פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0להרדם לבד..
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 5.5 חודשים. עד גיל 4 חודשים ההרדמות היו מאד קלות. הרגעתי אותו עד לכדי נמנום אבל לא שינה על הידיים, ואז את סוף ההרדמות היה עושה לבד במיטה. ללא בכי. בגיל 4.5 חודשים התחיל חלון עירות בלילה ואז שיניתי.. הרגעתי על הידיים והכנסתי למיטה במצב עירני, בכל פעם שקצת בכה הוצאתי וחוזר חלילה עד שנרדם באמצעות לחישות וטפיחות, אם היה רגוע אבל לא נרדם השארתי אותו לבדו ונרדם לבסוף, לא היה כמעט בכי. לאחרונה התחיל לבכות בכל פעם שנכנס למיטה, נראה שהבין שבכי מוציא מהמיטה ולכן אני מנסה ללמדו להרדם במיטה, ולא מוציאה בבכי אלא ממשיכה ללטף ולהרגיע. משך ההרדמה נהיה ארוך (20-30 דקות)ועם המון בכי, אומנם לא צווחות אבל בכי קורע לב.. בנוסף כשמתעורר בוכה.. האם אני עושה נכון? מה השלב הבא?
שאלה נוספת- שנות בוקר- האם עדיף שיהיו בחדר חשוך או מואר? אני מבינה ששנות הבוקר משפיעות על איכות שנת הלילה.. לעיתים ישן רק 3 שעות ביום, שנת צהריים של שעה- האם משפיע על שנת הלילה?
תודה!
אופן ההרדמה צריך להיות עקבי, מה שקרה הוא שבנך למד בכל פעם להירדם בצורה אחת ואז פיתח לתלות שבהרדמה עמידות, ולכן ההרדמות שוב נהיו קשות.
התחלת בדרך ללימוד הירדמות עצמאית ולכן צריך להמשיך בכיוון הזה:
לאחר שההרדמות יחזרו להיות שוב נעימות וטובות צריך להמשיך לשלב הבא.
כרגע, המשיכי לשבת לידו וכשהוא בוכה הרגיעי בליטוף או לחישות, כשהוא רגוע הפסיקי מגע אבל הישארי לשבת לידו- עד שהוא נרדם. השלב הבא יהיה לשבת רחוק ממנו ולגשת אליו רק בבכי- להרגיע ולחזור לשבת רחוק. השלב האחרון להניח במיטה ולצאת מהחדר- גם כאן, לחזור להרגיע בבכי.
שנות היום אכן משפיעות על הלילה, ככל שבנך ישן טוב יותר ביום הוא יגיע ללילה פחות עייף ואז ישן טוב יותר גם בלילה. אני ממליצה להחשיך את החדר גם ביום כי זה תורם להפרשת הורמון השינה וכך גם יותר נעים לישון (גם לנו נעים יותר כך). בממוצע הוא אמור לישון כ-2-3 תנומות של לפחות שעה כל אחת. אם הוא ישן טוב במהלך הלילה סימן ש3 שעות מספיקות לו, אם הוא מגיע עייף מדי סימן שהוא זקוק לעוד שינה.
1. להרדם לבד..
12/07/2012 18:19
שלום רב, בני בן 5.5 חודשים. עד גיל 4 חודשים ההרדמות היו מאד קלות. הרגעתי אותו עד לכדי נמנום אבל לא שינה על הידיים, ואז את סוף ההרדמות היה עושה לבד במיטה. ללא בכי. בגיל 4.5 חודשים התחיל חלון עירות בלילה ואז שיניתי.. הרגעתי על הידיים והכנסתי למיטה במצב עירני, בכל פעם שקצת בכה הוצאתי וחוזר חלילה עד שנרדם באמצעות לחישות וטפיחות, אם היה רגוע אבל לא נרדם השארתי אותו לבדו ונרדם לבסוף, לא היה כמעט בכי. לאחרונה התחיל לבכות בכל פעם שנכנס למיטה, נראה שהבין שבכי מוציא מהמיטה ולכן אני מנסה ללמדו להרדם במיטה, ולא מוציאה בבכי אלא ממשיכה ללטף ולהרגיע. משך ההרדמה נהיה ארוך (20-30 דקות)ועם המון בכי, אומנם לא צווחות אבל בכי קורע לב.. בנוסף כשמתעורר בוכה.. האם אני עושה נכון? מה השלב הבא?
שאלה נוספת- שנות בוקר- האם עדיף שיהיו בחדר חשוך או מואר? אני מבינה ששנות הבוקר משפיעות על איכות שנת הלילה.. לעיתים ישן רק 3 שעות ביום, שנת צהריים של שעה- האם משפיע על שנת הלילה?
תודה!
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה
16/07/2012 14:26
רואים שהרגלי השינה הטובים של בנך חשובים לך ושאת מאוד משתדלת להקנות לו הרגלים נכונים.אופן ההרדמה צריך להיות עקבי, מה שקרה הוא שבנך למד בכל פעם להירדם בצורה אחת ואז פיתח לתלות שבהרדמה עמידות, ולכן ההרדמות שוב נהיו קשות.
התחלת בדרך ללימוד הירדמות עצמאית ולכן צריך להמשיך בכיוון הזה:
לאחר שההרדמות יחזרו להיות שוב נעימות וטובות צריך להמשיך לשלב הבא.
כרגע, המשיכי לשבת לידו וכשהוא בוכה הרגיעי בליטוף או לחישות, כשהוא רגוע הפסיקי מגע אבל הישארי לשבת לידו- עד שהוא נרדם. השלב הבא יהיה לשבת רחוק ממנו ולגשת אליו רק בבכי- להרגיע ולחזור לשבת רחוק. השלב האחרון להניח במיטה ולצאת מהחדר- גם כאן, לחזור להרגיע בבכי.
שנות היום אכן משפיעות על הלילה, ככל שבנך ישן טוב יותר ביום הוא יגיע ללילה פחות עייף ואז ישן טוב יותר גם בלילה. אני ממליצה להחשיך את החדר גם ביום כי זה תורם להפרשת הורמון השינה וכך גם יותר נעים לישון (גם לנו נעים יותר כך). בממוצע הוא אמור לישון כ-2-3 תנומות של לפחות שעה כל אחת. אם הוא ישן טוב במהלך הלילה סימן ש3 שעות מספיקות לו, אם הוא מגיע עייף מדי סימן שהוא זקוק לעוד שינה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום