פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0יקיצה מוקדמת בגיל 5 חודשים- המשך
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בהמשך לשאלתי מלפני מספר ימים, לגבי יקיצה מוקדמת לתינוקת בת חמישה חודשים- עקבתי בימים האחרונים, אחרי ההרגלים:
בדקתי שעות השכבה שונות, היא מתעוררת אחרי 9 שעות ולא משנה באיזה שעה נרדמה... כך שאם הולכת לישון בשמונה מתעוררת בחמש..
האם יכול להיות ש-9 שעות שינה מספיקות לתינוקת בגילה?
מתעוררת ערנית מאד, למרות שהחדר חשוך ולא חם, ניסיתי להחזירה לישון, אבל גם אם נרדמת זה לכמה דקות בודדות ומיד מתעוררת שוב.
יש לציין שנרדמת כבר לבד במיטתה, כמעט ללא עזרה.
ישנה לילות רצופים של 11 שעות מגיל חודשיים ורק לאחרונה התחילה להתעורר כל כך מוקדם...ישנה במהלך היום בין 4-5 שעות בפעמיים או שלוש.
אני חושבת שהיא לפעמים מתעוררת בגלל הבטן- לפעמים יש לה קקי חצי שעה או שעה אחרי שהתעוררה...
-האם כדאי להשכיבה מאוחר יותר כדיי שתתעורר מאוחר יותר?
-האם יש מה לעשות בנושא ההשכמה המוקדמת (מפריע לי מאד לתפקוד היום יומי בעבודה).
-האם כדאי לנסות לתת בקבוק בשעה זו בחדר חשוך ?(למרות שרגילה לא לאכול עד שש וחצי בבוקר וגם לא נראית רעבה- אני חוששת שאם אתחיל זה יהפוך להרגל)
בנוסף רציתי לשאול לגבי שנת הצהריים-לא קורה הרבה אבל לעיתים רחוקות.. במידה והיא ישנה 3 שעות האם להעיר?
תודה רבה!
אנחנו מתייחסים ללילה לא פחות מ- 10 שעות כיון שזה מה שתינוקות זקוקים לו.
קקי לאחר חצי שעה -שעה אינו סיבה ליקיצה.
לצערי, כשדוחים את שעת ההשכבה יקיצת הבוקר לא נדחית בהתאם. זה יכול לקרות רק במידה והשעה החדשה היא השעה המתאימה לשינה עבור ביתך. כדי לדעת זאת מומלץ להישאר לפי סימני עייפות. בכל מקרה, את יכולה לנסות את זה לילה אחד ולראות מה תהיה ההשפעה של זה.
שנת צהריים של יותר משלוש שעות יכולה לפעמים להפריע ללילה. לאחר 3 שעות את יכולה להעיר אותה.
אם היא לא רגילה לאכול בקבוק בלילה והיא אינה נראית לך זקוקה לזה, לא הייתי נותנת לה. זה בהחלט עלול להפוך להרגל.
לגבי הבוקר, הדבר היחיד שאפשר לעשות זה להחזיר אותה לשינה בבוקר. שינה משמעותית לא של כמה דקות. בבקרים הראשונים זה יהיה קשה וייקח הרבה זמן (לכן עדיף להתחיל בזה בסוף השבוע כשלא תהיי בבוקר בלחץ זמן). לאחר כ-3 בקרים (בערך) בהם תצליחי להחזיר אותה לישון היא תתחיל להאריך את הבוקר.
זה עבודה קשה ודורש עקביות ונחישות אבל זה יכול להצליח.
במשך כמה זמן לנסות להרדים בבוקר?
אחרי חצי שעה - שעה של חוסר הצלחה, נהיה כבר שש בבוקר, ואז אני מוותרת.. גם היא מתחילה להיות רעבה ולבכות..
ואז זה נחשב לבוקר ללא הצלחה...
היא מאד ערנית כשהיא מתעוררת, מתהפכת, צוחקת , מקשקשת, מאד קשה להרגיע אותה... שעתיים אחרי שמתעוררת חוזרת לשנת הבוקר , בדרך כלל אחרי בכי , קשה לי להבין אם היא עייפה מדי ולכן מתעוררת בחמש או שהשינה הספיקה לה...
שוב המון המון תודה על העצות המועילות!
לכן, אין הגדרת זמן אלא עד שהיא נרדמת. כאן נכנס השיקול שלך, האם לעשות את זה או לא. אם את רואה שהיא מסתדרת באופן שבו היא מתעוררת היום ובמהלך היום היא ערנית וחיונית וישנה טוב בוקר, צהריים ולילה לא הייתי נוגעת ביקיצה הזו. אולי כדאי להקדים לה את הלילה כדי שתקבל את ה-10 שעות שינה.
כשיש אוכל ומיד לאחריו המשך שינה מבחינת ביתך (שלא יודעת מה השעה..) זה נתפס כאוכל בלילה.
אם את חוששת שהיא אינה אוכלת מספיק ושהיא רעבה, תני לה לאכול בחמש והקפידי שלא תירדם בזמן האוכל, וכשתרגישי בטוחה שהיא אינה רעבה יהיה לך קל יותר להתמודד עם הפסקת האוכל.
1. יקיצה מוקדמת בגיל 5 חודשים- המשך
08/07/2012 6:33
שלום רב, בהמשך לשאלתי מלפני מספר ימים, לגבי יקיצה מוקדמת לתינוקת בת חמישה חודשים- עקבתי בימים האחרונים, אחרי ההרגלים:
בדקתי שעות השכבה שונות, היא מתעוררת אחרי 9 שעות ולא משנה באיזה שעה נרדמה... כך שאם הולכת לישון בשמונה מתעוררת בחמש..
האם יכול להיות ש-9 שעות שינה מספיקות לתינוקת בגילה?
מתעוררת ערנית מאד, למרות שהחדר חשוך ולא חם, ניסיתי להחזירה לישון, אבל גם אם נרדמת זה לכמה דקות בודדות ומיד מתעוררת שוב.
יש לציין שנרדמת כבר לבד במיטתה, כמעט ללא עזרה.
ישנה לילות רצופים של 11 שעות מגיל חודשיים ורק לאחרונה התחילה להתעורר כל כך מוקדם...ישנה במהלך היום בין 4-5 שעות בפעמיים או שלוש.
אני חושבת שהיא לפעמים מתעוררת בגלל הבטן- לפעמים יש לה קקי חצי שעה או שעה אחרי שהתעוררה...
-האם כדאי להשכיבה מאוחר יותר כדיי שתתעורר מאוחר יותר?
-האם יש מה לעשות בנושא ההשכמה המוקדמת (מפריע לי מאד לתפקוד היום יומי בעבודה).
-האם כדאי לנסות לתת בקבוק בשעה זו בחדר חשוך ?(למרות שרגילה לא לאכול עד שש וחצי בבוקר וגם לא נראית רעבה- אני חוששת שאם אתחיל זה יהפוך להרגל)
בנוסף רציתי לשאול לגבי שנת הצהריים-לא קורה הרבה אבל לעיתים רחוקות.. במידה והיא ישנה 3 שעות האם להעיר?
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. המשך
08/07/2012 12:05
היי,אנחנו מתייחסים ללילה לא פחות מ- 10 שעות כיון שזה מה שתינוקות זקוקים לו.
קקי לאחר חצי שעה -שעה אינו סיבה ליקיצה.
לצערי, כשדוחים את שעת ההשכבה יקיצת הבוקר לא נדחית בהתאם. זה יכול לקרות רק במידה והשעה החדשה היא השעה המתאימה לשינה עבור ביתך. כדי לדעת זאת מומלץ להישאר לפי סימני עייפות. בכל מקרה, את יכולה לנסות את זה לילה אחד ולראות מה תהיה ההשפעה של זה.
שנת צהריים של יותר משלוש שעות יכולה לפעמים להפריע ללילה. לאחר 3 שעות את יכולה להעיר אותה.
אם היא לא רגילה לאכול בקבוק בלילה והיא אינה נראית לך זקוקה לזה, לא הייתי נותנת לה. זה בהחלט עלול להפוך להרגל.
לגבי הבוקר, הדבר היחיד שאפשר לעשות זה להחזיר אותה לשינה בבוקר. שינה משמעותית לא של כמה דקות. בבקרים הראשונים זה יהיה קשה וייקח הרבה זמן (לכן עדיף להתחיל בזה בסוף השבוע כשלא תהיי בבוקר בלחץ זמן). לאחר כ-3 בקרים (בערך) בהם תצליחי להחזיר אותה לישון היא תתחיל להאריך את הבוקר.
זה עבודה קשה ודורש עקביות ונחישות אבל זה יכול להצליח.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. כמה זמן?
08/07/2012 15:19
תודה על תשובתך והעזרה הרבה, במשך כמה זמן לנסות להרדים בבוקר?
אחרי חצי שעה - שעה של חוסר הצלחה, נהיה כבר שש בבוקר, ואז אני מוותרת.. גם היא מתחילה להיות רעבה ולבכות..
ואז זה נחשב לבוקר ללא הצלחה...
היא מאד ערנית כשהיא מתעוררת, מתהפכת, צוחקת , מקשקשת, מאד קשה להרגיע אותה... שעתיים אחרי שמתעוררת חוזרת לשנת הבוקר , בדרך כלל אחרי בכי , קשה לי להבין אם היא עייפה מדי ולכן מתעוררת בחמש או שהשינה הספיקה לה...
שוב המון המון תודה על העצות המועילות!
מאת: אורח/ת
4. בקבוק
08/07/2012 16:02
ועוד דבר.. השאלה לגבי האוכל התייחסה לחמש בבוקר.. האם אז להאכיל ולהחזיר לישון או שזה יצור דפוס התעוררות באמצע הלילה... ? הכוונה היא לא להעיר לאוכל באמצע הלילה... מאת: אורח/ת
5. .
09/07/2012 12:36
עדיף להתחיל את הבוקר מוקדם מאשר להתחיל הרדמה ואז לוותר כי אז זה יכול להוביל גם ליקיצות ארוכות בלילה.לכן, אין הגדרת זמן אלא עד שהיא נרדמת. כאן נכנס השיקול שלך, האם לעשות את זה או לא. אם את רואה שהיא מסתדרת באופן שבו היא מתעוררת היום ובמהלך היום היא ערנית וחיונית וישנה טוב בוקר, צהריים ולילה לא הייתי נוגעת ביקיצה הזו. אולי כדאי להקדים לה את הלילה כדי שתקבל את ה-10 שעות שינה.
כשיש אוכל ומיד לאחריו המשך שינה מבחינת ביתך (שלא יודעת מה השעה..) זה נתפס כאוכל בלילה.
אם את חוששת שהיא אינה אוכלת מספיק ושהיא רעבה, תני לה לאכול בחמש והקפידי שלא תירדם בזמן האוכל, וכשתרגישי בטוחה שהיא אינה רעבה יהיה לך קל יותר להתמודד עם הפסקת האוכל.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום