שינת אחים בחדר יחד

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינת אחים בחדר יחד
21/07/2012 6:06
הי,
בני בן 8 ח' ובתי בת 3 עברו הלילה לישון יחד באותו החדר.

בתי קראה לנו מס' פעמים בלילה, הדבר גרם להערתו של בני מהשינה ולגלות עניין במתרחש.

בנוסף, נוצרו לבני מלא "חלונות עירות" בהם הוא מברבר והדבר מפריע לה לישון (במהלך כל הלילה).

בעבר כשהיה חלון עירות בסביבות 5:30, הייתי מניחה לו לברבר והוא היה מצליח לחזור לישון...כעת יותר מורכב....

שלא לדבר על זה שאני בכלל לא הצלחתי לישון הליה, או שהייתי עסוקה איתו או איתה לסירוגין.....

אשמח לקרוא את המלצותייך איך להמשיך.
מאת: אורח/ת
2. שינה משותפת של אחים
22/07/2012 11:19
היי,

שינה בחדר משותף דורשת הסתגלות לכל הצדדים. אני תמיד ממליצה להכין את האח הגדול ולהסביר לו מה עומד לקרות. במידה ולא עשית זאת אפשר גם היום לומר לה שזה הולך להיות משהו קבוע ושבמידה והקטן בוכה את תיגשי אליו והכל בסדר והיא יכולה לחזור לישון.
הקפידי שלא לייצר "רווח" לאחד מההתעוררות של האחר, כלומר, כשאת נכנסת לחדר היי מאוד עניינית ותני מענה רק לזה שבכה במטרה להפחית את ההפרעה לשניהם בכל יקיצה.
במידה ויש לשניהם הרגלי שינה טובים תהליך ההסתגלות ייקח 2-3 לילות וזה ישתפר. רוב הזמן הם לא יעירו אחד את השני.
הייתי ממשיכה לא לגשת אל בנך כשהוא מקשקש לעצמו כדי שיחזור לישון ובמקביל בודקת למה הוא ממשיך לעשות את זה והאם אפשר למנוע את היקיצה הזו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. בהמשך...
22/07/2012 19:46
הי,
תודה על המענה.

מה לעשות אם הוא מקשקרש בשעת הבוקר 5:45 ובתי מתעוררת מכך? איך אפשר למנוע את היקיצה הזו?
אינני רוצה להוציא אותו כי אז הוא ירוויח מכך...

בנוסף,
הוא מתעורר כמעט מכל פיפס שבתי משמיעה, איך זה יכול להשתפר?
היא קוראת "אמא" ואז הוא מיד מרים את ראשו ומתחיל להראות סימני התעוררות....
4. המשך
23/07/2012 19:13
יכול להיות ששווה לבדוק האם הוא מתעורר בשעה כזו כי זה כבר בוקר עבורו והוא לא זקוק לשינה נוספת.
אם זה כך, הייתי מתחילה אתו את הבוקר כשהוא קם בשעה כזו, אבל חשוב לשמור על הגבול הזה כדי שלא יתחיל להתעורר יותר מוקדם.

בנוסף, חשוב ללמד אותו להירדם ב"רעש" סביר של בית ולא בשקט מוחלט כדי שלא יהיה רגיש לכל רעש קטן וכך ילמד לישון גם עם הקריאות שלה. אם הוא מתעורר להחזיר לישון.
כאמור, זה דורש הסתגלות אבל זה קורה.
אם הוא מתעורר יותר הייתי בודקת גם האם יש לו גורמי תלות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. שאלה
23/07/2012 21:42
אם הוא ישן מ 18:30-19:00האם 5:45 זאת שעה סבירה להתעורר?
6. בעקרון כן
24/07/2012 13:52
זאת שינה של 11 שעות בלילה.

בעיקר חשוב שתראי איך הוא מתעורר- אם הוא מאוד ערני ונראה רווי שינה או שהוא עדיין עייף.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

7. למה לקום כ"כ מוקדם? אני צריכה לעבוד אח"כ- אני ב"עונש"?
26/07/2012 16:58
הוא אומנם עירני אבל למה שנקום ככ מוקדם גם ככה קמה בלילה להאכיל אותו כמה פעמים אז לפחות בבוקר כל דקה במיטה היא קריטית....
8. אפשר גם להחזיר אותו לישון
27/07/2012 14:39
ההחלטה היא שלך! אם את רוצה ללמד אותו לישון יותר את צריכה להחזיר אותו לישון בשעה 5:45. מה שאמרתי זה שלאחר 11 שעות מניסיוני זה מאוד מאוד קשה כי יש סיכוי שהוא יישן את מכסת השינה שלו.
אם תחזירי אותו לשינה עד שהוא יירדם מבלי לוותר במהלך הנסיון הזה, לא משנה כמה זמן שזה ייקח, אחרי 3-4 בקרים כאלה הוא ילמד לישון יותר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

9. האם לישון ביחד?
01/01/2015 14:21
יש לי 2 בנים האחד בן 6 והקטן בן 3 עד עכשיו הקטן ישן איתנו (אמא ואבא) . והגדול היה ישן בחדר שלו. היות ועוד מספר חודשים הגדול עולה לכיתה א׳ חשבנו ליקנות לו חדר חדש. השאלה שלנו ... האם לשים את שניהם ביחד בחדר. או כל אחד בחדר משלו. אשמח לתשובה עם פירוט כי אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות. תודה ההורים.
10. האם לישון ביחד?
01/01/2015 15:18
היי,

מבחינת הרגלי שינה אין משמעות אם הם ישנים יחד או כל אחד לבד (כך או כך, ייתכן ותהיה תגובה של הקטן ליציאה מהחדר שלכם).
לכן, זו החלטה שקשורה רק במה שאתם מעדיפים משיקולים אישיים ונוחות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד