פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרגלי שינה לפעוט בן 2 ו 3 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני נהג להירדם במיטה שלנו כאשר נוגע בנו בפנים ובעיקר בשפתיים (הרגל שרכש עוד מתקופת ההנקה). ניסינו מס' פעמים להפסיק הרגל זה ולגרום לו להירדם במיטה שלו ללא הצלחה ו או התמדה. לפניי שבועיים שמענו מחברים של שיטתך וניסינו אותה גם בבית. הוא נרדם כיום רק במיטה שלו, בחדרו, עם מגע ON OFF , למרות שמאד מתקשה להירדם ללא מגע לכן איני יודעת כיצד עוברים לשלב הבא של לשבת רחוק יותר ולצפות שירדם עצמאי? בד"כ בוחר צעצוע לישון איתו וכל הזמן מחליף, אני מנסה לגרום לו לגעת בשמיכה או בכרית. לוקח לנו משהו כמו שעה עד שנרדם (אחרי טקס שינה).
בנוסף הוא הפסיק לעבור אלינו בלילה, דבר מאד חשוב, אך התחיל לקרוא לנו לבוא אליו. מכיוון שלא רגיל להירדם בלי נוכחותינו בחדר לא עוזרים כרגע המשפטים של "תחזור לישון, אנחנו פה". ואז אנו מוצאים עצמנו ישנים במיטה שלו. כיצד את מציעה שנגיב בלילה?
שוב לציין כי ישן ברצף של כ 5-6 שעות עד שמתעורר וקורא לנו וכי בצהריים לרוב נרדם לבד ללא נוכחותינו בחדר. למעט היומיים האחרונים שבהם ממש נסוג ולא מפסיק לבקש מגע גם בצהריים, ואף ביומיים אלו לוקח לנו שעתיים עד שנרדם. האם יכול לקרות מצב של נסיגה כזו? ומה עושים?
חשוב לציין כי פחות מפריע לנו שעוב אלינו באמצע הלילה ויותר חשוב לנו שירדם לבד במיטה ללא העזרה שלנו.
תודה על העזרה,
מיטל
נשמח לקבל פרטים על סדהנה או הרצאה באיזור השרון.,
ראשית לגבי הרצאות, ההרצאות שלי מתקיימות כרגע רק במרכז MAMAY שבקריית אונו אחת לחודש כי מגיעים מכל הארץ אך בכל מקרה היא לא מתאימה לתינוקות מעל גיל שנתיים כיוון שתהליכים בגילאים הללו הם מאוד נקודתיים יש הרבה עניין של גבולות וצריך לנטרל אחד אחד עד הירדמות עצמאית, לכן העבודה צריכה להיות במקביל גם על השלבים וגם על נטרול הגורמים המפריעים.
לשאלתך, אני מבינה שלא מפריע לכם שהוא עובר אליכם באמצע הלילה אך זה לא יכול לבוא יחד עם הירדמות עצמאית, לצערי.
ממה שאני מבינה ממך ההשכבות לוקחות המון זמן, שעה? זה היה אמור ללכת ולהתקצר והאינדיקציה למעבר שלב בזמן נכון זה הירדמויות קצרות ולא בטוח שזה המצב, יכול להיות שצריך לבדוק טוב מה היה בשלב שאתם נמצאים בו ולמה הזמן ההרדמה לא מתקצר, בכל מקרה במידה וכן תגיעו להתקצרות זמן ההרדמה הרחיקו את הכיסא ממנו וכיוון שכבר יש לו את הכלים מהשלב הקודם הוא רק יבדוק מדי פעם שאתם עדיין בחדר ובשלב מסויים יפסיק לבדוק ואז תוכלו לצאת החוצה.
יחד עם זאת, כמו שכתבתי, כנראה שיש עוד דברים מעבר שמעכבים,
חג שמח,
גנית
1. הרגלי שינה לפעוט בן 2 ו 3 חודשים
11/12/2009 14:24
שלום גנית,בני נהג להירדם במיטה שלנו כאשר נוגע בנו בפנים ובעיקר בשפתיים (הרגל שרכש עוד מתקופת ההנקה). ניסינו מס' פעמים להפסיק הרגל זה ולגרום לו להירדם במיטה שלו ללא הצלחה ו או התמדה. לפניי שבועיים שמענו מחברים של שיטתך וניסינו אותה גם בבית. הוא נרדם כיום רק במיטה שלו, בחדרו, עם מגע ON OFF , למרות שמאד מתקשה להירדם ללא מגע לכן איני יודעת כיצד עוברים לשלב הבא של לשבת רחוק יותר ולצפות שירדם עצמאי? בד"כ בוחר צעצוע לישון איתו וכל הזמן מחליף, אני מנסה לגרום לו לגעת בשמיכה או בכרית. לוקח לנו משהו כמו שעה עד שנרדם (אחרי טקס שינה).
בנוסף הוא הפסיק לעבור אלינו בלילה, דבר מאד חשוב, אך התחיל לקרוא לנו לבוא אליו. מכיוון שלא רגיל להירדם בלי נוכחותינו בחדר לא עוזרים כרגע המשפטים של "תחזור לישון, אנחנו פה". ואז אנו מוצאים עצמנו ישנים במיטה שלו. כיצד את מציעה שנגיב בלילה?
שוב לציין כי ישן ברצף של כ 5-6 שעות עד שמתעורר וקורא לנו וכי בצהריים לרוב נרדם לבד ללא נוכחותינו בחדר. למעט היומיים האחרונים שבהם ממש נסוג ולא מפסיק לבקש מגע גם בצהריים, ואף ביומיים אלו לוקח לנו שעתיים עד שנרדם. האם יכול לקרות מצב של נסיגה כזו? ומה עושים?
חשוב לציין כי פחות מפריע לנו שעוב אלינו באמצע הלילה ויותר חשוב לנו שירדם לבד במיטה ללא העזרה שלנו.
תודה על העזרה,
מיטל
נשמח לקבל פרטים על סדהנה או הרצאה באיזור השרון.,
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה לפעוט בן 2.3 שנים
11/12/2009 15:35
הי מיטל,ראשית לגבי הרצאות, ההרצאות שלי מתקיימות כרגע רק במרכז MAMAY שבקריית אונו אחת לחודש כי מגיעים מכל הארץ אך בכל מקרה היא לא מתאימה לתינוקות מעל גיל שנתיים כיוון שתהליכים בגילאים הללו הם מאוד נקודתיים יש הרבה עניין של גבולות וצריך לנטרל אחד אחד עד הירדמות עצמאית, לכן העבודה צריכה להיות במקביל גם על השלבים וגם על נטרול הגורמים המפריעים.
לשאלתך, אני מבינה שלא מפריע לכם שהוא עובר אליכם באמצע הלילה אך זה לא יכול לבוא יחד עם הירדמות עצמאית, לצערי.
ממה שאני מבינה ממך ההשכבות לוקחות המון זמן, שעה? זה היה אמור ללכת ולהתקצר והאינדיקציה למעבר שלב בזמן נכון זה הירדמויות קצרות ולא בטוח שזה המצב, יכול להיות שצריך לבדוק טוב מה היה בשלב שאתם נמצאים בו ולמה הזמן ההרדמה לא מתקצר, בכל מקרה במידה וכן תגיעו להתקצרות זמן ההרדמה הרחיקו את הכיסא ממנו וכיוון שכבר יש לו את הכלים מהשלב הקודם הוא רק יבדוק מדי פעם שאתם עדיין בחדר ובשלב מסויים יפסיק לבדוק ואז תוכלו לצאת החוצה.
יחד עם זאת, כמו שכתבתי, כנראה שיש עוד דברים מעבר שמעכבים,
חג שמח,
גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של