הרגל שינה אצל תינוק בן שבעה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרגל שינה אצל תינוק בן שבעה חודשים
18/07/2012 9:23
שלום....
אני צריכה עזרה עם בני.... עד גיל חצי שנה היה נרדם בלול יפה... קצת הייתי טופחת על הגב ומלטפת ומיד היה נרדם.... נראה שהיה רגיל לסדר השינה שעשיתי לו. אך מגיל חצי שנה הוא בוכה כשמניחים אותו בלול בכל שעות היום... אם אני מגיעה להרגיע אז הבכי נהיה יותר היסטרי...
אני מנסה להרגיע אך זה לא עוזר. אני יוצאת שוב, לאחר כמה דקות הבכי נעשה רגוע יותר אך הוא עדיין לא נרדם בעצמו....

מה לעשות? אני מבולבלת ולעתים נוטה לחשוב שאולי הוא רעב ( הוא התחיל גם לגלות קושי כשיונק / אוכל מבקבוק - ומסכים לרוב רק מכפית)...

אשמח אם תוכלי להשיב לי בהקדם
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה
18/07/2012 12:35
בנך התרגל להירדם עם עזרה של טפיחות וליטופים, שזה נהדר אבל הוא פיתח לזה עמידות ולכן היום זה כבר לא עוזר. מומלץ ללמד את בנך להירדם ללא העזרה הזו אבל בצורה הדרגתית. כיון שהוא היה זקוק למגע ונוכחות הוא עדיין לא מרגיש בטוח ביציאה שלך מהחדר.
כדי שהמעבר יהיה יותר הדרגתי אני ממליצה לך להמשיך לשבת לידו עד שהוא נרדם אך הפעם בלי מגע אלא רק כשהוא בוכה- אז חזרי ללטף אותו וכשהוא נרגע הפסיקי. לאחר מספר ימים ולילות כשהוא יסתגל לזה ויחזרו להיות הרדמות טובות יותר הרחיקי ממנו את הכיסא וחזרי אליו להרגיע במגע כשיש בכי, ובשלב האחרון תוכלי לצאת מהחדר ושוב- לחזור כשהוא בוכה.
רוב התינוקות בגיל הזה לא זקוקים לאוכל במהלך הלילה ועם הוא אוכל ארוחת ערב טובה או בקבוק בטקס שינה (לפני או אחרי האמבטיה) רוב הסיכויים שהוא אינו רעב. יחד עם זאת, יש תינוקות שזקוקים לארוחה אחת במהלך הלילה עד גיל שנה. אם הוא לא תלוי באוכל כדי להירדם ורגיל לקבל אוכל רק כשהוא רעב אז ככל הנראה הוא רעב.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה
19/07/2012 9:37
חל שיפור :)

במהלך היום הרגלתי אותו שאני לא מרימה אותו אם בוכה וזהו זמן שינה.... בכל פעם שבכה נכנסתי הרגעתי ויצאתי.... הוא קלט את המסר והיה מרגיע את עצמו בפעם הבאה....
לאחר ארוחת ערב טובה ( ב-6) ומקלחת הנחתי אותו בלול והוא בכה, הרגעתי אותו במילים ויצאתי . לאחר כמה דקות הוא בכה, בעלי נכנס והרגיע אותו במילים... הוא נרדם לחצי שעה... התעורר לאכול בקבוק.... (ב- 8)
הפעם הוא לא סרב כשהחזרתי אותו ללול.... עמדתי לידו והוא העסיק את עצמו , מדי פעם בדק שאני שם.... עד שלבסוף נרדם עם חיוך :)

גם בלילה שהתעורר לאכול ב-4 אכל ומיד חזר לישון במיטתו כרגיל.

שאלה קטנה- האם זה בסדר שאני מלטפת טיפה.... לדוג היום בבוקר הנחתי אותו לישון לאחר שאכל ושיחק... מאחר והוא עדיין מתרגל לכך שאני לא מרימה אותו, הוא מחפש את המגע שלי... אז ליטפתי לו את הרגל.... אני מבינה שזה לא נכון לטווח הרחוק אך מרגישה שהוא מאוד זקוק לזה...

סליחה על האריכות,
תודה רבה על ההכוונה והייעוץ!
יום טוב
מאת: אורח/ת
4. אני שמחה לשמוע שיש שיפור
19/07/2012 14:39
על מנת שזה יימשך חשוב שהכול יהיה מאוד עקבי, כמו שאת אומרת הוא מנסה ללמוד משהו חדש ואם בכל פעם ההירדמות תהיה שונה הוא לא יצליח ללמוד והוא יגיב ביותר בכי.
אם את מרגישה שהוא זקוק לזה אז עשי את זה בכל ההרדמות. כשהוא יירדם טוב יותר תעברי לשלב שבו את גומלת אותו מהמגע בכל ההרדמות כדי שלא תתפתח עמידות ואז תהיה שוב רגרסיה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד