פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בבקשה עיזרו לי לישון... :-)
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אמא לשניים
לילד בן 3 שישן רצוף מגיל חודש וחצי
ותינוק בן 7 חודשים ש"ממרר" את חיינו וחייו בלילה.ילד מקסים חייכן שובה לב ואנרגטי... אבל בלילה זה פשוט סיוט, כל לילה מחדש.
הוא ינק עד גיל חמישה חודשים, סבל מגזים וריפלוקס, עברנו לאוכל רפואי ששינה את חיינו, מגיל 0 לימדתי אותו להרדם עצמאית. ויחד עם זאת בלילה היה מתעורר מדי שעה-שעתיים. לפני מס שבועות החלטתי לבצע שינוי והיתי מגיעה שניה לאחר שהתעורר וניסיתי לעזור לו להירדם חזרה (בתוך המיטה).זה אכן עזר והיו כמה שבועו רגועים שקם רק פעם אחת בלילה לאכול. כיום המצב חזר אחורנית ואין סיבה נראית אל העין, לקחתי אותו פעמיים לרופא שאמר שאין לו כלום. הוא קם בצרחות ומקשיח את הגב כל שעתיים בערך. לפעמים פחות.הוא אוכל פעם אחת בלילה. הלילה הצלחתי להרגיע אותו אחרי צרחות רק עם מיים. נראה כאילו סובל מגזים. הוא ישן שינת בוקר שינת צהרים ואחהצ נח 30 דקות ב5:20. אם אוריד את השינה הזו זה יסייע לו להרדם רצוף סופסוף? הוא עושה אמבטיה ב7, טיול לילה בחוץ בעגלה אחכ קוראים ספר, מוזיקה שקטה טקס שינה והולך לישון ב20:30. אשמח לטיפים על מנת לשפר את חיינו... אני מתקשה להגיע ליעוץ שינה מסודר בשל העלות הגבוהה. אשמח ליעוץ בפורום. תודה רבה!
לבנך ככל הנראה יש גורמי תלות שהוא צריך כדי לישון ולכן יש הרבה התעוררויות. גם אם הוא יודע להירדם בצורה עצמאית בתחילת הלילה, אם יש לו גורמי תלות הוא ימשיך להתעורר לבקש אותם במהלך הלילה ובהדרגה זה יגיע גם לתחילת הלילה.
ייתכן ובנך פיתח עמידות לעזרה שנתת לו. זה מאוד נכון להתחיל בתהליך ובשלב הראשון לתת עזרה במיטה. עשית מצוין! אבל לא לעצור שם וכשזה עובד טוב להמשיך בתהליך. השלב השני הוא להירדם כשאת עדיין לידו אבל ללא העזרה שנתת לו, גם כאן לאחר כמה לילות תראי שיפור ואז הרחיקי את הנוכחות שלך ולבסוף צאי מהחדר כדי שימשיך להירדם בעצמו.
תמיד המשיכי לתת מענה לבכי שלו.
בנוסף, אני חושבת שבנך הולך לישון כשהוא עייף מדי. אני לא הייתי מורידה לו את החצי שעה אחה"צ אם הוא זקוק לזה, אבל הייתי בודקת האם 20:30 זה לא מאוחר מדי. בגיל הזה שעות השינה המומלצות הן עד 20:00 בערב ויותר לכיון 19:00-19:30. כשאת מזהה סימני עייפות ראשוניים זה הזמן הנכון לשינה.
עייפות יתר יכולה לגרום ליקיצות בלילה וליקיצה מוקדמת לפנות בוקר.
1. בבקשה עיזרו לי לישון... :-)
23/07/2012 11:52
שלוםאני אמא לשניים
לילד בן 3 שישן רצוף מגיל חודש וחצי
ותינוק בן 7 חודשים ש"ממרר" את חיינו וחייו בלילה.ילד מקסים חייכן שובה לב ואנרגטי... אבל בלילה זה פשוט סיוט, כל לילה מחדש.
הוא ינק עד גיל חמישה חודשים, סבל מגזים וריפלוקס, עברנו לאוכל רפואי ששינה את חיינו, מגיל 0 לימדתי אותו להרדם עצמאית. ויחד עם זאת בלילה היה מתעורר מדי שעה-שעתיים. לפני מס שבועות החלטתי לבצע שינוי והיתי מגיעה שניה לאחר שהתעורר וניסיתי לעזור לו להירדם חזרה (בתוך המיטה).זה אכן עזר והיו כמה שבועו רגועים שקם רק פעם אחת בלילה לאכול. כיום המצב חזר אחורנית ואין סיבה נראית אל העין, לקחתי אותו פעמיים לרופא שאמר שאין לו כלום. הוא קם בצרחות ומקשיח את הגב כל שעתיים בערך. לפעמים פחות.הוא אוכל פעם אחת בלילה. הלילה הצלחתי להרגיע אותו אחרי צרחות רק עם מיים. נראה כאילו סובל מגזים. הוא ישן שינת בוקר שינת צהרים ואחהצ נח 30 דקות ב5:20. אם אוריד את השינה הזו זה יסייע לו להרדם רצוף סופסוף? הוא עושה אמבטיה ב7, טיול לילה בחוץ בעגלה אחכ קוראים ספר, מוזיקה שקטה טקס שינה והולך לישון ב20:30. אשמח לטיפים על מנת לשפר את חיינו... אני מתקשה להגיע ליעוץ שינה מסודר בשל העלות הגבוהה. אשמח ליעוץ בפורום. תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. אנסה מאוד :-)
23/07/2012 19:45
אומרים שבדר"כ האח השני הוא ההפך מהראשון.. :-) (אצלי אגב, זה לא היה נכון, שתיהן לא ידעו לישון..)לבנך ככל הנראה יש גורמי תלות שהוא צריך כדי לישון ולכן יש הרבה התעוררויות. גם אם הוא יודע להירדם בצורה עצמאית בתחילת הלילה, אם יש לו גורמי תלות הוא ימשיך להתעורר לבקש אותם במהלך הלילה ובהדרגה זה יגיע גם לתחילת הלילה.
ייתכן ובנך פיתח עמידות לעזרה שנתת לו. זה מאוד נכון להתחיל בתהליך ובשלב הראשון לתת עזרה במיטה. עשית מצוין! אבל לא לעצור שם וכשזה עובד טוב להמשיך בתהליך. השלב השני הוא להירדם כשאת עדיין לידו אבל ללא העזרה שנתת לו, גם כאן לאחר כמה לילות תראי שיפור ואז הרחיקי את הנוכחות שלך ולבסוף צאי מהחדר כדי שימשיך להירדם בעצמו.
תמיד המשיכי לתת מענה לבכי שלו.
בנוסף, אני חושבת שבנך הולך לישון כשהוא עייף מדי. אני לא הייתי מורידה לו את החצי שעה אחה"צ אם הוא זקוק לזה, אבל הייתי בודקת האם 20:30 זה לא מאוחר מדי. בגיל הזה שעות השינה המומלצות הן עד 20:00 בערב ויותר לכיון 19:00-19:30. כשאת מזהה סימני עייפות ראשוניים זה הזמן הנכון לשינה.
עייפות יתר יכולה לגרום ליקיצות בלילה וליקיצה מוקדמת לפנות בוקר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום