תינוקת בת 8.5 חודשים מתעוררת מוקדם ופעמים רבות במהלך הלילה( למוצץ)

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת 8.5 חודשים מתעוררת מוקדם ופעמים רבות במהלך הלילה( למוצץ)
23/07/2012 6:50
שלום. בתי בת 8 וחצי חודשים. נרדמת באופן עצמאי במיטתה. בדר"כ ישנה כשעה-שעתיים בבוקר בין 8-10 ועוד שעה- שעתיים בצהריים בין 13:00-15:00. בממוצע סה"כ בין 2.5-4 שעות במהלך היום (תלוי כמה ישנה בלילה). בלילה ישנה כ-10-11 שעות. בדר"כ הולכת לישון בסביבות 7:30 ומתעוררת בין 6-6:30. קשה לה להחזיק מעמד אחרי השעה 19:00 ואני משתדלת שלא להגיע איתה למצב של עייפות יתר ולפעמים אני מנסה להרדים אותה אחה"צ אבל אלה הרדמות מאוד קשות שלרוב נכשלות..
בלילה מתעוררת בדר"כ בין פעם לפעמיים בלילה למוצץ (הרגל שלא הצלחתי לשנות והאמת גם לא הפריע לי כ"כ עד כה כי זה היה רק לשים לה מוצץ ומייד חזרה לישון). עם זאת בימים האחרונים הבחנתי כי שינתה אינה איכותית. היא קמה המון במהלך הלילה. הלילה הלכה לישון ב7 וחצי והתעוררה בבכי כמעט כל שעה החל מ23:00. בנוסף בימים האחרונים קמה מאוד מוקדם (בסביבות 5). עליי לציין כי בעבר כשהייתה מתעוררת מוקדם הייתי מנסה לגשת אליה כמה שפחות והיא הייתה משחקת עם עצמה בשקט במיטתה. לאחרונה התחילה לטפס על ברכיה ולנסות להיעמד במיטתה מה שגורם לנפילות רבות, לעיתים גם על סורגי המיטה (למרות שיש מגני ראש בשני הצדדים). לפיכך, אני חוששת להשאיר אותה זמן רב ללא השגחה וכתוצאה מכך אני מוציאה אותה מהמיטה גם בשעות מוקדמות של הבוקר..בקיצור, אשמח לעצה בנושא....
מאת: netakr
2. עמידות לגורמי תלות
23/07/2012 19:28
היי,
בתך פיתחה עמידות לתלות בך שתגישי לה את המוצץ לכן זה כבר לא מחזיר אותה מיד לישון ויש גם יותר יקיצות בלילה.
בנוסף, ממה שאת מתארת היא כנראה הולכת לישון מאוחר מדי. אם את מזהה שהיא עייפה בשעה שבע אז התכונני לכך שהיא תהיה מוכנה לשינה בשעה שבע. חצי שעה יכול להיות מאוד משמעותי. עייפות יתר גורמת לשינה לא איכותית וליקיצת בוקר מוקדמת (נשמע מוכר?)
אני ממליצה לך גם לבדוק האם יש תלות נוספת מעבר למוצץ.
אפשר לתת לה לישון עם מוצץ אבל ללמד אותה לקחת אותו בעצמה מבלי שתצטרכי לגשת. בגיל הזה היא כבר שולטת בתנועה הזו במהלך היום ולכן התחילי ללמד אותה גם בלילה (תחילה הגישי לה את המוצץ שתיקח מהיד שלך ואח"כ הצביעי לעברו שתיקח אותו לבד מהמיטה).
בבוקר, אם את רוצה להאריך לה את השינה התייחסי ליקיצה של חמש כאל אמצע הלילה, גשי אליה והחזירי אותה לישון, לאחר כמה בקרים נחושים שתצליחי בכך היא תתחיל להתעורר יותר מאוחר.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד