פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינוי שעת השכבה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

התינוק שלי בן חודשיים וחצי, ויוצא שאנחנו מתחילים את טקס השינה שלו סביב 18:30 ולפעמים אפילו לפני, כי הוא כבר די עייף. כך שב- 18:50 בערך (שוב, לפעמים אף לפני) משכיבים אותו כבר. כתוצאה מכך הוא גם קם סביב 6:00 בבוקר, הרבה פעמים גם לפני.
האם ניתן להרגיל אותו לשעת השכבה מאוחרת יותר? אני לא מדברת על 8 בערב, אבל לפחות בחצי שעה? האם הוא צפוי בהתאם לאחר גם את שעת הקימה שלו, או שאין בהכרח קשר? (היתה תקופה שהיה קם רק סביב 7- 7:30 בבוקר).
אם כן, כיצד ניתן לאחר את השעה? האם זה בכלל מומלץ?
אני אציין בנוסף שלמרות שההשכבה עצמה קשה לפעמים, אחרי שכבר נרדם הלילה בדר"כ שקט, כאשר הוא קם לאכול בדר"כ פעמיים וחוזר מיד לישון. לפעמים גם קם סביב 4 או 5, ומקטר קצת, אבל אנחנו לא מתייחסים ובסוף חוזר לישון עד שקם שוב בבוקר (זה כאשר הוא אכל לא מזמן כ"כ ואני יודעת שזה לא רעב).
תודה רבה!!
מבחינת השעה נשמע שהוא הולך לישון בשעה סבירה לגילו ובעיקר שהוא זקוק לזה כי את מציינת שהוא עייף. במידה והוא עייף ותדחי לו את השינה הוא יגיע ללילה בעייפות יתר מה שיגרום ליותר בכי בהרדמה ולעתים אף מקדים את שעת היקיצה.
לצערי, אין קשר בין דחיית שעת ההשכבה לדחיית שעת היקיצה בבוקר.
הייתי בודקת מה היה כאשר התעורר מאוחר יותר (האם ישן מוקדם יותר? האם ישן טוב יותר ביום?).
אפשרות נוספת היא לתת לו תנומת בוקר נוספת קצרה (בסביבות חמש וחצי- שש)
ואז תוכלי לדחות את שנת הלילה כי הוא לא יהיה עייף, זה יכול להיות שכן יעזור, שווה לנסות.
1. שינוי שעת השכבה
07/07/2012 13:47
היי,התינוק שלי בן חודשיים וחצי, ויוצא שאנחנו מתחילים את טקס השינה שלו סביב 18:30 ולפעמים אפילו לפני, כי הוא כבר די עייף. כך שב- 18:50 בערך (שוב, לפעמים אף לפני) משכיבים אותו כבר. כתוצאה מכך הוא גם קם סביב 6:00 בבוקר, הרבה פעמים גם לפני.
האם ניתן להרגיל אותו לשעת השכבה מאוחרת יותר? אני לא מדברת על 8 בערב, אבל לפחות בחצי שעה? האם הוא צפוי בהתאם לאחר גם את שעת הקימה שלו, או שאין בהכרח קשר? (היתה תקופה שהיה קם רק סביב 7- 7:30 בבוקר).
אם כן, כיצד ניתן לאחר את השעה? האם זה בכלל מומלץ?
אני אציין בנוסף שלמרות שההשכבה עצמה קשה לפעמים, אחרי שכבר נרדם הלילה בדר"כ שקט, כאשר הוא קם לאכול בדר"כ פעמיים וחוזר מיד לישון. לפעמים גם קם סביב 4 או 5, ומקטר קצת, אבל אנחנו לא מתייחסים ובסוף חוזר לישון עד שקם שוב בבוקר (זה כאשר הוא אכל לא מזמן כ"כ ואני יודעת שזה לא רעב).
תודה רבה!!
מאת: אורח/ת
2. שינוי שעת ההשכבה
08/07/2012 11:56
היי,מבחינת השעה נשמע שהוא הולך לישון בשעה סבירה לגילו ובעיקר שהוא זקוק לזה כי את מציינת שהוא עייף. במידה והוא עייף ותדחי לו את השינה הוא יגיע ללילה בעייפות יתר מה שיגרום ליותר בכי בהרדמה ולעתים אף מקדים את שעת היקיצה.
לצערי, אין קשר בין דחיית שעת ההשכבה לדחיית שעת היקיצה בבוקר.
הייתי בודקת מה היה כאשר התעורר מאוחר יותר (האם ישן מוקדם יותר? האם ישן טוב יותר ביום?).
אפשרות נוספת היא לתת לו תנומת בוקר נוספת קצרה (בסביבות חמש וחצי- שש)
ואז תוכלי לדחות את שנת הלילה כי הוא לא יהיה עייף, זה יכול להיות שכן יעזור, שווה לנסות.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום