פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0התעוררויות רבות בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן כמעט חצי שנה, יונק הנקה מלאה.
כביכול חשבתי שאני עושה הכל "לפי הספר", אך כניראה שמשהו לא...
אני משכיבה אותו אחריי טקס שינה קבוע בשעה פחות או יותר קבועה, אחרי אוכל, הוא לא נרדם בהנקה ונרדם במיטה שלו. לפעמים לוקח לו חמש דקות להירדם ולפעמים גם 40 דקות, אני לא ממש מרדימה אותו, אלא יוצאת מהחדר וחוזרת רק במידה והוא בוכה, וגם אז- מרגיעה ויוצאת שוב.
הוא הולך לישון בסביבות 7:30- 20:00 ומתעורר פעם ראשונה בערך ב- 23:00. אח"כ ברוב הלילות הוא קם בערך כל שעתיים, אני מנסה לתת לו מוצץ, ובד"כ בסוף נשברת ונותנת לו לינוק. לדעתי הוא כבר ממש לא זקוק לכל האוכל הזה, הבעיה שברוב המקרים רק כך הוא נרדם בחזרה.
מה תוכלו לייעץ לי לעשות? אני כבר מותשת... וגם הוא לא רגוע במהלך היום... כי גם הוא לא ישן טוב...
תודה רבה ושבת שלום!
באמת נשמע שאת מאוד משדלת ליצור הרגלי שינה נכונים וטובים עבור בנך. ממה שאת כותבת יש שני דברים שאני ממליצה לך לנסות כדי להוביל לפחות יקיצות.
האחד- למדי את בנך לקחת מוצץ לבדו. קודם עבדי אתו על זה במהלך היום ואח"כ גם בלילה.
השני- בנך יודע שאם הוא בוכה הרבה זמן בסוף הוא מקבל הנקה. החליטי על שעה קבועה (זו שבדר"כ הוא מקבל בה אוכל) ותני לו לאכול בה. בשאר הפעמים אל תציעי לו אוכל. זה יכול להיות מאוד קשה בלילות הראשונים בגלל שהוא מצפה לקבל את האוכל אחרי בכי ממושך אבל כשזה יהיה לו ברור הבכי יפחת ויפסק. את שעת האוכל, כל כמה לילות דחי עד שהאוכל יצא לגמרי מהלילה.
אני כבר שלושה לילות עושה את מה שיעצת לי לעשות, ואין שיפור... אפילו נהיה יותר גרוע.
תוך כמה לילות מניסיונך צפוי שיפור ומתי צריך להניח שזה אולי לא עובד?
תודה ויום טוב!
1. התעוררויות רבות בלילה
27/07/2012 15:09
שלום רב,בני בן כמעט חצי שנה, יונק הנקה מלאה.
כביכול חשבתי שאני עושה הכל "לפי הספר", אך כניראה שמשהו לא...
אני משכיבה אותו אחריי טקס שינה קבוע בשעה פחות או יותר קבועה, אחרי אוכל, הוא לא נרדם בהנקה ונרדם במיטה שלו. לפעמים לוקח לו חמש דקות להירדם ולפעמים גם 40 דקות, אני לא ממש מרדימה אותו, אלא יוצאת מהחדר וחוזרת רק במידה והוא בוכה, וגם אז- מרגיעה ויוצאת שוב.
הוא הולך לישון בסביבות 7:30- 20:00 ומתעורר פעם ראשונה בערך ב- 23:00. אח"כ ברוב הלילות הוא קם בערך כל שעתיים, אני מנסה לתת לו מוצץ, ובד"כ בסוף נשברת ונותנת לו לינוק. לדעתי הוא כבר ממש לא זקוק לכל האוכל הזה, הבעיה שברוב המקרים רק כך הוא נרדם בחזרה.
מה תוכלו לייעץ לי לעשות? אני כבר מותשת... וגם הוא לא רגוע במהלך היום... כי גם הוא לא ישן טוב...
תודה רבה ושבת שלום!
מאת: רובי
2. התעוררויות בלילה
29/07/2012 14:08
היי רובי,באמת נשמע שאת מאוד משדלת ליצור הרגלי שינה נכונים וטובים עבור בנך. ממה שאת כותבת יש שני דברים שאני ממליצה לך לנסות כדי להוביל לפחות יקיצות.
האחד- למדי את בנך לקחת מוצץ לבדו. קודם עבדי אתו על זה במהלך היום ואח"כ גם בלילה.
השני- בנך יודע שאם הוא בוכה הרבה זמן בסוף הוא מקבל הנקה. החליטי על שעה קבועה (זו שבדר"כ הוא מקבל בה אוכל) ותני לו לאכול בה. בשאר הפעמים אל תציעי לו אוכל. זה יכול להיות מאוד קשה בלילות הראשונים בגלל שהוא מצפה לקבל את האוכל אחרי בכי ממושך אבל כשזה יהיה לו ברור הבכי יפחת ויפסק. את שעת האוכל, כל כמה לילות דחי עד שהאוכל יצא לגמרי מהלילה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה ובהמשך לתגובה
31/07/2012 10:29
תודה עינת,אני כבר שלושה לילות עושה את מה שיעצת לי לעשות, ואין שיפור... אפילו נהיה יותר גרוע.
תוך כמה לילות מניסיונך צפוי שיפור ומתי צריך להניח שזה אולי לא עובד?
תודה ויום טוב!
מאת: רובי
4. כבר עכשיו
31/07/2012 13:45
למידה של תינוקות היא מהירה כ-2-3 פעמים. בממוצע זה לוקח בין 3-5 לילות כאשר כבר צריך להיות איזשהו שיפור בזמן הזה (במשך ההרדמות לפחות, בכמות ורמת הבכי וכו'..ורק מאוחר יותר במספר היקיצות) , אם עדיין אין שיפור ואף הרעה סימן שמשהו לא לגמרי ברור לבתך. מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות