פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3בן 4 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 4 חודשים, בסך הכל נרדם דיי לבד במיטה עם מוצץ וחיתול טטרה וקצת עזרה של ליטוף שאני מסירה ברגע שנרגע. בגיל חודשיים וחצי כבר ישן מעולה במשך חודש , נרדם לגמריי לבד, ישן טוב בלילה וגם שעתיים וחצי בצהריים. אבל כבר כמעט חודש שאינו מצליח לישון ביום יותר מחצי שעה. ניסיתי הכל. להכנס לפני וללטף-העיר אותו לגמרי, להחזיר מוצץ-לא עוזר, להתהלך איתו בחדר, או להניק, או לנדנד בעגלה-נרדם ומתעורר שוב אחרי 10 דקות. כמובן שהוא עצבני וניתן לראות שהשינה לא הספיקה לו.
בנוסף, וזה כבר ממש מגיל אפס, בערב ולא משנה מתי אני משכיבה, מוקדם או מאוחר, תמיד נרדם ומתעורר אחרי חצי שעה וצריך השכבה נוספת של בן חצי שעה לשעה עד שמתחיל את שנת הלילה (שלפחות היא מלאה עם התעוררות אחת להנקה).
ניראה שהוא פשוט לו מצליח להכנס לשינה עמוקה, אני כבר מיואשת מאד ולא יודעת מה עוד ניתן לעשות.
האם ניתן בכלל בגיל הזה להעזר ביועץ שינה?
תודה על העזרה
גם אצלנו היתה התעוררות אחרי חצי שעה וזה נבע מעייפות יתר.
נסי להקדים את שעת ההשכבה מעט כדי שהשינה תחל בזמן.
במהלך היום אם מתעורר אחרי חצי שעה עדיף להוציא אותו מהמיטה ולחכות לסימן העייפות הבא שיגיע כעבור שעה וחצי שעתיים. כך יהיה לך ולו יותר פשוט להיכנס שוב לשינה וייתכן והיה תהיה טובה אף יותר(ארוכה יותר).
בהצלחה!
בנך מתקשה לעבור את מעבר השינה של החצי שעה גם ביום וגם בתחילת הלילה, אני מסכימה עם התגובה שקיבלת שצריך לוודא שהוא הולך לישון בזמן ולא עייף מדי ואולי כדאי להקדים לו את שעת השינה. יחד עם זאת, וודאי שטקס השינה בתחילת הלילה שונה מטקסי השינה של היום, וששניהם לא כוללים זמן משחק כי זה יכול לגרום ליקיצה כזו.
בנוסף, יכול להיות שהוא מתחיל לפתח קצת עמידות להירדמות במגע, תני לו פחות. המשיכי להיות לצידו אבל תני לו מגע רק כדי להרגיע מבכי וכשהוא רגוע הפסיקי. אם זה מה שאת עושה היום אז הרחיקי את הכיסא ממנו (אבל עדיין בתוך החדר).
לחלק מהתינוקות יש כבר יכולת הירדמות עצמאית בגיל 4 חודשים, אך לא לכולם. לכן, אנחנו מתחילים בתהליך ליווי עם יועץ שינה החל מגיל 5 חודשים.
ניסיתי ביומיים האחרונים להשכיב אחרי שעה עירות (קודם השכבתי אחרי שעה וחצי)ף אך עדיין מתעורר כל חצי שעה.
ביממה האחרונה התחלתי להרדים ולעשות מעברים עם נדנוד של המיטה (מכיוון שליטוף וטפיחה ממש לא עובדים אצלו).זה עזר לו להרדם יותר מהר וגם לעבור את המעברים וישן שעתיים.
אם אמשיך כך יומיים שלושה, את חושבת שיתחיל לעשות את המעברים לבד או שיהיה חייב את הנדנוד שלי?
אני מפחדת לייצר תלות ועמידות לנדנוד, לכן אני משתדלת שברגע שהוא מתחיל להירגע, ממש להעט את הקצב של הנדנוד ומפסיקה בסוף כדי שאת ההירדמות הסופית יעשה לבד. האם זה ניראה לך טוב ומומלץ ככה?
תודה רבה ולילה טוב :)
כדי שלא תתפתח עמידות צריך להמשיך בתהליך ולא "לעצור" בנדנוד. בממוצע אחרי 4-5 לילות של הרדמות טובות מומלץ לעבור שלב ולהפסיק עם הנדנוד, תני לו את זה רק כשהוא בוכה לצורך הרגעה.
1. בן 4 חודשים
09/07/2012 21:08
שלום רבבני בן 4 חודשים, בסך הכל נרדם דיי לבד במיטה עם מוצץ וחיתול טטרה וקצת עזרה של ליטוף שאני מסירה ברגע שנרגע. בגיל חודשיים וחצי כבר ישן מעולה במשך חודש , נרדם לגמריי לבד, ישן טוב בלילה וגם שעתיים וחצי בצהריים. אבל כבר כמעט חודש שאינו מצליח לישון ביום יותר מחצי שעה. ניסיתי הכל. להכנס לפני וללטף-העיר אותו לגמרי, להחזיר מוצץ-לא עוזר, להתהלך איתו בחדר, או להניק, או לנדנד בעגלה-נרדם ומתעורר שוב אחרי 10 דקות. כמובן שהוא עצבני וניתן לראות שהשינה לא הספיקה לו.
בנוסף, וזה כבר ממש מגיל אפס, בערב ולא משנה מתי אני משכיבה, מוקדם או מאוחר, תמיד נרדם ומתעורר אחרי חצי שעה וצריך השכבה נוספת של בן חצי שעה לשעה עד שמתחיל את שנת הלילה (שלפחות היא מלאה עם התעוררות אחת להנקה).
ניראה שהוא פשוט לו מצליח להכנס לשינה עמוקה, אני כבר מיואשת מאד ולא יודעת מה עוד ניתן לעשות.
האם ניתן בכלל בגיל הזה להעזר ביועץ שינה?
תודה על העזרה
מאת: אורח/ת
2. מאמא אחת...
09/07/2012 21:22
ני,גם אצלנו היתה התעוררות אחרי חצי שעה וזה נבע מעייפות יתר.
נסי להקדים את שעת ההשכבה מעט כדי שהשינה תחל בזמן.
במהלך היום אם מתעורר אחרי חצי שעה עדיף להוציא אותו מהמיטה ולחכות לסימן העייפות הבא שיגיע כעבור שעה וחצי שעתיים. כך יהיה לך ולו יותר פשוט להיכנס שוב לשינה וייתכן והיה תהיה טובה אף יותר(ארוכה יותר).
בהצלחה!
3. בן 4 חודשים
10/07/2012 11:56
היי,בנך מתקשה לעבור את מעבר השינה של החצי שעה גם ביום וגם בתחילת הלילה, אני מסכימה עם התגובה שקיבלת שצריך לוודא שהוא הולך לישון בזמן ולא עייף מדי ואולי כדאי להקדים לו את שעת השינה. יחד עם זאת, וודאי שטקס השינה בתחילת הלילה שונה מטקסי השינה של היום, וששניהם לא כוללים זמן משחק כי זה יכול לגרום ליקיצה כזו.
בנוסף, יכול להיות שהוא מתחיל לפתח קצת עמידות להירדמות במגע, תני לו פחות. המשיכי להיות לצידו אבל תני לו מגע רק כדי להרגיע מבכי וכשהוא רגוע הפסיקי. אם זה מה שאת עושה היום אז הרחיקי את הכיסא ממנו (אבל עדיין בתוך החדר).
לחלק מהתינוקות יש כבר יכולת הירדמות עצמאית בגיל 4 חודשים, אך לא לכולם. לכן, אנחנו מתחילים בתהליך ליווי עם יועץ שינה החל מגיל 5 חודשים.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

4. שאלה נוספת
12/07/2012 21:22
שלום ותודה על התגובותניסיתי ביומיים האחרונים להשכיב אחרי שעה עירות (קודם השכבתי אחרי שעה וחצי)ף אך עדיין מתעורר כל חצי שעה.
ביממה האחרונה התחלתי להרדים ולעשות מעברים עם נדנוד של המיטה (מכיוון שליטוף וטפיחה ממש לא עובדים אצלו).זה עזר לו להרדם יותר מהר וגם לעבור את המעברים וישן שעתיים.
אם אמשיך כך יומיים שלושה, את חושבת שיתחיל לעשות את המעברים לבד או שיהיה חייב את הנדנוד שלי?
אני מפחדת לייצר תלות ועמידות לנדנוד, לכן אני משתדלת שברגע שהוא מתחיל להירגע, ממש להעט את הקצב של הנדנוד ומפסיקה בסוף כדי שאת ההירדמות הסופית יעשה לבד. האם זה ניראה לך טוב ומומלץ ככה?
תודה רבה ולילה טוב :)
5. נדנוד
16/07/2012 14:30
אין בעיה להרדים אותו בנדנוד במקום בטפיחות.כדי שלא תתפתח עמידות צריך להמשיך בתהליך ולא "לעצור" בנדנוד. בממוצע אחרי 4-5 לילות של הרדמות טובות מומלץ לעבור שלב ולהפסיק עם הנדנוד, תני לו את זה רק כשהוא בוכה לצורך הרגעה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום