בן שנה וארבעה חודשים הפסיק להירדם לבד

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן שנה וארבעה חודשים הפסיק להירדם לבד
26/06/2012 21:51
היי,
הבן שלי אף פעם לא ישן כל כך טוב בלילות... אבל כבר הרבה חודשיםשהוא עושה אמבטיה, מקבל בקבוק ומכניסים אותו ער למיטה - והוא נרדם לבד. פתאום הוא התחיל להתעורר בבכי (בעבר היה מתעורר לפעמים אבל לא בכזה בכי...) ועכשיו הוא לא מוכן להירדם לבד. מזה מספר לילות שאנחנו שוכבים איתו בחדר כשהוא הולך לישון ואחר כך גם ישנים איתו במהלך הלילה. אני חושבת שהוא חזר לישון בסדר במהלך הלילה, אבל בעלי חושב שאנחנו צריכים להמשיך ולהישאר לידו בעת ההרדמות ואני לא מסכימה, כי לדעתי חשוב שירדם ללא תלות בשום גורם. איך כדאי להתקדם מפה?
אודה לתשובתכן,
מיכל
מאת: אורח/ת
2. תוספת...
26/06/2012 21:58
אני גם לא כל כך מבינה, אתן מייעצות ללמד את התינוק הרדמות עצמאית ללא תלות, אבל מצד שני מציעות לעשות את זה בהדרגה וקודם לעמוד לידו (אם עומדים לידו הוא גם עומד...) ולאט לאט לצאת - בשנייה שיוצאים הוא מתחיל לצרוח...
3. בן שנה ו-4 חודשים
27/06/2012 11:23
היי מיכל,
הירדמות עצמאית ללא גורם תלות קוראת כאשר קוראים מספר דברים : 1. התינוק מתיידד עם המיטה בהקשר של שינה ולא מתנגד להיות בה. 2. התינוק נגמל מגורמי התלות שלו. אפשר לגמול בבת אחת, אנחנו מציעות לגמול בהדרגה. 3. התינוק לומד לסמוך על ההורים שלו שהם מגיעים אליו כשהוא צריך אותם וכשהוא לא צריך הוא לומד בהדרגה להסתדר בעצמו. כשיש לו את הכלים והביטחון הוא מוכן "לשחרר" את ההורים ולהתמודד יותר ויותר לבד.
לכן, הירדמות עצמאית ללא שום גורמי תלות יכולה להילמד בהדרגה (שזה אומר שבתחילה עדיין יש גורמי תלות ולאט לאט נגמלים מכולם..).
לעינייך, אני מציעה לנסות לשבת רחוק יותר ממנו (בפינת החדר) כשהוא שוכב הוא לא רואה אתכם וכשהוא מרים ראש הוא רואה. אם הוא נעמד השכיבו אותו כדי שילמד שכרגע הולכים לישון וזה אינו "זמן משחק". אחרי כמה לילות כשהוא יסתגל לישון כך ופחות יחפש האם אתם נמצאים בחדר או לא, תוכלו להניח ולצאת מהחדר. אין ספק שבלילות הראשונים הוא יבכה ואז תיגשו אליו ולאחר כמה לילות (כשזה נעשה נכון ועקבי) ההרדמות הופכות לקצרות וללא בכי.
עשו אותו הדבר גם בתחילת הלילה וגם ביקיצות בלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. רק כדי לבדוק שהבנתי...
27/06/2012 11:31
אז גם באמצע הלילה צריך לשבת לידו על כיסא וכל פעם להרחיק?
אם הבנתי נכון - כשמרדימים אותו כדאי כל יום לשבת על כיסא בחדר וכל פעם להרחיק עד שממש מגיעים לדלת, ואז פשוט מפסיקים להישאר בחדר בהרדמות? האם יש להגיב מיידית לבכי כשיוצאים מהחדר? כי סביר להניח שברגע שנתחיל לצאת מהחדר הוא יבכה מיד בכל פעם...וזה אומר שנצטרך לצאת ולהיכנס מיד בחזרה המון פעמים...
5. .
27/06/2012 12:12
אתם לא מזיזים את הכיסא במהלך ההרדמה, אלא שמים אותו מראש ליד הדלת ושם אתם יושבים כל הזמן עד שהוא נרדם, גם במהלך הלילה.
רק אחרי שההרדמות הופכות ליותר רגועות אז אתם מוציאים את הכיסא מהחדר לגמרי. ואז אחרי שמניחים אותו במיטה יוצאים מהחדר. כשאתם יוצאים אם הוא בוכה אתם נגשים מיד. ההרדמות הראשונות דורשות כניסה ויציאה מרובה מהחדר, אבל כשזה נעשה בזמן הנכון ובצורה הנכונה זה יקרה לילה או שניים ואז יתחיל להיות יותר פשוט.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד