תינוקת בת חצי שנה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת חצי שנה
28/06/2012 8:35
שלום רב
בתי בת חצי שנה.כיום יש לה 2 שנות בוקר קצרות של 45 דקות בערך, שנת צהריים ושנת אחהצ קצרה גם היא. שנת הצהריים שלה היא מאוד קשה. היא מאוד עייפה אך לא מצליחה לעבור מחזור שינה מבלי שנעזור לה להיכנס שוב לשינה.זה לא תמיד מצליח. כאשר זה מצליח היא ישנה עוד שעה לפחות כך שאני יודעת שהיא עוד עייפה. האם לדעתך העזרה הזו תתקבע אצלה? כלומר האם עדיף לא לעזור לה אלא להוציא אותה מהמיטה ולחכות שהיא תלמד לעשות זאת לבד? זה משהו שאמור להשתפר או שיש ילדים שככה ישנים צהריים?
שאלה שנייה היא לגבי מוצץ. אנו מרדימים אותה במיטתה עם מוצץ. בלילה מתעוררת לעיתים שנחזיר לה אותו וכך אנו עושים מתוך הנחה שהיא בקרוב תלמד לעשות זאת לבד. האם אנו פועלים נכון?
תודה!!!
מאת: אורח/ת
2. בתך עייפה...
28/06/2012 9:32
לפי מה שאת מספרת בתך עייפה ולכן לא מצליחה לישון שינות איכותיות וארוכות.
מסיפורך יש מספר גורמי תלות ששותפים לתהליך השינה שלה ולכן כעבור זמן מסויים גורמים אלו כבר לא יפעלו לטובת השינה ויהיה עליכם ל"להמציא" עוד עזרות נוספות על מנת שתוכל לישון.

נסי לקצר את זמני העירות בין שינה לשינה (שעתיים עד שעתיים וחצי בין שינה לשינה) ולהכניס את בתך למיטה מייד לאחר זיהוי סימן העייפות הראשון שלה( שפשופי עיניים, בכי, חוזר שקט...) כך תיידדי אותה עם המיטה.
בשלב הראשון תני לה מגע רצוף (ליטופים, טפיחות...) עד שנכנסת לשינה וכאשר נרדמת הפסיקי.
כעבור מספר ימים(3-4) בהם מצליחה להירדם בעזרת המגע, הפסיקי את השימוש במגע והיי נוכחת בחדר כך שתראה אותך ויהיה לה בטחון מלא שאת שם בשבילה.
בכל עת שבוכה תני מענה לבכי והרגיעי אותה במגע ו/או על הידיים מייד כשנרגעת והבכי פוסק, החזירי אותה למיטתה.
עלייה לחזור לשכב במיטה כשהיא עוד ערה.

אם השינה שלה עדיין תימשך 45 דק' עדיף להוציא אותה מהמיטה ולהחזירה לישון שוב כאשר מגיע סימן העייפות הראשון, כך יהיה לכם ולה קל יותר להיכנס לשינה טובה.

אין ספק שתהיה זאת הסתגלות עבורה ועבורכם ותצטרכו כעת להשקיע אולי מעט יותר מאמצים של זמן וסבלנות אך בסופו של דבר זה יישתלם לכם והיא תגיע לשינות ארוכות יותר ומשמעותיות יותר.

בהצלחה!!!(:
מאת: אורח/ת
3. שנות יום
28/06/2012 10:40
לגבי הבוקר, אני מבינה שיש לה 4 תנומות בערך של כ- 45 דקות כל אחד. זו שינה קצרה ולא מספיקה ולכן היא עייפה, ככל שהיא עייפה יותר כך ההרדמות קשות יותר והשינה באופן פרדוקסלי קצרה יותר.
וודאי שהיא הולכת לישון בזמן בשנות היום- כלומר כשאת מזהה סימני עייפות.
לגבי העזרה שאתם נותנים לה במעברי השינה, זה אכן עלול להתקבע ולכן מומלץ להוציא אותה אפילו שזו שינה קצרה וברור שהיא עדיין עייפה, המתיני לפחות שעה ואז במידה ויהיו סימני עייפות תני לה לישון תנומה נוספת.
מוצץ- התחילי ללמד אותה במהלך הבוקר לקחת מוצץ תחילה מהיד שלך ואח"כ ממשטח הפעילות, לאחר שהיא תשלוט בזה (ובגילה זה כבר אפשרי) אז למדי אותה באותה צורה גם בלילה. כל עוד היא אינה יודעת לקחת לבד מוצץ את יכולה לעזור לה, כרגע את יכולה לשים לה את המוצץ ביד שלה במקום בפה ומשם היא תמשיך את הפעולה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד