פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שוב קושי בשינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת שלושה וחצי חודשים.
בשבועיים האחרונים נרדמת בעזרתנו במיטה שלה.
בתחילת הדרך היו שלושה ימים קשים ומזה שבועיים ישנה ללא בכי ומבלי שנצטרך להרים כלל עם ששששש כאשר בוכה מעט וטפיחות ומגע סטטי כאשר רגועה.
ביומיים האחרונים שוב מגלה התנגדות לשינה במיטה עם מגע שלנו, בוכה מאוד אנו מרימים מרגיעים וכשמניחים שוב בוכה, בשונה מבעבר גם זזה עם כל הגוף ממש מתהפכת על הבטן (ללא הראש) וחוזרת, בוכה הרבה, לפעמים כשנרגעת שוכבת במיטה ומברברת לה ואח"כ מתחילה לבכות. ההשכבות נהיו ארוכות מאוד ובשונה מבעבר היא ממש מחזיקה לנו את היד או הפנים.
ברור לי שהיא עייפה ואם אני ארים אותה תרדם מהר.
האם ייתכן שכבר פיתחה לדרך השינה החדשה? אם כן מה ניתן לעשות?
אם נמשיך ונתמיד האם היא תחזור לישון רגוע?
והאם יש לכן סניף שפועל גם בב"ש (הרצאות וליווי שינה)
אשמח לתשובתכן
תודה רבה על העזרה.
ההתנגדות שלה גדלה ושונה כי היא גדלה ותנועתית יותר.
לגבי הרצאות קרובות וייעוץ אני מציעה שתצרי איתי או עם המרכז קשר טלפוני ונעדכן אותך בכל הפרטים.
תודה על התשובה.
התחלנו כבר היום להרדים אותה כשאנו יושבים לידה, ללא מגע, אלא אם בוכה.
העניין הוא שיא ישנה עם מוצץ (בשאר היום כמעט ובלי) כאשר היא מנסה להירדם היא מתקשה לתפוס אותו בפייה, לפעמים דוחפת אותו לפה עם ידה ואז נשאר בפה אך רוב הפעמים נופל לה מיד. עד כה, החזקנו אותו עבורה לרוב.
האם ניתן לצפות ממנה להחזיק אותו לבד? האם יש דרך ללמד אותה לעשות זאת?
האם להמשיך להחזיק לה אותו (כשאני נוגעת עם האצבע במוצץ ולא בה) או לחילופין האם לשים לה בפה וכשנופל להחזיר גם אם קורה פעמים רבות מאוד במהלך ההשכבה, או אולי פשוט לגמול אותה ממנו (היינו מעדיפים שלא)
תודה רבה.
בתך לאט לאט אם תאפשרי לה בזמן המשחק לשחק עם מספר מוצצים תצליח להכניס את המוצץ לפיה בעצמה ואז לא תהיה זקוקה לעזרתכם, גם בלילה, המוצץ ייפול, היא תאתר אותו במיטתה ותכניס אותו חזרה לפיה במידה וזקוקה לו.
כדאי לשים במיטה מספר מוצצים כדי שאם אחד נאבד, היא תמצא אחר ותסתדר בכוחות עצמה (אף על פי שכעת היא עדיין קטנה).
אם המוצץ נשמט מפייה ייתכן והיא איננה זקוקה לו עוד, המוצצים לרוב לאחר שלב ההירדמות, כשהפה נרפה יוצאים מהפה באופן טבעי ולכן אין צורך להכניסם שוב אלא אם כן התינוקת מגלה אי שקט ולא יודעת לעשות זאת עוד בעצמה.
אם המוצץ עוזר לבתך להרגע לא הייתי מציעה לך לגמול אותה ממנו אלא לאט לאט להרגיל אותה אליו בשעות עירות. ייתכן וסוג המוצץ אינו מתאים, יש סוגים שונים (כמו מוצץ לסרבנים או מוצץ למאטקס/ סיליקון) שווה לנסות ולמצוא אחד שיתאים לה כי זה עוזר לתינוקות וכמו כן להורים.
בהצלחה!
1. שוב קושי בשינה
10/07/2012 14:34
שלום, ביתי בת שלושה וחצי חודשים.
בשבועיים האחרונים נרדמת בעזרתנו במיטה שלה.
בתחילת הדרך היו שלושה ימים קשים ומזה שבועיים ישנה ללא בכי ומבלי שנצטרך להרים כלל עם ששששש כאשר בוכה מעט וטפיחות ומגע סטטי כאשר רגועה.
ביומיים האחרונים שוב מגלה התנגדות לשינה במיטה עם מגע שלנו, בוכה מאוד אנו מרימים מרגיעים וכשמניחים שוב בוכה, בשונה מבעבר גם זזה עם כל הגוף ממש מתהפכת על הבטן (ללא הראש) וחוזרת, בוכה הרבה, לפעמים כשנרגעת שוכבת במיטה ומברברת לה ואח"כ מתחילה לבכות. ההשכבות נהיו ארוכות מאוד ובשונה מבעבר היא ממש מחזיקה לנו את היד או הפנים.
ברור לי שהיא עייפה ואם אני ארים אותה תרדם מהר.
האם ייתכן שכבר פיתחה לדרך השינה החדשה? אם כן מה ניתן לעשות?
אם נמשיך ונתמיד האם היא תחזור לישון רגוע?
והאם יש לכן סניף שפועל גם בב"ש (הרצאות וליווי שינה)
אשמח לתשובתכן
תודה רבה על העזרה.
מאת: אורח/ת
2. עמידות
10/07/2012 17:24
שבועיים באותו אופן הרדמה זה הרבה זמן ובהחלט יכול להיות שהיא פיתחה עמידות לזה. עכשיו כדאי לגמול אותה מהירדמות עם המגע שלכם. המשיכו לשבת לידה אבל בלי ליזום מגע אלא רק כהרגעה לבכי. לאחר הסתגלות של כמה לילות יהיו שוב הרדמות טובות.ההתנגדות שלה גדלה ושונה כי היא גדלה ותנועתית יותר.
לגבי הרצאות קרובות וייעוץ אני מציעה שתצרי איתי או עם המרכז קשר טלפוני ונעדכן אותך בכל הפרטים.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. בהמשך לעמידות
11/07/2012 19:36
היי לכן, תודה על התשובה.
התחלנו כבר היום להרדים אותה כשאנו יושבים לידה, ללא מגע, אלא אם בוכה.
העניין הוא שיא ישנה עם מוצץ (בשאר היום כמעט ובלי) כאשר היא מנסה להירדם היא מתקשה לתפוס אותו בפייה, לפעמים דוחפת אותו לפה עם ידה ואז נשאר בפה אך רוב הפעמים נופל לה מיד. עד כה, החזקנו אותו עבורה לרוב.
האם ניתן לצפות ממנה להחזיק אותו לבד? האם יש דרך ללמד אותה לעשות זאת?
האם להמשיך להחזיק לה אותו (כשאני נוגעת עם האצבע במוצץ ולא בה) או לחילופין האם לשים לה בפה וכשנופל להחזיר גם אם קורה פעמים רבות מאוד במהלך ההשכבה, או אולי פשוט לגמול אותה ממנו (היינו מעדיפים שלא)
תודה רבה.
4. זאת שוב תלות שאח"כ היא לא תוכל להירדם בעצמה...
11/07/2012 20:47
הי,בתך לאט לאט אם תאפשרי לה בזמן המשחק לשחק עם מספר מוצצים תצליח להכניס את המוצץ לפיה בעצמה ואז לא תהיה זקוקה לעזרתכם, גם בלילה, המוצץ ייפול, היא תאתר אותו במיטתה ותכניס אותו חזרה לפיה במידה וזקוקה לו.
כדאי לשים במיטה מספר מוצצים כדי שאם אחד נאבד, היא תמצא אחר ותסתדר בכוחות עצמה (אף על פי שכעת היא עדיין קטנה).
אם המוצץ נשמט מפייה ייתכן והיא איננה זקוקה לו עוד, המוצצים לרוב לאחר שלב ההירדמות, כשהפה נרפה יוצאים מהפה באופן טבעי ולכן אין צורך להכניסם שוב אלא אם כן התינוקת מגלה אי שקט ולא יודעת לעשות זאת עוד בעצמה.
אם המוצץ עוזר לבתך להרגע לא הייתי מציעה לך לגמול אותה ממנו אלא לאט לאט להרגיל אותה אליו בשעות עירות. ייתכן וסוג המוצץ אינו מתאים, יש סוגים שונים (כמו מוצץ לסרבנים או מוצץ למאטקס/ סיליקון) שווה לנסות ולמצוא אחד שיתאים לה כי זה עוזר לתינוקות וכמו כן להורים.
בהצלחה!
5. מוצץ
12/07/2012 10:32
אני לא ממש חושבת שזה קשור לסוג המוצץ בפרט אם בבוקר היא מסתדרת איתו. לקחת מוצץ לבד זה תהליך למידה שקשור בעיקר ליכולות מוטוריות. בגיל זה רק מתחיל קשר עין יד ולכן אפשר להתחיל לתרגל איתה בזמן עירות ויחד עם זאת להיות סבלניים כי זה מעט מוקדם (אפשר לצפות לשליטה מלאה סביבות גיל 5-6 חודשים). כשהיא בוכה בלילה מומלץ להרגיע אותה במגע שלכם לאחר שהיא נרגעת אפשר להציע לה את המוצץ (כרגע להניח לה אותו ביד ולעזור לה לכוון את זה לפה) ומשם לתת לה את המשך הבחירה- אם זה מרגיע אותה והיא משתמשת בו זה מצוין, אך אם זה נופל היא ככל הנראה לא זקוקה לו כיון שבגיל 3 חודשים היא כבר מסוגלת להחזיק אותו בפה ללא עזרה. מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות