קשיים בהרדמה ובמשך השינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קשיים בהרדמה ובמשך השינה
23/06/2012 17:02
שלום רב, אשמח לעצתכן...

הקטן בן שלושה חודשים השבוע, רגיל להירדם על הידיים הן ביום והן בלילה. רוב הזמן היה בוכה מעט בשעות הערב עד שנרדם אך לאחרונה זה החמיר.. בימים האחרונים כל הרדמה, ביום ובלילה, מלווה בבכי עצבני במיוחד.. חשבנו שזה אולי בגלל שהוא עייף מידי אז ניסינו לזהות סימני עייפות מוקדמים ולהרדימו "בזמן" אך עדיין.. רק משנים לו את התנוחה לערסול שבו הוא בד"כ נרדם והוא צורח בעצבים. לפעמים זה דקה שתיים ואז נרגע ונרדם ולפעמים גם שעה ויותר. כשכבר נרדם בלילה ישן טוב בערך מ-20:00-21:00 ועד 06:00 עם הפסקות לאוכל.
בנוסף, ביום ישן שינה קלה ביותר עשרים דקות-חצי שעה ומתעורר עצבני. הדרך היחידה שבה הוא ישן טוב ולמשך שעה ואפילו שעתיים היא עלינו..
מה יכולה להיות הסיבה לכך ולשינוי הזה בגיל שלושה חודשים ? מניחה שכדאי שנתחיל לשנות לו את הרגלי השינה כך שיירדם במיטה (קרה פעם או פעמיים עד כה..) , איך כדאי לעשות זאת ?

תודה מראש !

סיוון
מאת: סיוון
2. הרגלי שינה
24/06/2012 12:32
היי סיון ,
לעקוב אחר סימני עייפות ולהרדים אותו בזמן זה תמיד נכון. המשיכו לעשות את זה.
במקרה הזה נראה שיש לבנך גם גורם חיצוני מאוד גדול- הירדמות על הידיים. תינוקות מפתחים לגורמי תלות עמידות כלומר- מה שעבד טוב אתמול, היום כבר לא מספיק. זה גורם להרדמות להיות ארוכות יותר וליותר יקיצות בלילה.
כדי שזה יפסק מומלץ להתחיל ללמד את בנך להירדם הירדמות עצמאית במיטתו.
זה תהליך הדרגתי ולא פשוט. התחילי בזה שתשבי לידו ותני לו מגע עד שהוא נרדם. אם הוא בוכה הרימי על הידיים להרגעה וכשהוא רגוע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע. לאחר כמה לילות הוא יסתגל להירדמות הזו וההרדמות יהיו קצרות יותר וללא בכי. לאחר מכן תוכלי בהדרגה להפסיק עם המגע ולהוריד את הנוכחות שלך בהרדמות. כך הוא ישן טוב יותר גם בלילה וגם ביום.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה :) לגבי התהליך..
24/06/2012 14:48
תודה רבה עינת !
לגבי התהליך, ברור לי שזה לא יהיה קל.. האם זה ריאלי שתוך כמה ימים יצליח להסתגל להרדמות במיטה ? וגם, האם כבר בימים הראשונים יש לנסות ולנסות עד שהוא נרדם או שמתישהו אפשר "להישבר" ולסייע לו להרדם ?
4. עקביות והתמדה מאוד חשובים
24/06/2012 18:11
בדר"כ הלמידה של תינוקות היא למידה מהירה וזה לוקח בממוצע כ-3 לילות עד שהוא יתחיל להסתגל ותוכלו לראות שיפור. אני מבינה שלפעמים זה מאוד מאוד קשה ואז נשברים, ככל שתשברו יותר כך יהיה קשה יותר ותהליך הלמידה יהיה ארוך יותר.
התחילי בהרדמות שהן בדר"כ קלות יותר ומשם תמשיכי.
בהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. תודה רבה :) (ל"ת)
25/06/2012 19:57
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB