צריכה עזרה. בת 8 חודשים, לא נרגעת על הידיים רק בהנקה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. צריכה עזרה. בת 8 חודשים, לא נרגעת על הידיים רק בהנקה
15/07/2012 14:40
הי תינוקת שלי בת 8 חודשים,
היא ישנה במהלך היום כ3 שעות, כשעה וחצי או שעתיים עד הצהריים שוב היא ישנה בשעה 4 כשעתיים לפעמים. מזה חודש היא נשארת ערה עד 11:30 בלילה או 12:00
אם היא ישנה ב10:00 (שזה נדיר בתקופה האחרונה) היא מתעוררת כל 45 דקות עד השעה 12:00. בלילה היא מתעוררת כל שעתיים מיניקה אותה וחוזרת לישון. כך שמ 12:00 עד 6:30בבוקר היא מתעוררת 3 פעמים :(

הבעיה שמזה חודש וחצי כשהיא התחילה לזחול כשהיא מתעוררת בלילה זוחלת ויושבת במיטה או עומדת מה שגורם לה להיות יותר עירנית וקשה יותר להרדים אותה שוב וכשאני מרימה אותה כדי להרגיע היא בוכה יותר ולא נרגעת עד שאני מניקה אותה או שמה אותה בסל ומנדנדת.
.
מה אני אמורה לעשות כדי להרגיע אותה ולעזור לה להירדם לבד בלי הנקה, ולא להתעורר כל שעתיים?????
מאת: אורח/ת
2. ניתוק הקשר בין האוכל לשינה
16/07/2012 14:45
היי,

לבתך יש קשר בין האוכל לשינה שכדאי לנתק- את יכולה לתת לה לאכול אבל לא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל. לאחר 2-3 לילות להתחיל למשוך בצורה יזומה פערים של ארוחות (כל 3 שעות, 4 וכו'- כל כמה לילות להזיז את הארוחות בשעה). כשהיא תלמד להירדם ללא אוכל היא תתעורר פחות.
בנוסף, בדקי האם היא ישנה מספיק במהלך היום ולא הולכת לישון כשהיא עייפה מדי- זה יכול להביל להרבה יקיצות.
כדי ללמד אותה להירגע על הידיים ולא באוכל כדאי שגם במהלך היום ההירגעות תהיה על הידיים ולא באוכל, ומומלץ להיות מאוד עקביים וחזקים, כמה לילות של התמודדות ברורה והרגעה על הידיים ללא אוכל גם אם זה ייקח הרבה זמן ואז הבכי יתקצר ויפחת.

בהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד