בן חודשיים עם קשיי הירדמות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן חודשיים עם קשיי הירדמות
22/06/2012 8:57
שלום,
הבן שלי בן חודשיים וההשכבות שלו ארוכות ומתישות. גם אלה שביום, אבל בעיקר בלילה. הוא נרדם בעיקר על הידיים, ולא ניסיתי לשנות את זה כל כך, כי אמרו לי כל הזמן שהוא עוד קטן והוא צריך את המגע שלנו. אבל זה התחיל להיות מאוד קשה כי כל פעם שהנחנו אותו היה מתעורר, ואז הכל מהתחלה... אז ניסיתי להשכיב אותו לפני שממש נרדם ולעזור לו להירדם במיטה ולא על הידיים, זה עבד רק פעמיים, וביתר המקרים הקיטור התפתח לבכי, אז הרמתי אותו ושוב הרדמה על הידיים וכו'... כרגע אנחנו מאוד מבולבלים ומנסים כל פעם משהו קצת אחר, במיטה שלנו, במיטה שלו, על הגב, על הבטן, מנומנם, ישן לגמרי וכו', ואני חוששת שאני משגעת אותו ולא מתקדמת...
האם זה בכלל הגיוני לצפות שירדם במיטה בגיל הזה? או שאני דורשת ממנו משהו שהוא עוד לא בשל לו?
אני אוסיף שטקס השינה שלו מתחיל בערך בשש וחצי- רבע לשבע וכולל אמבטיה, החתלה ובקבוק בחדר שינה החשוך עם מוזיקה שקטה ואז למיטה/הרדמה על הידיים. אחרי שהוא יוצא מהאמבטיה הוא תמיד בוכה והבקבוק מרגיע אותו. הוא מסיים אותו מנומנם מאוד מאוד, אבל עוד לא ישן לגמרי.
כמו כן, האם עלי לעשות את יתר ההרדמות ביום באותו אופן כמו בלילה? (כלומר, אם זה יהיה במיטה, אז לא להרדים אותו על הידיים ביום?)
אשמח לעצתכן... תודה!
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה
24/06/2012 11:21
היי,
זה נכון שייתכן והוא קטן מדי להירדמות עצמאית. יחד עם זאת, אפשר כבר בגיל זה להירדם במיטה. אפשר שיהיו לו גם הרדמות על הידיים כי אכן הוא קטן וזקוק למגע,תנועה ואף לעזרה בהרדמות אך עדיין מומלץ כמה שיותר הזדמנויות להרדים אותו במיטה שלו- עם עזרה שלך.
אם הוא יוצא מהאמבטיה כבר בוכה ולא רגוע יכול להיות שהוא כבר עייף מדי ואולי כדאי להקדים לו את האמבטיה (לא בהרבה, יכול להיות שרבע שעה יספיקו- כדאי לבדוק) הקפידי שהוא לא יהיה עייף מדי כי זה מקשה על ההירדמות.
מוזיקה היא מצוינת ונעימה כחלק מטקס השינה הימנעי מהירדמות בזמן המוזיקה כדי שזה לא יהפוך לתלות. הימנעי גם מהירדמות בזמן אוכל (למרות שבגיל הזה האוכל מעייף וזה בסדר, הקפידי על זה יותר בגיל 3-4 חודשים).
כדי להרדים אותו במיטה, לאחר שהוא רגוע ונינוח וער, הניחי במיטה, שבי לידו ותני לו מגע רצוף עד שהוא נרדם. בכל פעם שהוא בוכה הרימי על הידיים- לצורך הרגעה בלבד, וכשהוא רגוע הניחי במיטה והמשיכי עם המגע. כדי שתתרחש למידה ותתחיל עקביות זה צריך להיות לפחות 3-4 לילות ברצף.
עדיף שההרדמות ביום ובלילה יהיו אותו הדבר, אך כמו שציינתי אם יהיו לו הרדמות על הידיים זה עדיין בסדר. לקראת גיל 4 חודשים חשוב שזה יהיה עקבי במיטתו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. עוד שאלות
25/06/2012 21:22
הי,
תודה על התשובה. התחלתי לנסות זאת כאשר אני משכיבה אותו על הבטן. הוא בכה כל פעם כשרק הנחתי אותו כך שהיה קשה להגיע למצב שירגע במיטה, וכל פעם ההרגעה על הידיים היתה ממושכת יותר.
באופן כללי, התחלתי להשכיב על הבטן רק לאחרונה, בעצת חברות, וכי היה מאוד מתעורר כשהורדתי אותו ממני לגב (נראה שהיה חסר לו בפתאומיות מגע...), הבעיה היא שהוא די מתמרמר כשהוא מושכב על הבטן וכשנרדם זה בדרכ עם הפנים לתוך המיטה ולא על צד.מצד שני היו לא מעט פעמים שהרדמתי אותו די בקלות ובמהירות על הבטן.
שאלותיי:
1. האם זה בסדר שההרגעה על הידיים היתה ממושכת יותר כל פעם? המשכתי להחזיק אותו גם קצת אחרי שנרגע, אבל לא יותר מידי... זה בסדר שאני "מוותרת" לו קצת בהתחלה?
2. אני מאוד מתלבטת אם לנסות את ההרדמה במיטה על הגב או על הבטן. אני לא יודעת אם הבכי ועצבים היו בגלל ההשכבה על הבטן או בגלל שזה היה לא על הידיים. האם זה משנה מבחינת ההרגל שלו? האם כדאי לדבוק בצורה אחת או שאפשר להחליף ולבדוק מה עובד טוב יותר?
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד