תינוקת בת 5 חודשים- התעוררות ללא בכי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת 5 חודשים- התעוררות ללא בכי
22/06/2012 21:47
שלום רב
הבת שלי בת חמישה חודשים, ישנה לילות שלמים מגיל חודשיים. נרדמת בשעה 20:00 אחרי הרגעה קצרה על הידיים, ולרוב את ההרדמות עצמה עושה לבדה במיטה. מתעוררת בין השעות 6- 7:30 בבוקר.
לאחרונה התחילה להתעורר באמצע הלילה, בסביבות 2:30-4:00, ללא בכי, רק מסתובבת במיטה ולא מצליחה להירדם. מרימה את הראש ומתחילה בפעילות. אני מנסה להרדימה חזרה במיטה אבל גם אם נרדמת זה לשינה מאד קלה, רק אחרי שעה - שעה וחצי של ערות היא מתעייפת ונרדמת חזרה. לא נראה שמשהו מציק לה, גם לא אוכלת (לא נראה שרעבה כי לא קמה רעבה בבוקר לאחר מכן), פשוט ערנית, ופעילה. בדרך כלל בסופו של דבר אני מרדימה אותה לאחר שעה וחצי על הידיים. מה יכול לגרום להתעוררות ואיך אפשר לטפל בעניין?
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. חלון ערות
24/06/2012 11:27
היי,
קשה לי לדעת מה הסיבה להתעוררות הזו. יכול להיות שיש לה ציפייה להרגעה על הידיים ועזרה בהירדמות.
בכל מקרה, כל עוד היא אינה בוכה אל תיגשי אליה. תני לה להתמודד עם היקיצה הזו ובמידה והיא תחזור לישון בעצמה חלונות הערות והיקיצות הללו יפסקו. לפעמים התערבות מהירה מדי שלנו ועזרה במקום בו היא אינה מבקשת גורמת ליקיצות להתקבע ולהפוך להיות משמעותיות יותר.
כשהיא בוכה, גשי, הרגיעי, החזירי למיטה ותני לה להמשיך את ההירדמות בעצמה (כמו בתחילת הלילה).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה והמשך
24/06/2012 12:41
תודה רבה על התשובה המפורטת
האם לא לגשת גם כשהיא מסתובבת במיטה ,לא בוכה אבל בהחלט לא רגועה- לא נראה שזה בכיוון של הרדמות. האם גם אז לא להוציא מהמיטה ולהרגיע?
יש לציין שבימים האחרונים מתעוררת מאוחר יותר - בסביבות חמש וחצי אבל כבר מתחילה את הבוקר ולא חוזרת לישון- האם תקין או להתעקש על שינה עד 7?
בנוסף לגבי שנות הבוקר- ישנה 3 פעמים ביום, פעמיים בבוקר שינה קצרה 45-60 דקות, ופעם אחת בצהריים כ-3 שעות. אני מנסה להקדים את שנת הצהריים על מנת שתהיה שנת אחה"צ אך ללא הצלחה, מאחר והיא מתעייפת אחרי שעתיים, וזה עדיין לא זמן לארוחה נוספת...

דבר נוסף שרציתי לציין שהיא נרדמת עם מוסיקה בחדר, האם זה יכול להפריע בתהליך ההרדמות העצמאית (גם בבוקר וגם בלילה), האם בגלל זה היא לא מצליחה לחזור לישון?
שוב תודה!!
4. המשך
24/06/2012 17:26
כאמור כל עוד היא אינה בוכה/קוראת לך איו צורך לגשת. סמכי עליה שבמידה ומשהו יסתבך לה היא תקרא לך.
לגבי הבוקר, יש תינוקות שמתחילים את היום בשעה 05:30. זה תלוי כמה זמן היא ישנה בלילה ותלוי האם זה מתאים לכם או לא. אם תתעקשו ותחזירו אותה לישון רוב הסיכויים שהיא תלמד להמשיך את השינה בעצמה.
3 תנומות בבוקר זה בהחלט מספיק, אם זה עובד טוב עבורה לא הייתי משנה את זה.
הירדמות עם מוזיקה היא בהחלט יכולה להיות גורם תלות והבעיה בזה שהיא עלולה להתחיל להתעורר בלילה ולא להירדם ללא המוזיקה. אפשר לשים מוזיקה כחלק מטקס השינה אבל כשהיא נרדמת עדיף ללא מוזיקה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. ודבר אחרון...
24/06/2012 23:54
בימים האחרונים אני מנסה להרדים אותה במיטה ולהמעיט בהרגעה על הידיים. נראה שדווקא יש רגרסיה, עד עכשיו נרגעה מאד על הידיים , וכשהתחילה להירדם העברתי אותה למיטה, נרדמה אחרי מספר דקות באופן עצמאי. עכשיו, בגלל שאני מתחילה מהמיטה ומרימה כשיש בכי, עם החזרה למיטה היא ישר בוכה ורוצה לחזור לידיים, אפילו שכמעט ישנה, כך מספר פעמים.
האם לחזור להרגל הישן?

לגבי שנות הבוקר- 3 שינות זה בסדר גם שהשתיים הראשונות קצרות והאחרונה היא הארוכה? (14:00- 16:30)

תודה על הסבלנות העזרה והפירוט הרב!
6. שינוי הרגל
25/06/2012 12:26
בגלל ההרגל הקודם שהיה לה, היא מצפה בכל פעם שאת מרימה אותה לחזור להירדם על הידיים ולכן היא מאוד מתעצבנת כשזה לא קורה. זה טבעי, הביני את הבלבול שלה, כרגע את רוצה ללמד אותה להירדם בצורה חדשה, תני לזה זמן הסתגלות. חשוב שהיא תהיה על הידיים להרגעה בלבד, אל תתני לה להגיע להתנמנמות שם.

תנומות הבוקר- אם זה עובד טוב בשבילה אז כן.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

7. שלום
29/09/2013 21:38
שמי שירי. יש לי תינוקת בת כ-3 חודשים.
היא תינוקת מאוד רגועה ושקטה- לא נוהגת לבכות אלא אם מציק לה משהו נקודתי- רעב, בטן וכו'. ברגע שהקושי עובר היא נרגעת מהר.
היא מאוד אוהבת לישון- ישנה במשך היום פעמיים, כל פעם ל-3.5 שעות לערך ומבחינת שנת לילה- הולכת לישון ב-20:00 וישנה עד 00:30-1:00, מתעוררת לאוכל ואז ישנה עד 5:30-6:30.
בימים האחרונים היא מתעוררת בבוקר ללא בכי. אני פשוט שומעת אותה מדברת לעצמה וניגשת אליה. כשאני מגיעה היא מחייכת אלי.

האם שינה מרובה זו תקינה?
האם זה תקין שהיא מתעוררת בבוקר ולא בוכה אלא פשוט שוכבת רגועה במיטתה?
8. שלום שירי
30/09/2013 12:31
בגיל 3 חודשים כמות השינה המומלצת היא כ- 16 שעות ביממה. ממה שאת כותבת נראה שהיא ישנה בערך את הכמות הזו כך שזה מצוין.
בכל מקרה, אם יש חשש לשינה מרובה מדי כדאי לפנות לרופא ילדים כי אז אנחנו רוצים לבדוק שהישנוניות הזו אינה נגרמת ממשהו רפואי (חוסר בברזל למשל.)
כשהיא ישנה את מכסת השעות הטובה לה היא מתעוררת רגועה וחייכנית כי אינה עייפה. זה מצוין, הכי כיף זה להתעורר כך (ובטוחה שזה גם מאוד כיף לקבל חיוך כזה בבוקר.)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד