פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0פעוטה בת שנתיים עייפה משאר הילדים בגילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת שנתיים בעוד חודש, עדיין זקוקה לשנת בוקר של כ-30 דקות במעון, בשבת אנחנו אני בדרך! כלל מצליחים למשוך אותה עד לשנת הצהריים.
העייפות גורמת לה לפי דברי המטפלת לתסכול , הכי ועצבנות. יש לנו חשד לשקד שלישי אבל ללא דום נשימה הלילה ולכן לא מצריך ניתוח. היא ישנה בלילה מ20:30 ועד 6 בערך. לפעמים עוברת אלינו למיטה בסביבות 4:30 ונרדמת שוב. היא גם נוחרת. שנת הבוקר שלה היא אני בדרך! כלל בסביבות 9.30 בבוקר. המטפלות קצת מודאגות, מה יכולה להיות הסיבה ומה אני יכולה לעשות כדי לאזן אותה מהבחינה הזאת?
תודה מראש, ליליה
ראשית, חשוב להבין שיש ילדים שעייפים יותר ויש כאלה שפחות. ואם בתך זקוקה לעוד חצי שעת שינה בבוקר שלא מפריעה לשנת הצהריים ולשנת הלילה זה ממש בסדר גמור, תאפשרו לה את זה.
יחד עם זאת, כשאנחנו מדברים על לילה הכוונה היא לפחות ל- 10 שעות, ויכול להיות שהיא לא ישנה מספיק טוב בלילה. שעת ההשכבה המומלצת לתחילת לילה היא עד השעה 20:00 ויכול להיות שהיא צריכה לישון אפילו לפני כן (בסביבות שבע). תבדקו מתי היא נראית עייפה ותשכיבו אותה לישון לפי זה, יכול להיות שעוד שעה בלילה תספיק לה כדי לוותר על שנת הבוקר.
הבעיה היא שבעוד חודשיים היא עוברת לגנון, ושם הדרישות ממנה יהיו שאין שנת בוקר , אני מאוד דואגת שיהיה לה קשה . היו לה כמה ימים רצופים לפני כחודשיים שהיא לא נזקקה לשנת בוקר אבל אני לא יודעת מה היה שונה אז. יכול להיות שחם לה בלילה ובגלל זה היא מתעוררת מוקדם?
ייתכן ויהיו לה יקיצות בלילה בגלל העייפות אבל כאמור היא תסתגל לזה.
יכול להיות שהיא מתעוררת בגלל התלות שלה במים. תלות במים גורמת ליותר ויותר יקיצות ולהעלאת כמות המים בלילה וזה קצת בעייתי. תנסי להוריד לה בהדרגה את כמויות המים (בעתיד זה גם עלול להפריע לגמילה מחיתול)
1. פעוטה בת שנתיים עייפה משאר הילדים בגילה
27/06/2012 14:06
שלום רב, ביתי בת שנתיים בעוד חודש, עדיין זקוקה לשנת בוקר של כ-30 דקות במעון, בשבת אנחנו אני בדרך! כלל מצליחים למשוך אותה עד לשנת הצהריים.
העייפות גורמת לה לפי דברי המטפלת לתסכול , הכי ועצבנות. יש לנו חשד לשקד שלישי אבל ללא דום נשימה הלילה ולכן לא מצריך ניתוח. היא ישנה בלילה מ20:30 ועד 6 בערך. לפעמים עוברת אלינו למיטה בסביבות 4:30 ונרדמת שוב. היא גם נוחרת. שנת הבוקר שלה היא אני בדרך! כלל בסביבות 9.30 בבוקר. המטפלות קצת מודאגות, מה יכולה להיות הסיבה ומה אני יכולה לעשות כדי לאזן אותה מהבחינה הזאת?
תודה מראש, ליליה
מאת: אורח/ת
2. שינה
27/06/2012 15:00
היי ליליה,ראשית, חשוב להבין שיש ילדים שעייפים יותר ויש כאלה שפחות. ואם בתך זקוקה לעוד חצי שעת שינה בבוקר שלא מפריעה לשנת הצהריים ולשנת הלילה זה ממש בסדר גמור, תאפשרו לה את זה.
יחד עם זאת, כשאנחנו מדברים על לילה הכוונה היא לפחות ל- 10 שעות, ויכול להיות שהיא לא ישנה מספיק טוב בלילה. שעת ההשכבה המומלצת לתחילת לילה היא עד השעה 20:00 ויכול להיות שהיא צריכה לישון אפילו לפני כן (בסביבות שבע). תבדקו מתי היא נראית עייפה ותשכיבו אותה לישון לפי זה, יכול להיות שעוד שעה בלילה תספיק לה כדי לוותר על שנת הבוקר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה רבה על התגובה המהירה.
27/06/2012 20:35
הבעיה היא שאני לא מצליחה להרדים אותה יותר מוקדם, היא לא מראה סימני עייפות לפני השעה שמונה, היום הכנסתי אותה למיטה כבר ברבע לשמונה והיא נרדמה רק בשמונה וחצי. היא גם שותה המון מים בלילה היא מסיימת בקבוק ומבקשת עוד , התיתול שלה מפוצץ בבוקר.הבעיה היא שבעוד חודשיים היא עוברת לגנון, ושם הדרישות ממנה יהיו שאין שנת בוקר , אני מאוד דואגת שיהיה לה קשה . היו לה כמה ימים רצופים לפני כחודשיים שהיא לא נזקקה לשנת בוקר אבל אני לא יודעת מה היה שונה אז. יכול להיות שחם לה בלילה ובגלל זה היא מתעוררת מוקדם?
מאת: אורח/ת
4. הסתגלות דורשת זמן
28/06/2012 10:20
אבל היא תסתגל גם לשגרה החדשה. זה ייקח קצת זמן (לפעמים חודש ויותר) ובזמן הזה היא תגיע עייפה ואולי תוכלי לתת לה תנומת אחה"צ קצרהייתכן ויהיו לה יקיצות בלילה בגלל העייפות אבל כאמור היא תסתגל לזה.
יכול להיות שהיא מתעוררת בגלל התלות שלה במים. תלות במים גורמת ליותר ויותר יקיצות ולהעלאת כמות המים בלילה וזה קצת בעייתי. תנסי להוריד לה בהדרגה את כמויות המים (בעתיד זה גם עלול להפריע לגמילה מחיתול)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום