פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0מה עושים?
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

מתנצלת על אורך ההודעה....
בני בן 10.5 חודשים. בשבועיים שלושה האחרונים נרדם לבד במיטה כשאני מחוץ לחדר, לעיתים קורא לי אני נכנסת מרגיעה במיטה ויוצאת. בשישי שבת היה עם חום חלק מהזמן ואוליי זה קשור אבל הלילה התעורר (בלי חום) ב00:30 ובמשך שלושת רבע שעה ניסיתי באותה דרך להחזירו לשינה, אחר כך החל בכי שנמשך כשעה בלי הפוגה למעט כשהרמתי על הידיים... ברגע שהנחתי אותו החל להתקשת בגב ולצרוח ולא הצלחתי להגיע למצב של רגיעה ויציאה מהחדר בהמשך כמעט נרדם תוך כדי מגע ובסוף גם לא . בסופו של דבר לא הייתה לי ברירה לקחתי אותו עליי וישבתי איתו בפוף והוא אף ביקש לינוק (לא ינק בלילה מגיל חצי שנה) הייתי כבר מוכנה להתייאש ולאפשר לו להירדם עליי... בסוף בערך בשלוש הנחתי אותו חזרה במיטה והוא נרדם בנוהל הרגיל שאני מחוץ לחדר ונכנסת כשהוא קורא לי... לקח לו בערך שלושת רבע שעה וב4 סוף סוף גם אני חזרתי למיטה... אני שמחה שלבסוף ההירדמות הייתה כמו שצריך במיטה לבד, אבל מה הייתי צריכה לעשות בסיטואציה הזו? היה בלתי אפשרי להתמודד עם הבכי (חשבתי שעוד רגע השכנים מזמינים את מחלקת הרווחה 😉 עד כדי כך). זה כל כך מייאש לא לראות את הסוף של התהליך.
זה ממש קשה ואלה רגעים שיכולים להוציא אותנו מהכלים ולייאש.
אני לא יודעת האם מדובר ברגרסיה שהובילה לזה בעקבות גורם תלות שעדיין קיים (והרבה פעמים מחלה היא טריגר לרגרסיות), או שזה היה לילה של בדיקה שהגיע אחרי מספר לילות טובים, או אחרי משהו שונה שקיבל בזמן המחלה ואולי ציפה לקבל שוב.
מה שצריך לעשות במקרים הקשים האלה הוא לגייס את כל הכוחות שכבר כמעט ואין ולחשוב בעיקר על מחר! אם אני אמשיך להקפיד ולדייק מחר יהיה הרבה יותר טוב ויחזור לשגרה, אם אני אשבר עכשיו מחר יהיה לפחות אותו דבר אם לא גרוע יותר.
בסה"כ למעט נושא ההנקה נראה שנהגת טוב הלילה.
האם את עושה תהליך עם יועצת שינה?
אני יודעת שלאפשר לו לינוק הייתה טעות אבל בנקודה כלשהי הפחד מחזרת הבכי פשוט משתלט עלייך. האם זה בסדר שאיפשרתי לו כחצי שעה לשבת עליי בפוף ולהירגע? אני חושבת שאני הייתי צריכה להירגע לא פחות...
כמה זמן לוקח (כמובן שרק אם מתמידים ואני מתמידה) עד שמגיעים ליום המיוחל בוא מניחים את הברנש במיטה אומרים לילה טוב ונפגשים שוב בבוקר?
: - )
נסי לבדוק למה הוא עדיין בודק מדי פעם את ההחזקה של היד שלך, ככל הנראה התלות לא לגמרי מנותקת. הימנעי מכך שהוא ילטף לך את היד יכול להיות שזה הקשר.
תהליך ממוצע לוקח בין 4-6 שבועות.
נשמע שאת עושה את הדברים בצורה טובה :-)
1. מה עושים?
01/07/2012 9:07
שלום רב,מתנצלת על אורך ההודעה....
בני בן 10.5 חודשים. בשבועיים שלושה האחרונים נרדם לבד במיטה כשאני מחוץ לחדר, לעיתים קורא לי אני נכנסת מרגיעה במיטה ויוצאת. בשישי שבת היה עם חום חלק מהזמן ואוליי זה קשור אבל הלילה התעורר (בלי חום) ב00:30 ובמשך שלושת רבע שעה ניסיתי באותה דרך להחזירו לשינה, אחר כך החל בכי שנמשך כשעה בלי הפוגה למעט כשהרמתי על הידיים... ברגע שהנחתי אותו החל להתקשת בגב ולצרוח ולא הצלחתי להגיע למצב של רגיעה ויציאה מהחדר בהמשך כמעט נרדם תוך כדי מגע ובסוף גם לא . בסופו של דבר לא הייתה לי ברירה לקחתי אותו עליי וישבתי איתו בפוף והוא אף ביקש לינוק (לא ינק בלילה מגיל חצי שנה) הייתי כבר מוכנה להתייאש ולאפשר לו להירדם עליי... בסוף בערך בשלוש הנחתי אותו חזרה במיטה והוא נרדם בנוהל הרגיל שאני מחוץ לחדר ונכנסת כשהוא קורא לי... לקח לו בערך שלושת רבע שעה וב4 סוף סוף גם אני חזרתי למיטה... אני שמחה שלבסוף ההירדמות הייתה כמו שצריך במיטה לבד, אבל מה הייתי צריכה לעשות בסיטואציה הזו? היה בלתי אפשרי להתמודד עם הבכי (חשבתי שעוד רגע השכנים מזמינים את מחלקת הרווחה 😉 עד כדי כך). זה כל כך מייאש לא לראות את הסוף של התהליך.
מאת: אורח/ת
2. כוחות חזקים וסבלנות..
01/07/2012 14:02
הייזה ממש קשה ואלה רגעים שיכולים להוציא אותנו מהכלים ולייאש.
אני לא יודעת האם מדובר ברגרסיה שהובילה לזה בעקבות גורם תלות שעדיין קיים (והרבה פעמים מחלה היא טריגר לרגרסיות), או שזה היה לילה של בדיקה שהגיע אחרי מספר לילות טובים, או אחרי משהו שונה שקיבל בזמן המחלה ואולי ציפה לקבל שוב.
מה שצריך לעשות במקרים הקשים האלה הוא לגייס את כל הכוחות שכבר כמעט ואין ולחשוב בעיקר על מחר! אם אני אמשיך להקפיד ולדייק מחר יהיה הרבה יותר טוב ויחזור לשגרה, אם אני אשבר עכשיו מחר יהיה לפחות אותו דבר אם לא גרוע יותר.
בסה"כ למעט נושא ההנקה נראה שנהגת טוב הלילה.
האם את עושה תהליך עם יועצת שינה?
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. בהמשך לשאלתך
01/07/2012 16:42
אני עושה את התהליך לבד ללא יועצת שינה. היה לבני גורם תלות (החזקה של היד שלי) שניתקתי אך כשיש לילה כזה או שיותר קשה לו הוא ישר מנסה לתפוס את ידי בחוזקה, בהרדמות רגילות הוא לא עושה זאת אוליי רק מלטף אותי ביד ולא מחזיק חזק. אני יודעת שלאפשר לו לינוק הייתה טעות אבל בנקודה כלשהי הפחד מחזרת הבכי פשוט משתלט עלייך. האם זה בסדר שאיפשרתי לו כחצי שעה לשבת עליי בפוף ולהירגע? אני חושבת שאני הייתי צריכה להירגע לא פחות...
כמה זמן לוקח (כמובן שרק אם מתמידים ואני מתמידה) עד שמגיעים ליום המיוחל בוא מניחים את הברנש במיטה אומרים לילה טוב ונפגשים שוב בבוקר?
: - )
מאת: אורח/ת
4. תוספת קטנה
01/07/2012 16:53
מאז שבני החל להירדם לבד בחדר לעיתים זה לוקח חצי שעה ומספר לא מבוטל של קריאות אליי (בכי) אבל לרוב הבכי נרגע בשניה ואני שוב מחוץ לחדר ולעיתים הוא נרדם תוך 5-10 דקות אם קריאה אחת אליי... למעט האפיזודה של הלילה אני עקבית ולא מוותרת, מה עוד אפשר/צריך לעשות? מאת: אורח/ת
5. בהצלחה!!
01/07/2012 20:23
אני מסכימה איתך שלפעמים זה דורש הרבה מאוד כוחות שאנחנו מרגישים שאין. ולכן, למרות שזה לא כ"כ טוב, במקרה וההרגעה שלו על הפוף תרמה גם לך והצלחת לגייס את הכוחות להמשך ההרדמה אז זה היה בסדר. יחד עם זאת, נסי להימנע מזה כדי שלא יחזור מצב של הרבה בכי רק כדי להגיע לפוף.נסי לבדוק למה הוא עדיין בודק מדי פעם את ההחזקה של היד שלך, ככל הנראה התלות לא לגמרי מנותקת. הימנעי מכך שהוא ילטף לך את היד יכול להיות שזה הקשר.
תהליך ממוצע לוקח בין 4-6 שבועות.
נשמע שאת עושה את הדברים בצורה טובה :-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של