שינוי שעת השכבה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינוי שעת השכבה
07/07/2012 13:47
היי,
התינוק שלי בן חודשיים וחצי, ויוצא שאנחנו מתחילים את טקס השינה שלו סביב 18:30 ולפעמים אפילו לפני, כי הוא כבר די עייף. כך שב- 18:50 בערך (שוב, לפעמים אף לפני) משכיבים אותו כבר. כתוצאה מכך הוא גם קם סביב 6:00 בבוקר, הרבה פעמים גם לפני.
האם ניתן להרגיל אותו לשעת השכבה מאוחרת יותר? אני לא מדברת על 8 בערב, אבל לפחות בחצי שעה? האם הוא צפוי בהתאם לאחר גם את שעת הקימה שלו, או שאין בהכרח קשר? (היתה תקופה שהיה קם רק סביב 7- 7:30 בבוקר).
אם כן, כיצד ניתן לאחר את השעה? האם זה בכלל מומלץ?
אני אציין בנוסף שלמרות שההשכבה עצמה קשה לפעמים, אחרי שכבר נרדם הלילה בדר"כ שקט, כאשר הוא קם לאכול בדר"כ פעמיים וחוזר מיד לישון. לפעמים גם קם סביב 4 או 5, ומקטר קצת, אבל אנחנו לא מתייחסים ובסוף חוזר לישון עד שקם שוב בבוקר (זה כאשר הוא אכל לא מזמן כ"כ ואני יודעת שזה לא רעב).
תודה רבה!!
מאת: אורח/ת
2. שינוי שעת ההשכבה
08/07/2012 11:56
היי,

מבחינת השעה נשמע שהוא הולך לישון בשעה סבירה לגילו ובעיקר שהוא זקוק לזה כי את מציינת שהוא עייף. במידה והוא עייף ותדחי לו את השינה הוא יגיע ללילה בעייפות יתר מה שיגרום ליותר בכי בהרדמה ולעתים אף מקדים את שעת היקיצה.
לצערי, אין קשר בין דחיית שעת ההשכבה לדחיית שעת היקיצה בבוקר.
הייתי בודקת מה היה כאשר התעורר מאוחר יותר (האם ישן מוקדם יותר? האם ישן טוב יותר ביום?).
אפשרות נוספת היא לתת לו תנומת בוקר נוספת קצרה (בסביבות חמש וחצי- שש)
ואז תוכלי לדחות את שנת הלילה כי הוא לא יהיה עייף, זה יכול להיות שכן יעזור, שווה לנסות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד