פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הלפפ בן (כמעט) 9 חודשים שמתעורר המון בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני, בן 9 חודשים, מתעורר המון בלילה ואני ממש עייפה, אשמח לעזרה.
זה נמשך כבר מעל שבועיים....
קודם לכן התעורר כל שעתיים לינוק וזה היה בסדר גמור מבחינתי
בשבועיים האחרונים נדמה שאיכות השינה שלו פשוט הידרדרה. השינה שלו חסרת מנוחה, הוא מרבה להתהפך, ומתעורר לעיתים קרובות, לפעמים אפילו כל רבע שעה-חצי שעה. פרק הזמן הארוך ביותר של שינה שהוא "סוגר" במהלך הלילה הוא שעה וחצי-שעתיים.
במהלך היום ישן בגן (בד"כ) בין 9-10 ו-12:00 ל-13:00
אחה"צ עייף, אך נאבק בעייפות שלו, לעיתים מצליח להירדם סביב 17:00,18:00 לחצי שעה-שעה
הולך לישון שנת לילה בין 20:30-21:30 (אם לא ישן אחה"צ, הכי מוקדם שמצליח להירדם- סביב 20:00, ממש נאבק בעייפות)
ניסיתי להקדים שעת השכבה, לשים במיטה כשמתחיל להראות עייפות, אך הוא מוחה בתוקף (נעמד בלול ובוכה ובוכה../ חושב שזה משחק- צוחק וצוהל)
כשמתעורר בלילה, יכול לחזור לישון רק ע"י היצמדות לציצי (לא לוקח מוצץ), כל ניסיון לעשות משהו אחר (ללכת איתו על הידיים/ללטף וכו) לא עובד
אני מיואשת ועייפה :(
אני חושבת שיש כאן כמה דברים ולדעתי מענה בפורום לא יתרום לך מספיק.
בעקרון מה שצריך לעשות זה ללמד את בנך להירדם ללא הציצי ולנתק את התלות בזה (ע"י לתת לו לאכול אבל לא לאפשר לו להירדם) וכך בהדרגה להוריד את מספר הארוחות בלילה.
זה מאוד נכון להוסיף לו שינה בבוקר ולהקדים לו את שנת הלילה, גם אם יש מחאה מצידו, הוא זקוק לזה ותהיה לו שינה הרבה יותר איכותית.
בנוסף, יכול להיות שיש גורמי תלות אחרים מלבד האוכל, כדאי ללמד אותו להירדם באופן עצמאי.
כיון שנשמע שקשה לך להתמודד עם ההתנגדות הגדולה שלו אני ממליצה לך לפנות ליועצת שינה ולקבל ייעוץ וליווי אישי לכל אורך התהליך.
1. הלפפ בן (כמעט) 9 חודשים שמתעורר המון בלילה
23/07/2012 22:06
שלום רב,בני, בן 9 חודשים, מתעורר המון בלילה ואני ממש עייפה, אשמח לעזרה.
זה נמשך כבר מעל שבועיים....
קודם לכן התעורר כל שעתיים לינוק וזה היה בסדר גמור מבחינתי
בשבועיים האחרונים נדמה שאיכות השינה שלו פשוט הידרדרה. השינה שלו חסרת מנוחה, הוא מרבה להתהפך, ומתעורר לעיתים קרובות, לפעמים אפילו כל רבע שעה-חצי שעה. פרק הזמן הארוך ביותר של שינה שהוא "סוגר" במהלך הלילה הוא שעה וחצי-שעתיים.
במהלך היום ישן בגן (בד"כ) בין 9-10 ו-12:00 ל-13:00
אחה"צ עייף, אך נאבק בעייפות שלו, לעיתים מצליח להירדם סביב 17:00,18:00 לחצי שעה-שעה
הולך לישון שנת לילה בין 20:30-21:30 (אם לא ישן אחה"צ, הכי מוקדם שמצליח להירדם- סביב 20:00, ממש נאבק בעייפות)
ניסיתי להקדים שעת השכבה, לשים במיטה כשמתחיל להראות עייפות, אך הוא מוחה בתוקף (נעמד בלול ובוכה ובוכה../ חושב שזה משחק- צוחק וצוהל)
כשמתעורר בלילה, יכול לחזור לישון רק ע"י היצמדות לציצי (לא לוקח מוצץ), כל ניסיון לעשות משהו אחר (ללכת איתו על הידיים/ללטף וכו) לא עובד
אני מיואשת ועייפה :(
מאת: אורח/ת
2. התעוררויות בלילה
24/07/2012 13:58
אני ממש מבינה את העייפות והייאוש שלך. זה נשמע מאוד מאוד קשה.אני חושבת שיש כאן כמה דברים ולדעתי מענה בפורום לא יתרום לך מספיק.
בעקרון מה שצריך לעשות זה ללמד את בנך להירדם ללא הציצי ולנתק את התלות בזה (ע"י לתת לו לאכול אבל לא לאפשר לו להירדם) וכך בהדרגה להוריד את מספר הארוחות בלילה.
זה מאוד נכון להוסיף לו שינה בבוקר ולהקדים לו את שנת הלילה, גם אם יש מחאה מצידו, הוא זקוק לזה ותהיה לו שינה הרבה יותר איכותית.
בנוסף, יכול להיות שיש גורמי תלות אחרים מלבד האוכל, כדאי ללמד אותו להירדם באופן עצמאי.
כיון שנשמע שקשה לך להתמודד עם ההתנגדות הגדולה שלו אני ממליצה לך לפנות ליועצת שינה ולקבל ייעוץ וליווי אישי לכל אורך התהליך.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום