פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שלאה נושא שנת יום
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

היא נרדמת בערב בסביבות 19 אחרי טקס שינה שנתחיל ב18:30 וישנה לרוב עד 5:00/5:30 מתעוררת לבקבוק
היא רוצה לישון שוב בסביבות 9:00 אני עושה טיקסון קטן ולרוב היא נרדמת לבד תוך 10-20 דקות אך ישנה רק 30/35 דקות. כאשר היא מתעוררת היא ישר עולה על 6 ומתחילה להתנדנד (זוחלת גחון אבל מתנדנדת הרבה על 6) ואני לא מצליחה לגרום לה לשכב כך שאני חיבת להוציא אותה מהמיטה ואז היא נרדמת בידיים או בנדנדת תינוקות לעוד חצי שעה השאלה שלי היא: ברור לי שמה שאני עושה הוא לא נכון אבל אך להחזיר אותה לישון כי פעמים ביום חצי שעה ברור לכולנו שזה לא מספיק כמו כן, אני גם מפחדת שזה ישפיע לה על שנת לילה
מה עושים?
לאחר חצי שעה של שינה מאוד קשה להחזיר לישון (בעיקר כשהיא מנסה ללמוד למידה התפתחותית חדשה). אם קודם לכן היא ישנה טוב יותר סימן שמבחינה פיזיולוגית שהיא יודעת לעשות את מעברי השינה לבדה ולישון מחזור שינה שלם (שעה) ללא עזרה.
אני ממליצה לא להחזיר אותה לשינה אפילו שברור שהיא עייפה, לשים לב לסימני עייפות ואת השינה הבאה להשכיב לישון מוקדם יותר (בפער של שעה בערך אחרי הקודמת), לזהות את הזמן הנכון לשינה שלה- זאת המשימה שלכם, ואז היא תאריך את השינה.
(עדיף ששנת הבוקר תהיה 30/60 דקות ושנת הצהריים שעה וחצי ולהוסיף תנומה שלישית של 40/60 דקות לפני 19).
השכיבי אותה לישון כאמור, לפי סימני עייפות ועם טקס שינה קצר (גם ביום) מומלץ בחדר חשוך.
1. שלאה נושא שנת יום
01/07/2012 10:26
שלום ביתי בת 8.5 חודשים ישנה פעמיים ביום בשבוע האחרון ישנה החמרה בשנת היום (הייתה ישנה שעה וחצי בבוקר ועוד 40/ 60 בצהריים.היא נרדמת בערב בסביבות 19 אחרי טקס שינה שנתחיל ב18:30 וישנה לרוב עד 5:00/5:30 מתעוררת לבקבוק
היא רוצה לישון שוב בסביבות 9:00 אני עושה טיקסון קטן ולרוב היא נרדמת לבד תוך 10-20 דקות אך ישנה רק 30/35 דקות. כאשר היא מתעוררת היא ישר עולה על 6 ומתחילה להתנדנד (זוחלת גחון אבל מתנדנדת הרבה על 6) ואני לא מצליחה לגרום לה לשכב כך שאני חיבת להוציא אותה מהמיטה ואז היא נרדמת בידיים או בנדנדת תינוקות לעוד חצי שעה השאלה שלי היא: ברור לי שמה שאני עושה הוא לא נכון אבל אך להחזיר אותה לישון כי פעמים ביום חצי שעה ברור לכולנו שזה לא מספיק כמו כן, אני גם מפחדת שזה ישפיע לה על שנת לילה
מה עושים?
מאת: אורח/ת
2. שנות יום
01/07/2012 14:09
אכן זו שינה לא מספיקה והיא יכולה להתחיל להשפיע על הלילה.לאחר חצי שעה של שינה מאוד קשה להחזיר לישון (בעיקר כשהיא מנסה ללמוד למידה התפתחותית חדשה). אם קודם לכן היא ישנה טוב יותר סימן שמבחינה פיזיולוגית שהיא יודעת לעשות את מעברי השינה לבדה ולישון מחזור שינה שלם (שעה) ללא עזרה.
אני ממליצה לא להחזיר אותה לשינה אפילו שברור שהיא עייפה, לשים לב לסימני עייפות ואת השינה הבאה להשכיב לישון מוקדם יותר (בפער של שעה בערך אחרי הקודמת), לזהות את הזמן הנכון לשינה שלה- זאת המשימה שלכם, ואז היא תאריך את השינה.
(עדיף ששנת הבוקר תהיה 30/60 דקות ושנת הצהריים שעה וחצי ולהוסיף תנומה שלישית של 40/60 דקות לפני 19).
השכיבי אותה לישון כאמור, לפי סימני עייפות ועם טקס שינה קצר (גם ביום) מומלץ בחדר חשוך.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום