פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בן 7 חודשים ושבוע רגרסיה בשינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 7 חודשים ושבוע והלילות האחרונים נורא קשים.
אני מציינת זאת כי היה הולך לישון נהדר והיתה לו הירדמות עצמית מצויינת, לעיתים היו רגרסיות קטנות ואז חזרתי צעד או שניים אחרוה למספר ימים עד שהכל היה חוזר למוטב וכעת ממש קשה.
ההשכבה קשה, לאחר טקס השינה כשאני מניחה אותו במיטה אז הוא מייד בוכה, מרים את פלג גופו העליון כמו חרדון, מתנועע מצד לצד ואינו מוכן להניח את הראש, כך שאפילו טפיחות אינני יכולה לבצע אלא רק לחישות "ש".... אני מרימה שוב מרגיעה וחוזר חלילה עד שבממוצע בפעם החמישית כשהוא בוכה אני מצליחה איך שהוא לטפוח וללטף את ראשו והוא נרדם.
הבעיה השנייה היא שהוא מתעורר המון פעמים בלילה, אני שומעת אותו במיטה ולא ניגשת, אלא אם כן הוא בוכה.אין חזרה לישון כרגע ללא הרמה על הידיים...האם זה קשור לחרדת נטישה?.....
לעיתים מתעורר בבכי היסטרי...
מה לעשות???
אני לא יודעת איך היו ההירדמויות שלו לפני כן, בכל מקרה, זה יכול להיות קשור דווקא לעובדה שהיו חזרות של צעד או שניים לאחור וזה גרם לו לבלבול ולציפייה שיהיו עוד "חזרות אחורה".
כדי להתקדם צריך להיות עקביים ותמיד להמשיך קדימה ולא אחורה. המשיכי להרגיע אותו (אם צריך על הידיים זה בסדר גמור) וכשהוא רגוע להחזיר למיטה. כמו שנשמע שאת עושה כרגע, המשיכי להקפיד שיירדם ללא גורמי תלות, ואם יש עדיין גורמי תלות נטרלי אותם, וההרדמות יחזרו להיות טובות יותר.
מה לעשות?
הוא אכן בוכה בכל פעם שרואה שאני מתרחקת ונעלמת ממנו.....
המגע שלך צריך להגיע רק בבכי, אם את לא מצליחה להרגיע אותו במיטה אז להרים אותו על הידיים, אבל אם את מצליחה להרגיע במיטה זה מצוין. מה שחשוב להקפיד זה להפסיק את המגע בשנייה שהוא מפסיק לבכות כדי שלא יירדם עם זה.. ואם בכל זאת את מרימה על הידיים להקפיד שלא "יתנמנם" שם.
אתמול פעלתי אחרת, כנראה שנתת לי בטחון ...
הנחתי אותו במיטה לאחר טקס השינה, אמרתי לו לילה טוב ויצאתי מהחדר.
הוא קיטר, השמיע קולות ורק כאשר בכה נכנסתי, הרגעתי וחזרתי על המשפט "לילה טוב עכשיו הולכים לישון " ויצאתי מהחדר. הוא הביע מעט מחאה אבל בכל מקרה יצאתי ואם בכה חזרתי מיד.
כעבור 20 דק' הוא נרדם בכוחות עצמו!- חזרנו לימים הטובים!!!!
היום בשנת הבוקר, הנחתי אותו במיטה והוא מיד הניח את הראש ונרדם. נכנסתי כעבור כמה דק' לראות אם הכל בסדר והוא כבר ישן, אומנם הסתובב במיטה כ 180 מעלות לצד השני אבל היה שקוע בשינה.
תודה תודה תודה!
בהצלחה !
1. בן 7 חודשים ושבוע רגרסיה בשינה
26/06/2012 15:09
היי,בני בן 7 חודשים ושבוע והלילות האחרונים נורא קשים.
אני מציינת זאת כי היה הולך לישון נהדר והיתה לו הירדמות עצמית מצויינת, לעיתים היו רגרסיות קטנות ואז חזרתי צעד או שניים אחרוה למספר ימים עד שהכל היה חוזר למוטב וכעת ממש קשה.
ההשכבה קשה, לאחר טקס השינה כשאני מניחה אותו במיטה אז הוא מייד בוכה, מרים את פלג גופו העליון כמו חרדון, מתנועע מצד לצד ואינו מוכן להניח את הראש, כך שאפילו טפיחות אינני יכולה לבצע אלא רק לחישות "ש".... אני מרימה שוב מרגיעה וחוזר חלילה עד שבממוצע בפעם החמישית כשהוא בוכה אני מצליחה איך שהוא לטפוח וללטף את ראשו והוא נרדם.
הבעיה השנייה היא שהוא מתעורר המון פעמים בלילה, אני שומעת אותו במיטה ולא ניגשת, אלא אם כן הוא בוכה.אין חזרה לישון כרגע ללא הרמה על הידיים...האם זה קשור לחרדת נטישה?.....
לעיתים מתעורר בבכי היסטרי...
מה לעשות???
מאת: אורח/ת
2. רגרסיה בלילות
27/06/2012 11:30
זה בהחלט יכול להיות קשור לחרדת נטישה, אבל רק אם זה משפיע גם במהלך היום. כלומר, אם את מרגישה את זה רק בלילה אז זה לא זה.אני לא יודעת איך היו ההירדמויות שלו לפני כן, בכל מקרה, זה יכול להיות קשור דווקא לעובדה שהיו חזרות של צעד או שניים לאחור וזה גרם לו לבלבול ולציפייה שיהיו עוד "חזרות אחורה".
כדי להתקדם צריך להיות עקביים ותמיד להמשיך קדימה ולא אחורה. המשיכי להרגיע אותו (אם צריך על הידיים זה בסדר גמור) וכשהוא רגוע להחזיר למיטה. כמו שנשמע שאת עושה כרגע, המשיכי להקפיד שיירדם ללא גורמי תלות, ואם יש עדיין גורמי תלות נטרלי אותם, וההרדמות יחזרו להיות טובות יותר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. ראשית תודה! שנית שאלה לבירור התשובה שלך-
27/06/2012 12:46
כשאני מרימה אותו להרגיע על הידיים הוא אכן נרגע וברגע שאני מנתקת אותו ממני ומניחה אותו על המזרון מתחיל שוב הבכי. אחרי כמה פעמים אני מניחה אותו שוב אפילו שהוא בוכה וטופחת לו על הגב ולוחשת "ש"...והבכי בהדרגה נפסק, האם זו הדרך? כי מה שיוצא זה שהוא נרדם שוב פעם עם מגע......מה לעשות?
הוא אכן בוכה בכל פעם שרואה שאני מתרחקת ונעלמת ממנו.....
4. גם אם מדובר בחרדת נטישה וגם אם לא-
27/06/2012 14:13
אם הוא עדיין זקוק לנוכחות ולמגע שלך כדי להירדם אז צריך קודם לבנות לו את הביטחון להירדם לבד וללמד אותו שבכל פעם שהוא יבכה כי הוא צריך אותך את תיגשי אליו ואת לא "נעלמת".המגע שלך צריך להגיע רק בבכי, אם את לא מצליחה להרגיע אותו במיטה אז להרים אותו על הידיים, אבל אם את מצליחה להרגיע במיטה זה מצוין. מה שחשוב להקפיד זה להפסיק את המגע בשנייה שהוא מפסיק לבכות כדי שלא יירדם עם זה.. ואם בכל זאת את מרימה על הידיים להקפיד שלא "יתנמנם" שם.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. המשך להמשך...
28/06/2012 9:16
המון תודה על ההדרכה הצמודה והיומיומית!!!איזה כיף!!!אתמול פעלתי אחרת, כנראה שנתת לי בטחון ...
הנחתי אותו במיטה לאחר טקס השינה, אמרתי לו לילה טוב ויצאתי מהחדר.
הוא קיטר, השמיע קולות ורק כאשר בכה נכנסתי, הרגעתי וחזרתי על המשפט "לילה טוב עכשיו הולכים לישון " ויצאתי מהחדר. הוא הביע מעט מחאה אבל בכל מקרה יצאתי ואם בכה חזרתי מיד.
כעבור 20 דק' הוא נרדם בכוחות עצמו!- חזרנו לימים הטובים!!!!
היום בשנת הבוקר, הנחתי אותו במיטה והוא מיד הניח את הראש ונרדם. נכנסתי כעבור כמה דק' לראות אם הכל בסדר והוא כבר ישן, אומנם הסתובב במיטה כ 180 מעלות לצד השני אבל היה שקוע בשינה.
תודה תודה תודה!
6. תודה על השיתוף- אני שמחה מאוד לשמוע את זה.
28/06/2012 11:53
רגרסיות קורות, וייתכן ועוד יקרו, לא להיבהל מהן ולהיות מאוד עקביים וברורים.בהצלחה !
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום