מוצץ לבד בחושך...+ יקיצת בוקר?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. מוצץ לבד בחושך...+ יקיצת בוקר?
26/06/2012 15:17
היי,
בני בן 7 חודשים ויודע לקחת את המוצץ בעצמו בשעות המשחק.
בלילה אשר חשוך והוא אינו מוצא את המוצץ אנחנו באים ומכניסים לו אותו לפה.
האם לתת לו את המוצץ בלילה ליד על מנת שיכניס אותו בעצמו?
במיטתו יש כ 3 מוצצים על מנת שיהיה לו קל למצוא מוצץ במידה ויזדקק לו אך אולי החשכה אינה מאפשרת לו למצוא אותו?....

בני נרדם בסביבות 19:00 ומתעורר כפעמיים בלילה לאכול (נולד פג ומשלים קלוריות בלילה).
בסביבות השעה 05:45 אני כבר שומעת שהוא מתעורר ומתבאסת כמובן שלא ניגשת אליו אלא אם כן בוכה אבל השינה שלי כבר לא משמעותית ואני ממש עייפה בלילה ורוצה ללכת לישון מייד אחרי שמסיימת עם ההשכבה של כל ילדיי בסביבות 21:00.
לא רק שעדיין אין לילות רצופים אז גם לקום ככ מוקדם.
וגם מה עם הזוגיות????
מה עושים?
מאת: אורח/ת
2. מוצץ ויקיצת בוקר
27/06/2012 11:40
היי,

אני ממש יכולה להבין את התסכול ואת הזוגיות שמרגיש שהיא איננה. החדשות הטובות הן שאפשר לשנות את זה וזה גם בידיים שלכם.
אם הוא יודע לקחת מוצץ ביום אין סיבה לתת לו מוצץ ליד/לפה בלילה, אפשר בהתחלה להציע לו את המוצץ מהיד שלך כדי שיראה וישלח יד וייקח אותו לבד ואז להמשיך וללמד אותו לקחת את זה לבד מהמזרן. אם את מרגישה שהחושך הוא הבעיה אפשר להשאיר מנורת לילה חלשה מאוד או אור בבית כדי שלא יהיה חשוך כ"כ בחדר.
אני מציעה לך לבדוק עם רופא / טיפת חלב האם הוא עדיין זקוק לארוחות בלילה. במידה וכן, אז אין מה לעשות ויהיו עדיין יקיצות, במידה ולא, תוכלי להתחיל להוריד אותם בהדרגה וכך ירדו עוד יקיצות.
יקיצה מאוד מוקדמת- כדי לשנות את היקיצה הטבעית שנוצרה לו צריך להחזיר אותו לישון כאילו אלה יקיצות של אמצע הלילה. זאת עבודה לא פשוטה אבל עם המון נחישות והתמדה וללא וויתורים זה יצליח והוא ילמד לישון עד מאוחר יותר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. איך מורידים את ההאכלות בלילה? (ל"ת)
27/06/2012 12:48
4. בהדרגה
27/06/2012 14:04
קודם מוודאים שהוא לא נרדם במהלך האוכל כדי לנתק את הקשר בין האוכל לשינה, לאחר מכן כל מספר לילות דוחים את שעת האוכל בשעה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. חייב להמשיך לאכול בלילה....אחרת יירד באחוזונים...
28/06/2012 9:21
היי,
התייעצתי עם אחות טיפת חלב והיא ציינה שעפ"י משקלו וגילו הוא חייב להמשיך לאכול בלילה על מנת שלא יירד באחוזונים. היא הציעה לנסות לתת בקבוק + דייסה כדי שיהיו יותר קלוריות וגם אולי יישן לפרק זמן ארוך יותר (אנסה זאת הלילה).

לגבי הייקיצה הטבעית- הוא מתעורר ומשמיע קולות בחדרו ו"מעסיק" את עצמו עד שחד מאיתנו מתאושש ומתעורר או עד שהוא בוכה ואז אנחנו לוקחים אותו.אם ניכנס לחדרו זה ייצור בעיה ותלות בנו בהירדמות לא?

אם הוא יישן מ 19:00 ועד 5:45, זה לא מספיק בשבילו? כאילו האם זאת לא מלמחה אבודה לנסות ולהחזירו לישון? ולפי מה שכתבתי האם עלי לעשות משהו כאשר מתעורר ומשמיע קולות והבהרות?

תודה,
6. .
28/06/2012 12:08
אני יודעת שיש כמה תזונאיות שיאמרו אחרת- אם הוא יעביר את מרב צריכת הקלוריות ליום הוא יאכל טוב יותר במהלך היום מוצקים (שיש בהם יותר קלוריות) וכך יעלה במשקל.
בכל מקרה, הישמעי להוראות אחות טיפת חלב שאת מכירה וסומכת עליה. בקבוק עם דייסה יעזור בשביל הקלוריות, ייתכן וזה יעזור לשינה טובה יותר, בדר"כ זה לא משפיע. שווה לנסות.

כל עוד הוא מעסיק את עצמו אין צורך לגשת אליו כי התלות תיווצר אם תיגשו אליו ותיתנו לו עזרה כשהוא לא צריך ולא מבקש אותה. כשהוא בוכה כמובן תיגשו אליו כדי להרגיע ולהחזיר אותו לישון או לחלופין להוציא אותו לתחילת יום.

הוא ישן כמעט 11 שעות, סביר להניח שהוא מתעורר כי אינו עייף יותר. אם הוא ישן את הלילה כמעט רצוף (למעט כמה דקות של אוכל) אני לא בטוחה שכדאי להחזיר אותו לישון. אבל אם זו שעה שאת לא מוכנה לקבל כתחילת יום אז החזרה לשינה תהיה מאוד מאוד קשה אבל ייתכן וזה ידחה את הבוקר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד