בבקשה עיזרו לי לישון... :-)

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

1. בבקשה עיזרו לי לישון... :-)
23/07/2012 11:52
שלום
אני אמא לשניים
לילד בן 3 שישן רצוף מגיל חודש וחצי
ותינוק בן 7 חודשים ש"ממרר" את חיינו וחייו בלילה.ילד מקסים חייכן שובה לב ואנרגטי... אבל בלילה זה פשוט סיוט, כל לילה מחדש.
הוא ינק עד גיל חמישה חודשים, סבל מגזים וריפלוקס, עברנו לאוכל רפואי ששינה את חיינו, מגיל 0 לימדתי אותו להרדם עצמאית. ויחד עם זאת בלילה היה מתעורר מדי שעה-שעתיים. לפני מס שבועות החלטתי לבצע שינוי והיתי מגיעה שניה לאחר שהתעורר וניסיתי לעזור לו להירדם חזרה (בתוך המיטה).זה אכן עזר והיו כמה שבועו רגועים שקם רק פעם אחת בלילה לאכול. כיום המצב חזר אחורנית ואין סיבה נראית אל העין, לקחתי אותו פעמיים לרופא שאמר שאין לו כלום. הוא קם בצרחות ומקשיח את הגב כל שעתיים בערך. לפעמים פחות.הוא אוכל פעם אחת בלילה. הלילה הצלחתי להרגיע אותו אחרי צרחות רק עם מיים. נראה כאילו סובל מגזים. הוא ישן שינת בוקר שינת צהרים ואחהצ נח 30 דקות ב5:20. אם אוריד את השינה הזו זה יסייע לו להרדם רצוף סופסוף? הוא עושה אמבטיה ב7, טיול לילה בחוץ בעגלה אחכ קוראים ספר, מוזיקה שקטה טקס שינה והולך לישון ב20:30. אשמח לטיפים על מנת לשפר את חיינו... אני מתקשה להגיע ליעוץ שינה מסודר בשל העלות הגבוהה. אשמח ליעוץ בפורום. תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. אנסה מאוד :-)
23/07/2012 19:45
אומרים שבדר"כ האח השני הוא ההפך מהראשון.. :-) (אצלי אגב, זה לא היה נכון, שתיהן לא ידעו לישון..)
לבנך ככל הנראה יש גורמי תלות שהוא צריך כדי לישון ולכן יש הרבה התעוררויות. גם אם הוא יודע להירדם בצורה עצמאית בתחילת הלילה, אם יש לו גורמי תלות הוא ימשיך להתעורר לבקש אותם במהלך הלילה ובהדרגה זה יגיע גם לתחילת הלילה.
ייתכן ובנך פיתח עמידות לעזרה שנתת לו. זה מאוד נכון להתחיל בתהליך ובשלב הראשון לתת עזרה במיטה. עשית מצוין! אבל לא לעצור שם וכשזה עובד טוב להמשיך בתהליך. השלב השני הוא להירדם כשאת עדיין לידו אבל ללא העזרה שנתת לו, גם כאן לאחר כמה לילות תראי שיפור ואז הרחיקי את הנוכחות שלך ולבסוף צאי מהחדר כדי שימשיך להירדם בעצמו.
תמיד המשיכי לתת מענה לבכי שלו.

בנוסף, אני חושבת שבנך הולך לישון כשהוא עייף מדי. אני לא הייתי מורידה לו את החצי שעה אחה"צ אם הוא זקוק לזה, אבל הייתי בודקת האם 20:30 זה לא מאוחר מדי. בגיל הזה שעות השינה המומלצות הן עד 20:00 בערב ויותר לכיון 19:00-19:30. כשאת מזהה סימני עייפות ראשוניים זה הזמן הנכון לשינה.
עייפות יתר יכולה לגרום ליקיצות בלילה וליקיצה מוקדמת לפנות בוקר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד