פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת חמישה חודשים- יקיצה מוקדמת
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

נרדמת בין 8-8:30, עד לא מזמן התעוררה בסביבות השעה 6:30...
לאחרונה התחילה להתעורר ב- 5:30, ואפילו מוקדם יותר. כשאני מגיעה אליה בשעה הזו זה אחרי שהתהפכה והתחילה לדבר לעצמה, ואני מניחה שהיתה כבר ערה כ- 10 דקות. אין בכי, אבל ערה לחלוטין ומוכנה להתחיל את הבוקר. צוחקת ומדברת. היא לא רעבה שכן לא מוכנה לאכול רק סמוך לשבע...
אני מנסה להפוך שוב על הבטן ולהרגיע במיטה, אבל אין סיכוי, מרימה את הראש וערה לחלוטין, ניסיתי גם להוציא מהמיטה ולהרגיע על הידיים אבל שוב אין סיכוי...
מה אפשר לעשות כדיי להחזיר את השעה הקודמת והטובה?
מבחינת שנת הבוקר - ישנה כ- 4 שעות ביום, בדרך כלל שינה ארוכה בצהריים ופעמיים למשך זמן קצר יותר בבוקר, או שישנה פעמיים שינה ארוכה. כשמתעוררת מוקדם יוצא שהיא משלימה יותר - ובמשך היום ישנה כ- 5 שעות...
תודה!
1. האם היא הולכת לישון בזמן? (לא עייפה מדי). האם יש הבדל בין הירדמות ב8 לבין לילה של 8וחצי ומה יקרה אם נשים אותה לישון בשבע וחצי?
2. האם יש לה טקס בוקר ברור? (תחילת יום- פתיחת תריסים ואורות, שטיפת פנים, החלפת חיתול, זמן משחק וכו'..)
3. האם יש לה גורמי תלות שהיא צריכה כדי לעזור לה לישון?
התחילי ללמד אותה לקחת מוצץ לבד- תחילה בזמן ערות וכשהיא תשלוט בזה אז גם בלילה, אין צורך לשנות לה תנוחה, לפעמים זה גם יכול להיות גורם תלות.
1. אבדוק בנוגע לשעת ההשכבה- אנסה להשכיב אותה מוקדם יותר.
2. טקס בוקר כולל פתיחת תריסים, אוכל, החלפת חיתול וטיול בחוץ
3. היא נרדמת במיטה אבל אני עוזרת לה על ידי טפיחות ולחישות, עד שהיא מאד רגועה ואז עוזבת. כשהיא מתעוררת באמצע הלילה לפעמים אני עוזרת לה גם להרדם שוב באותו האופן, ואם היא על הגב אני הופכת אותה...
4. לגבי התנוחה- אני לא חושבת שיש סיכוי שהיא תרדם על הגב, היא מאד עירנית, מקשקשת , ולא נראית בכיוון של לישון.
האם בגיל 5 חודשים אפשר ללמוד לקחת מוצץ לבד?
אם לא, אז החזירי אותה לישון בשעה הזו כאילו זו יקיצה באמצע הלילה, יהיו כמה בקרים מאוד קשים אבל אז היא תמשיך את הבוקר.
במקביל, התחילי ללמד אותה להירדם ללא הטפיחות והלחישות, שבי לידה מבלי ליזום מגע. אם היא בוכה הרגיעי (בטפיחות וכו'..) אבל הפסיקי מיד שהיא נרגעת.
בשלב הבא הרחיקי את הכיסא ממנה וגשי אליה רק לצורך הרגעה מבכי. בשלב האחרון הניחי במיטה וצאי מהחדר- חזרי אליה רק לצורך הרגעה מבכי.
כשהיא עייפה היא תלמד לישון גם על הבטן, אני מסכימה איתך שלפעמים זה נראה בלתי אפשרי כי היא מסתכלת לכיון שלך ומנסה ליצור גם תשומת לב אבל גם זה עניין של הסתגלות ולמידה, התחילי בהרדמות שהן בדר"כ קלות יותר.
בגיל 5 חודשים אפשר להתחיל ללמד תינוק לקחת מוצץ לבד. גם זה תהליך הדרגתי שלא קורה ביום-יומיים אבל במהלך של 3 שבועות בערך זה יכול לקרות.
לכן, קודם למדי אותה לקחת אותו בבוקר. את סוף התנועה (להכניס לפה בכיוון הנכון ולעזוב את המוצץ) את יכולה להמשיך לעזור לה עד שהיא תשלוט בזה בעצמה.
1. בת חמישה חודשים- יקיצה מוקדמת
04/07/2012 6:26
שלום, ביתי בת 5 חודשים. ישנה לילות שלמים,לעיתים מתעוררת למוצץ וצריך להרגיע אותה מספר דקות במיטה .נרדמת בין 8-8:30, עד לא מזמן התעוררה בסביבות השעה 6:30...
לאחרונה התחילה להתעורר ב- 5:30, ואפילו מוקדם יותר. כשאני מגיעה אליה בשעה הזו זה אחרי שהתהפכה והתחילה לדבר לעצמה, ואני מניחה שהיתה כבר ערה כ- 10 דקות. אין בכי, אבל ערה לחלוטין ומוכנה להתחיל את הבוקר. צוחקת ומדברת. היא לא רעבה שכן לא מוכנה לאכול רק סמוך לשבע...
אני מנסה להפוך שוב על הבטן ולהרגיע במיטה, אבל אין סיכוי, מרימה את הראש וערה לחלוטין, ניסיתי גם להוציא מהמיטה ולהרגיע על הידיים אבל שוב אין סיכוי...
מה אפשר לעשות כדיי להחזיר את השעה הקודמת והטובה?
מבחינת שנת הבוקר - ישנה כ- 4 שעות ביום, בדרך כלל שינה ארוכה בצהריים ופעמיים למשך זמן קצר יותר בבוקר, או שישנה פעמיים שינה ארוכה. כשמתעוררת מוקדם יוצא שהיא משלימה יותר - ובמשך היום ישנה כ- 5 שעות...
תודה!
מאת: אורח/ת
2. יקיצה מוקדמת
04/07/2012 10:04
הייתי בודקת מספר דברים:1. האם היא הולכת לישון בזמן? (לא עייפה מדי). האם יש הבדל בין הירדמות ב8 לבין לילה של 8וחצי ומה יקרה אם נשים אותה לישון בשבע וחצי?
2. האם יש לה טקס בוקר ברור? (תחילת יום- פתיחת תריסים ואורות, שטיפת פנים, החלפת חיתול, זמן משחק וכו'..)
3. האם יש לה גורמי תלות שהיא צריכה כדי לעזור לה לישון?
התחילי ללמד אותה לקחת מוצץ לבד- תחילה בזמן ערות וכשהיא תשלוט בזה אז גם בלילה, אין צורך לשנות לה תנוחה, לפעמים זה גם יכול להיות גורם תלות.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תשובה
04/07/2012 14:50
תודה, 1. אבדוק בנוגע לשעת ההשכבה- אנסה להשכיב אותה מוקדם יותר.
2. טקס בוקר כולל פתיחת תריסים, אוכל, החלפת חיתול וטיול בחוץ
3. היא נרדמת במיטה אבל אני עוזרת לה על ידי טפיחות ולחישות, עד שהיא מאד רגועה ואז עוזבת. כשהיא מתעוררת באמצע הלילה לפעמים אני עוזרת לה גם להרדם שוב באותו האופן, ואם היא על הגב אני הופכת אותה...
4. לגבי התנוחה- אני לא חושבת שיש סיכוי שהיא תרדם על הגב, היא מאד עירנית, מקשקשת , ולא נראית בכיוון של לישון.
האם בגיל 5 חודשים אפשר ללמוד לקחת מוצץ לבד?
4. יקיצה מוקדמת
05/07/2012 11:59
צריך לבדוק את סך השעות שהיא ישנה. אם היא ישנה 10 שעות ומעלה לא הייתי עושה כלום לגבי הבוקר כי היא כנראה מתעוררת רווית שינה.אם לא, אז החזירי אותה לישון בשעה הזו כאילו זו יקיצה באמצע הלילה, יהיו כמה בקרים מאוד קשים אבל אז היא תמשיך את הבוקר.
במקביל, התחילי ללמד אותה להירדם ללא הטפיחות והלחישות, שבי לידה מבלי ליזום מגע. אם היא בוכה הרגיעי (בטפיחות וכו'..) אבל הפסיקי מיד שהיא נרגעת.
בשלב הבא הרחיקי את הכיסא ממנה וגשי אליה רק לצורך הרגעה מבכי. בשלב האחרון הניחי במיטה וצאי מהחדר- חזרי אליה רק לצורך הרגעה מבכי.
כשהיא עייפה היא תלמד לישון גם על הבטן, אני מסכימה איתך שלפעמים זה נראה בלתי אפשרי כי היא מסתכלת לכיון שלך ומנסה ליצור גם תשומת לב אבל גם זה עניין של הסתגלות ולמידה, התחילי בהרדמות שהן בדר"כ קלות יותר.
בגיל 5 חודשים אפשר להתחיל ללמד תינוק לקחת מוצץ לבד. גם זה תהליך הדרגתי שלא קורה ביום-יומיים אבל במהלך של 3 שבועות בערך זה יכול לקרות.
לכן, קודם למדי אותה לקחת אותו בבוקר. את סוף התנועה (להכניס לפה בכיוון הנכון ולעזוב את המוצץ) את יכולה להמשיך לעזור לה עד שהיא תשלוט בזה בעצמה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. תודה רבה על התשובה המפורטת והעזרה הרבה! (ל"ת)
05/07/2012 22:01
6. בהצלחה :-) (ל"ת)
08/07/2012 11:37
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'