פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0האם למשוך תינוקת עייפה ערה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת 4 חודשים. במהלך היום עד עכשיו כעבור שעה של עירות היא התחילה קצת להתלונן ואז הייתי מרימה אותה, היתה מפהקת וככה הבנתי שהיא עייפה ולקחתי לישון. הבעיה היא שכשאנחנו נכנסות לחדר השינה ואני מנסה להרדים אותה היא מתחילה לבכות כשהיא עדיין על הידיים שלי ואני לא יודעת למה. זה קורה גם ממש כעבור שעה ממתי שהיא התעוררה כך שלא נראה לי שזה מעייפות.
לבעלי יש תיאוריה שצריך למשוך אותה קצת עם העייפות. למרות שהתווכחתי איתו רבות לגבי זה משום מה זה עובד וכשאנחנו שמים אותה כעבור שעה וחצי-שעתיים מההתעוררות במיטה ההרדמה שלה קלה יותר בד"כ ונרדמת מהר מאוד. אני חושבת שהיא גם ישנה ליותר זמן (בדרך כלל ישנה רק חצי שעה).
אני לא בטוחה שאני יודעת לזהות את סימני השינה שלה אבל האם עצם הפיהוק זה סימן וודאי לכך שעייפה לא?
עד כמה זה חשוב להרדים אותה כבר תוך שעה מההתעוררות כשהיא עייפה? האם זה מזיק למשוך אותה עייפה? כשמושכים אותה והיא על הידיים ומעניין לה היא לא בוכה.
תודה
יחד עם זאת, ממה שאת מתארת נראה שדווקא לאחר שעה וחצי היא הולכת לישון טוב יותר, ושככל הנראה זה הזמן המתאים לה.
פיהוק לרוב מעיד על עייפות אבל צריך לשים לב לשני דברים: האחד, האם מדובר ב"עייפות חדשה" או בעייפות שממשיכה עדיין מההתעוררות (יש תינוקות וגם מבוגרים שמתעוררים מיד ויש כאלה שלוקח להם זמן להתאושש ולהתעורר).
בנוסף, יש פעמים במהלך היום שיש לנו "נפילות" של עייפות אבל כמה דקות ומתאוששים.
כשאת מזהה סימני עייפות ראשונים יש לך טווח של בערך חצי שעה עד שזה יהפוך להיות עייפות יתר, את יכולה להמתין קצת ולוודא שאכן מדובר בעייפות או לא. במקביל, אם זיהיתם שהיא ישנה טוב כל שעה וחצי אז תמשיכו בפער הזה.
1. האם למשוך תינוקת עייפה ערה
24/06/2012 22:35
שלום,ביתי בת 4 חודשים. במהלך היום עד עכשיו כעבור שעה של עירות היא התחילה קצת להתלונן ואז הייתי מרימה אותה, היתה מפהקת וככה הבנתי שהיא עייפה ולקחתי לישון. הבעיה היא שכשאנחנו נכנסות לחדר השינה ואני מנסה להרדים אותה היא מתחילה לבכות כשהיא עדיין על הידיים שלי ואני לא יודעת למה. זה קורה גם ממש כעבור שעה ממתי שהיא התעוררה כך שלא נראה לי שזה מעייפות.
לבעלי יש תיאוריה שצריך למשוך אותה קצת עם העייפות. למרות שהתווכחתי איתו רבות לגבי זה משום מה זה עובד וכשאנחנו שמים אותה כעבור שעה וחצי-שעתיים מההתעוררות במיטה ההרדמה שלה קלה יותר בד"כ ונרדמת מהר מאוד. אני חושבת שהיא גם ישנה ליותר זמן (בדרך כלל ישנה רק חצי שעה).
אני לא בטוחה שאני יודעת לזהות את סימני השינה שלה אבל האם עצם הפיהוק זה סימן וודאי לכך שעייפה לא?
עד כמה זה חשוב להרדים אותה כבר תוך שעה מההתעוררות כשהיא עייפה? האם זה מזיק למשוך אותה עייפה? כשמושכים אותה והיא על הידיים ומעניין לה היא לא בוכה.
תודה
מאת: אורח/ת
2. סמני עייפות
25/06/2012 12:11
באופן כללי לא מומלץ למשוך תינוקת עייפה. כיון שזה מוביל לעייפות יתר וזה מוביל לשינה פחות איכותית ולהירדמות קשה.יחד עם זאת, ממה שאת מתארת נראה שדווקא לאחר שעה וחצי היא הולכת לישון טוב יותר, ושככל הנראה זה הזמן המתאים לה.
פיהוק לרוב מעיד על עייפות אבל צריך לשים לב לשני דברים: האחד, האם מדובר ב"עייפות חדשה" או בעייפות שממשיכה עדיין מההתעוררות (יש תינוקות וגם מבוגרים שמתעוררים מיד ויש כאלה שלוקח להם זמן להתאושש ולהתעורר).
בנוסף, יש פעמים במהלך היום שיש לנו "נפילות" של עייפות אבל כמה דקות ומתאוששים.
כשאת מזהה סימני עייפות ראשונים יש לך טווח של בערך חצי שעה עד שזה יהפוך להיות עייפות יתר, את יכולה להמתין קצת ולוודא שאכן מדובר בעייפות או לא. במקביל, אם זיהיתם שהיא ישנה טוב כל שעה וחצי אז תמשיכו בפער הזה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום