תינוקת בת 4 וחצי חודשים שלא נרדמת לבד ומתעוררת מספר פעמים בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת 4 וחצי חודשים שלא נרדמת לבד ומתעוררת מספר פעמים בלילה
09/12/2009 11:34
שלום גנית
בתי התינוקת בת ארבעה וחצי חודשים.
הרגלנו אותה להירדם בלילה בעזרת כדור עליו אנו קופצים ביחד איתה עד שנרדמת...
ניסינו מספר פעמים לוותר על הכדור והתגובה הייתה קשה-בכי ממושך וקושי גדול להירגע לאחר מכן.
בעיה נוספת-היא מתעוררת כל 3 שעות לאכול בלילה. כך שאם נרדמת ב-20:00, מתעוררת ב-23:00, 2:00, 5:00 כדיי לאכול. בכל ארוחה מסיימת בקבוק של 120 (סימילאק).
איך גורמים לה לישון באופן רצוף בלילה, או לפחות לוותר על אכילה אחת, והאם בגיל זה הדבר אפשרי?
תודה
מאת: שירה הלפרט
2. 4.5 חודשים שלא נרדמת לבד
09/12/2009 21:51
הי,
ראשית בגילה של ביתך זה עוד טבעי שהיא לא נרדמת לבד כי פיזיולוגית היא כנראה עדיין לא מסוגלת, יחד עם זאת אני ממליצה לך להתחיל בהדרגה ללמדה להירדם במיטה, אולי תחילה עם נדנוד קל, טפיחות וכו'... כדי שתתיידד עם המיטה בהקשר של שינה, באופן יחסי מספר ההתעוררויות הוא נורמלי לגילה אבל אם תלמד להירדם במיטה זה ילך וישתפר ועם הזמן תורידו גם את שאר גורמי התלות,
גנית
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
3. באותו הנושא
10/12/2009 7:06
הי גנית
שאלת המשך בנוגע לנושא הקודם: האם הגיוני שתתעורר 3 פעמים בלילה כדיי לאכול?
חשבנו לתת לה מיים בארוחה של 2:00 בלילה כדי שבהמשך תוותר עליה ותתעורר ב-5:00. האם אפשרי ונכון בגיל זה?
תודה!
מאת: אורח/ת
4. 4.5 חודשים הורדת אוכל
10/12/2009 7:24
הי,
כן, זה נורמלי לגילה, בעיקרון אפשר להוריד אוכל, אך בגילאים הללו זה כבר תלוי בילדה ואינני מכירה אותה ואת הרגלי השינה שלה, במידה ותחליטי לנסות אני אייעץ לך איך: לא הייתי מחליפה במים כי זה החלפת תלות בתלות ולא עשית דבר בעצם, אבל את כן יכולה לרווח לה את ההאכלות, כלומר לדחות האכלה ראשונה בשעה וכן את השניה וכך עד שתתרגל והמינון ירד, כמו כן, אני חושבת שהבעיה העיקרית היא לא האוכל אלא אופן ההרדמה, כיוון שאם תמשיכו להרדימה בכדור אז היא תמשיך להתעורר בלילה תכופות בכדי לקבל עזרה לחזור לישון, אני מציעה תחילה לעבוד על הירדמות במיטה ולאט לאט להוריד את התלות בכם ובמקביל לעבוד על האכול כי יכול להיות שהבקבוק זו רק תלות נוספת שבעזרתה היא חוזרת לישון ולא רעב. מניסיוני כשילד תלוי בכל כך הרבה גורמי תלות, עם הזמן הוא תחיל להתעורר יותר ויותר וכן ההרדמות עשויות להפוך קשות יותר כי הגורמים הללו יפסיקו להשפיע עליה,
בהצלחה,
גנית
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.