הירדמות מוקדמת מאוד

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הירדמות מוקדמת מאוד
01/07/2012 18:24
היי

בני בן 7 וחצי חודשים.
לפני כחודשיים החל ללכת לגן, הוא משתלב מאוד יפה ומאוד נהנה שם אך לא תמיד מצליח לישון בגן כמו שצריך (לפעמים 2-3 תנומות קצרות של חצי שעה ולפעמים 1-2 שינות יותר ארוכות 1-2 שעות). לאחרונה נושא השינה בגן השתפר קצת אבל בכל אופן הוא חוזר מהגן מאוד עייף.
בדר"כ אני משכיבה אותו לישון ברגע שנכנסים הביתה מהגן (בסביבות 4 וחצי-5) , ישן 30-45 דקות ואז לאחר שמתעורר משחקים קצת, אוכל, אמבטיה ושינה (בדר"כ טקס השינה מתחיל בסביבות 6 ונגמר בסביבות 6 וחצי-7)
לפעמים קורה שאני משכיבה אותו ב-5 כשמגיעים הביתה והוא מחבר את השינה לשינת הלילה. האם זה בסדר?
בעבר כשהיה בן 4 חודשים שאלתי את אותה שאלה פה ונעניתי בחיוב- שזה בסדר לתת לו להמשיך לישון ואין טעם להפריע לו.
כיום כשהוא בן 7 וחצי חודשים עם סדר יום מובנה יחסית, האם זה עדיין בסדר לתת לו להמשיך לישון מ-5 את שינת הלילה, האם הדבר לא עלול לגרום ליקיצה מוקדמת? עד מתי זה נחשב בסדר לעשות זאת? מתי יהיה עליי להעירו במקרה כזה?
תודה,
שירה
מאת: אורח/ת
2. הירדמות מוקדמת
01/07/2012 20:36
היי שירה,

עם הזמן הוא יתחיל לישון שנות יום ארוכות יותר או ששנות היום שיש לו היום יחזיקו אותו ער יותר זמן ואז הוא לא יהיה עייף לתנומה הנוספת.
כרגע, כל עוד הוא עייף וישן שנת לילה טובה (11-12 שעות) אז אין צורך להפריע לו. כשזה יתחיל להשפיע על הלילה אז יהיה נכון יותר לנסות להעיר אותו לאחר כ-40-60 דקות.
זה בסדר כל עוד הוא עייף וזקוק לזה. זה טבעי שלאחר יום עמוס בפעילויות וגירויים הוא עייף, גם לשגרה הזו הוא יסתגל ויהיה ער יותר, תני לו את הזמן שדרוש לו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. הירדמות מוקדמת מאוד
02/07/2012 8:11
תודה על התשובה המהירה.
השאלה היא האם לתת לו להמשיך לישון גם אם המשמעות של כך היא התעוררות מאוד מוקדמת בבוקר.
בדר"כ הוא ישן מ-6-7 עד סביבות 5-6 בבוקר. במידה והולך לישון ב-5 בערב הוא יכול לקום ב-3 וחצי-4 ומאוד קשה לו לחזור לישון.
חשוב לי לציין שהוא עדיין לא ישן לילה שלם. קם כמה פעמים לשתות מים ולפעמים פעם אחת לאוכל במהלך הלילה כך שלפעמים הוא מתעורר מוקדם וקשה להחזיר אותו לישון גם בלי קשר לזמן ההרדמות.
מאת: אורח/ת
4. הירדמות מוקדמת
02/07/2012 20:14
אם המשמעות היא שהוא לא מצליח להמשיך לישון אחרי 3 וחצי-4 אז לא כדאי להתחיל את הלילה ב5 אלא לתת לו תנומה קצרה לפני שנת הלילה.
למדי אותו להירדם ללא מים או אוכל וכך יהיו לך לילות רצופים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד