פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3שעת שינה מאוחרת- בת חודדשיים וחצי
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת חודשיים וחצי הולכת לישון כחודש בסביבות השעה 3:00 וישנה בערך עד השעה 10:00 בבוקר. לפעמים מתעוררת לפני בערך בשעה 7:00 ואז לוקח לה כשעתיים להירדם ואז היא ממשיכה את המשך ה'לילה' שלה עד 12:00 בערך... בקיצור היא מתחילה את הלילה מאוחר ומסיימת אותו באיזור הצהריים...
אני מתחילה את טקס השינה שלה בערך בשמונה בערב- אמבטיה, ארוחת ערב, אוירה רגועה וחשוכה יותר וכלום לא עוזר, היא נרדמת לפעמים לחצי שעה אך מתעוררת ומתחילה שנת לילה ארוכה רק באיזור 3:00.
איך אפשר להקדים את שעת ההשכבה לישון?
תודה...
כדי לעזור לה לעשות את ההפרדה מומלץ לפחות פעם ביום להוציא אותה לטיול באור יום. ולהמשיך להקפיד על טקס השינה בכל ערב.
בגיל זה מומלץ להתחיל את שנת הלילה בסביבות 18:30-19:00 (אחרי טקס השינה)ובחדר חשוך, כשהיא תלך לישון מוקדם יותר ופחות עייפה היא תישן טוב יותר.
נסי כשבוע כך, במידה וזה לא יצליח נסי להקדים לה את ההרדמה של 03:00 בכל כמה לילות בכרבע שעה.
בהצלחה.
באמת שתינו נמצאות ב"ג'ט לג"
אבל לא הבנתי איך אני יכולה להדים את שעת השינה...
אני עושה טקס שינה הכולל מקלחת ולאחר מכן אוכל וחדר חשוך בשעה 20:00 אבל זה לא עוזר לי כי היא נרדמת רק ב-3:00
מה עלי לשנות?
תודה רבה מראש
לגבי ההקדמה- כשמגיעים בעייפות יתר ההרדמה הרבה יותר ארוכה והשינה קצרה ולא עמוקה, ולכן יכול להיות שאם תעשי לה את כל הטקס הרבה יותר מוקדם ומותאם לשעה שלה יכול להיות שהיא תישן טוב יותר.
בנוסף לכל זה, בדקי האם יש לה גורם תלות שבגללו היא מתעוררת או שיש לה "רווח" כלשהו מלהיות ערה כ"כ הרבה זמן (תשומת לב מיוחדת של אבא או אימא, יציאה לסלון וכו'..)
שינות היום תורמות מאוד לשינה איכותית גם בלילה.
המלצתי, להשכיב כל פעם במיטה במקום קבוע, חשוך נטול גירויים שיאפשר לה אט אט "לכבות את כל המסכים" ולהיכנס לשינה.
נסי לאתר את סימן העיפות הראשון שלה ואז להכניסה למיטה כשהיא עדיין ערה ולא מנומנמת.
בד"כ בגיל זה תינוקות ערים 2- 2.5 ואז מתחילים להראות סימני עייפות.
שנת לילה של תינוקת בגיל חודשיים וחצי צריכה להיות סביבות 18:00-19:00לכל המאוחר (כמובן שתלוי מאוד מתי התעוררה מהשינה הקודמת שלה ואם התחילו סימני עייפות).
ביי
זה נכון ששנות היום קשורות לשינה בלילה ובכלל ומומלץ להרדים לפי סימני עייפות (בגיל חודשיים יכול להיות שגם שעתיים עירות זה הרבה מדי. בדקי כל הרדמה לגופה וצרי לה סדר יום מתאים)
1. שעת שינה מאוחרת- בת חודדשיים וחצי
08/07/2012 18:28
שלום,בתי בת חודשיים וחצי הולכת לישון כחודש בסביבות השעה 3:00 וישנה בערך עד השעה 10:00 בבוקר. לפעמים מתעוררת לפני בערך בשעה 7:00 ואז לוקח לה כשעתיים להירדם ואז היא ממשיכה את המשך ה'לילה' שלה עד 12:00 בערך... בקיצור היא מתחילה את הלילה מאוחר ומסיימת אותו באיזור הצהריים...
אני מתחילה את טקס השינה שלה בערך בשמונה בערב- אמבטיה, ארוחת ערב, אוירה רגועה וחשוכה יותר וכלום לא עוזר, היא נרדמת לפעמים לחצי שעה אך מתעוררת ומתחילה שנת לילה ארוכה רק באיזור 3:00.
איך אפשר להקדים את שעת ההשכבה לישון?
תודה...
מאת: אורח/ת
2. שינה מאוחרת
09/07/2012 12:52
בסביבות גיל חודשיים שלושה מתחילה הפרדה בין יום ללילה. ביתך נמצאת ב"ג'ט לג" .כדי לעזור לה לעשות את ההפרדה מומלץ לפחות פעם ביום להוציא אותה לטיול באור יום. ולהמשיך להקפיד על טקס השינה בכל ערב.
בגיל זה מומלץ להתחיל את שנת הלילה בסביבות 18:30-19:00 (אחרי טקס השינה)ובחדר חשוך, כשהיא תלך לישון מוקדם יותר ופחות עייפה היא תישן טוב יותר.
נסי כשבוע כך, במידה וזה לא יצליח נסי להקדים לה את ההרדמה של 03:00 בכל כמה לילות בכרבע שעה.
בהצלחה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. המשך שאלה
09/07/2012 15:30
תודה על התשובה!באמת שתינו נמצאות ב"ג'ט לג"
אבל לא הבנתי איך אני יכולה להדים את שעת השינה...
אני עושה טקס שינה הכולל מקלחת ולאחר מכן אוכל וחדר חשוך בשעה 20:00 אבל זה לא עוזר לי כי היא נרדמת רק ב-3:00
מה עלי לשנות?
תודה רבה מראש
4. חלון ערות
10/07/2012 12:25
אני לא כ"כ יודעת מה את עושה במהלך הזמן שהיא ערה ואיך היא נרדמת בסופו של דבר.לגבי ההקדמה- כשמגיעים בעייפות יתר ההרדמה הרבה יותר ארוכה והשינה קצרה ולא עמוקה, ולכן יכול להיות שאם תעשי לה את כל הטקס הרבה יותר מוקדם ומותאם לשעה שלה יכול להיות שהיא תישן טוב יותר.
בנוסף לכל זה, בדקי האם יש לה גורם תלות שבגללו היא מתעוררת או שיש לה "רווח" כלשהו מלהיות ערה כ"כ הרבה זמן (תשומת לב מיוחדת של אבא או אימא, יציאה לסלון וכו'..)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. האמת ש...
11/07/2012 15:20
כל ההרדמה נעשית בסלון... מאת: אורח/ת
6. התחילי להרגיל אותה לישון במיטה/ עריסה בחדר חשוך ונטול גירויים
11/07/2012 20:52
הי,שינות היום תורמות מאוד לשינה איכותית גם בלילה.
המלצתי, להשכיב כל פעם במיטה במקום קבוע, חשוך נטול גירויים שיאפשר לה אט אט "לכבות את כל המסכים" ולהיכנס לשינה.
נסי לאתר את סימן העיפות הראשון שלה ואז להכניסה למיטה כשהיא עדיין ערה ולא מנומנמת.
בד"כ בגיל זה תינוקות ערים 2- 2.5 ואז מתחילים להראות סימני עייפות.
שנת לילה של תינוקת בגיל חודשיים וחצי צריכה להיות סביבות 18:00-19:00לכל המאוחר (כמובן שתלוי מאוד מתי התעוררה מהשינה הקודמת שלה ואם התחילו סימני עייפות).
ביי
7. כניסה לשינה רגועה ונעימה חשובה להמשך השינה
12/07/2012 10:43
הרדמה בסלון יכולה להיות בעייתית בגלל שפע הגירויים וייתכן והיא מונעת מעצמה לישון כדי לראות " מה היא מפסידה". מומלץ שההירדמות תהייה בחדר חשוך עם טקס שינה שתפקידו להיות המעבר בין שפע הגירויים לשינה ללא גירויים. לא צריכה להיות דממה בבית אתם יכולים (ורצוי) שתמשיכו בעיסוקיכם..זה נכון ששנות היום קשורות לשינה בלילה ובכלל ומומלץ להרדים לפי סימני עייפות (בגיל חודשיים יכול להיות שגם שעתיים עירות זה הרבה מדי. בדקי כל הרדמה לגופה וצרי לה סדר יום מתאים)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום