פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שתי "בעיות"
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ה"בעיה" הראשונה היא הבן הקטן- 1.4 שתלוי בהנקה או ידיים להירדמות, אלא אם כן הוא מאוד מאוד עייף ואז הוא נרדם עם מוצץ. מתעורר הרבה בלילה להנקה ואם לא מקבל- צורח עם כל הגרון ולא מתייאש, ולא משנה כמה זמן אנו "מחזיקים מעמד". בעלי אגב לא מוכן בשום אופן לתת לו לבכות- מה גם שהוא עלול להעיר את הגדול- ובעד בקבוק מטרנה לילה. ברור לי שזו טעות!! התפשרנו על בקבוק מים. מוצץ יש. שני אלו, אגב, פעמים רבות מוטחים בזעם לרצפה... אה, הוא גם לא סובל את הלול שלו, ומהמיטה של "הגדולים" הוא בורח. מאוד לא רגוע!
וה"בעיה" השניה קשה לנו יותר- בן ה-3 שנרדם ב-11-12 בלילה ולא עוזר כלום, לדעתי גם לא שינויים בשנ"ץ. מתעורר ב-8-9. ערני וארגטי כמו טיל, שום סימני עייפות! רץ בכל הבית. בגן ישן צהריים עם כל הילדים (כנראה שעה וחצי-שעתיים), בבית לא נרדם בשום אופן עד 4-5 אחרה"צ, ואם אני מעירה אותו כעבור חצי שעה הוא מאוד עייף ועצבני, אך בכ"ז נרדם רק בשעה הנ"ל. תוך זמן קצר חוזרות לו האנרגיות. בגן אמרו שזה נורמלי ושכל הילדים נרדמים בשעות כאלו בלילה (..?!?!).
-זה סיוט!!! אין זוגיות, אין מנוחה, אין זמן לעבודה או לסדר את הבית.
ועוד אני בהריון, ומה נעשה עם 3... הצילו
אין לנו כלל אפשרות לפנות לייעוץ, אודה לכן מאוד אם אוכל לקבל תשובה מפורטת שתקל עלי ולו במעט...
הגדול מושך את ההירדמות עד שהוא כבר מאוד מאוד עייף כיון שכל הנושא של ההירדמות במיטה לא כ"כ נעים לו. זה מאוד לא נכון שכל הילדים נרדמים בשעות כאלה. יש ילדים שבגיל 3 כבר לא זקוקים לשנת צהריים והיא מפריעה להם ואז במקום בשמונה הם נרדמים בתשע.
אם הוא הולך לישון בשעה 4-5 המתיני שעה לפני שאת מעירה אותו כדי שלפחות יסיים מחזור שינה אחד ואז רוב הסיכויים שהוא יתעורר אחרת. הייתי גם מנסה ליצור לו סביבה רגועה ללא גירויים וטקס שינה טוב גם בצהריים בשעה שבגן הולכים לישון ואולי הוא כן יצליח להירדם.
לגבי הקטן- בגיל הזה אין צורך לאכול בלילה. הבעיה עם אוכל/מים בלילה הוא שזה משמש כתלות ועזרה בהרדמה ולכן הוא מתעורר יותר ויותר פעמים ועלול גם להתעורר ליקיצות ארוכות. לפני שמורידים לו את האוכל מהלילה המשיכו לתת לו אוכל בפערים סבירים (לדוגמה כל 3 שעות- כמו תינוק בן יומו) ולוודא שהוא לא נרדם בזמן האוכל ולאחר כמה לילות לדחות את האוכל בשעה. ייתכן ותהיה התנגדות, גשו אליו והרגיעו אותו (ליטוף, מגע וכו'..) עד שהוא נרגע. גם את המוצץ הוא כבר יכול ללמוד לקחת לבד.
כדי שיהיו לכם לילות שקטים ורצופים שני הילדים צריכים לדעת להירדם בצורה עצמאית לחלוטין.
במיוחד עם יש לידה צפויה, אני ממש ממליצה לכם להתחיל לעבוד על זה. ואולי בכל זאת לחשוב על תהליך עם ליווי.
כל מה שאנחנו מנסים לא עוזר. כמה היינו יושבים איתו בחר עם אור מעומם ומספרים לו סיפור ועוד סיפור ועוד סיפור, ולפעמים גם היה מתקשקש עם עצמו במיטה כמה זמן, אל בסוף משתעמם וקם. או דורש סיפורים עד אין-סוף. בעלי יושב איתו שעות, בסוף הוא בעצמו נרדם והילד ממשיך לשחק.
אגב הוא גם לא מוכן לישון בנפרד מאבא שלו (כנראה בגלל חרדת נטישה או פינוק-יתר או שניהם יחד), ותמיד חוזר למיטה שלנו במהלך הלילה לאחר שהעברנו אותו.
אולי זו בעיה שקשורה לאבא שלו? אולי פשוט מספיק לו 10 ש' שינה ביממה? או משהו אחר? אולי הומאופתיה למשל יכולה לעזור כאן?
אודה לתשובתך..
לגבי הסיפורים, שוב, זו דרכו להאריך את הישיבה והנוכחות שלכם כשהוא ער כי יש לו קושי עם "ללכת לישון". בנוסף, יש כאן עניין שמתקשר להצבת גבולות. אין בעיה לספר לו 2-3 סיפורים אבל אתם אלה שמחליטים כמה ואתם עושים את זה בעקביות.
תבדקו מה קורה כשהוא לא הולך לישון בכלל בצהריים, האם זה עוזר להרדמה?
לגבי הומאופתיה- אני לא מתמצאת בזה, אפשר להתייעץ עם הומאופת.
1. שתי "בעיות"
30/07/2012 2:14
בס"דה"בעיה" הראשונה היא הבן הקטן- 1.4 שתלוי בהנקה או ידיים להירדמות, אלא אם כן הוא מאוד מאוד עייף ואז הוא נרדם עם מוצץ. מתעורר הרבה בלילה להנקה ואם לא מקבל- צורח עם כל הגרון ולא מתייאש, ולא משנה כמה זמן אנו "מחזיקים מעמד". בעלי אגב לא מוכן בשום אופן לתת לו לבכות- מה גם שהוא עלול להעיר את הגדול- ובעד בקבוק מטרנה לילה. ברור לי שזו טעות!! התפשרנו על בקבוק מים. מוצץ יש. שני אלו, אגב, פעמים רבות מוטחים בזעם לרצפה... אה, הוא גם לא סובל את הלול שלו, ומהמיטה של "הגדולים" הוא בורח. מאוד לא רגוע!
וה"בעיה" השניה קשה לנו יותר- בן ה-3 שנרדם ב-11-12 בלילה ולא עוזר כלום, לדעתי גם לא שינויים בשנ"ץ. מתעורר ב-8-9. ערני וארגטי כמו טיל, שום סימני עייפות! רץ בכל הבית. בגן ישן צהריים עם כל הילדים (כנראה שעה וחצי-שעתיים), בבית לא נרדם בשום אופן עד 4-5 אחרה"צ, ואם אני מעירה אותו כעבור חצי שעה הוא מאוד עייף ועצבני, אך בכ"ז נרדם רק בשעה הנ"ל. תוך זמן קצר חוזרות לו האנרגיות. בגן אמרו שזה נורמלי ושכל הילדים נרדמים בשעות כאלו בלילה (..?!?!).
-זה סיוט!!! אין זוגיות, אין מנוחה, אין זמן לעבודה או לסדר את הבית.
ועוד אני בהריון, ומה נעשה עם 3... הצילו
אין לנו כלל אפשרות לפנות לייעוץ, אודה לכן מאוד אם אוכל לקבל תשובה מפורטת שתקל עלי ולו במעט...
מאת: אורח/ת
2. הקניית הרגלי שינה
30/07/2012 15:14
היי, מדובר בשני ילדים עם צרכים שונים ודומים ומה שהם זקוקים לו בעיקר זה בטחון והתיידדות להירדם במיטה שלהם. הגדול מושך את ההירדמות עד שהוא כבר מאוד מאוד עייף כיון שכל הנושא של ההירדמות במיטה לא כ"כ נעים לו. זה מאוד לא נכון שכל הילדים נרדמים בשעות כאלה. יש ילדים שבגיל 3 כבר לא זקוקים לשנת צהריים והיא מפריעה להם ואז במקום בשמונה הם נרדמים בתשע.
אם הוא הולך לישון בשעה 4-5 המתיני שעה לפני שאת מעירה אותו כדי שלפחות יסיים מחזור שינה אחד ואז רוב הסיכויים שהוא יתעורר אחרת. הייתי גם מנסה ליצור לו סביבה רגועה ללא גירויים וטקס שינה טוב גם בצהריים בשעה שבגן הולכים לישון ואולי הוא כן יצליח להירדם.
לגבי הקטן- בגיל הזה אין צורך לאכול בלילה. הבעיה עם אוכל/מים בלילה הוא שזה משמש כתלות ועזרה בהרדמה ולכן הוא מתעורר יותר ויותר פעמים ועלול גם להתעורר ליקיצות ארוכות. לפני שמורידים לו את האוכל מהלילה המשיכו לתת לו אוכל בפערים סבירים (לדוגמה כל 3 שעות- כמו תינוק בן יומו) ולוודא שהוא לא נרדם בזמן האוכל ולאחר כמה לילות לדחות את האוכל בשעה. ייתכן ותהיה התנגדות, גשו אליו והרגיעו אותו (ליטוף, מגע וכו'..) עד שהוא נרגע. גם את המוצץ הוא כבר יכול ללמוד לקחת לבד.
כדי שיהיו לכם לילות שקטים ורצופים שני הילדים צריכים לדעת להירדם בצורה עצמאית לחלוטין.
במיוחד עם יש לידה צפויה, אני ממש ממליצה לכם להתחיל לעבוד על זה. ואולי בכל זאת לחשוב על תהליך עם ליווי.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה רבה עינת,
30/07/2012 22:08
אני צריכה להוסיף לגבי הגדול:כל מה שאנחנו מנסים לא עוזר. כמה היינו יושבים איתו בחר עם אור מעומם ומספרים לו סיפור ועוד סיפור ועוד סיפור, ולפעמים גם היה מתקשקש עם עצמו במיטה כמה זמן, אל בסוף משתעמם וקם. או דורש סיפורים עד אין-סוף. בעלי יושב איתו שעות, בסוף הוא בעצמו נרדם והילד ממשיך לשחק.
אגב הוא גם לא מוכן לישון בנפרד מאבא שלו (כנראה בגלל חרדת נטישה או פינוק-יתר או שניהם יחד), ותמיד חוזר למיטה שלנו במהלך הלילה לאחר שהעברנו אותו.
אולי זו בעיה שקשורה לאבא שלו? אולי פשוט מספיק לו 10 ש' שינה ביממה? או משהו אחר? אולי הומאופתיה למשל יכולה לעזור כאן?
אודה לתשובתך..
מאת: אורח/ת
4. זה מאוד קשור לאופן ההרדמה
31/07/2012 13:19
נראה שהוא עדיין לא מרגיש בטוח להישאר במיטה שלו ללא נוכחות של אבא ולהירדם ולכן גם עובר למיטה שלכם. זה נכון להתחיל בזה שאתם יושבים לידו אבל משם צריך להתקדם אחרת הוא מפתח "עמידות" לישיבה אצלו בחדר. זה גם מאריך את ההרדמה וגם מקשה יותר על ההתרחקות שלכם. אם הוא עדיין זקוק לנוכחות שבו רחוק יותר ממנו (אבל בתוך החדר), וגם במהלך הלילה. לאחר שזה יהיה טוב יותר וקצר יותר תוכלו לצאת מהחדר.לגבי הסיפורים, שוב, זו דרכו להאריך את הישיבה והנוכחות שלכם כשהוא ער כי יש לו קושי עם "ללכת לישון". בנוסף, יש כאן עניין שמתקשר להצבת גבולות. אין בעיה לספר לו 2-3 סיפורים אבל אתם אלה שמחליטים כמה ואתם עושים את זה בעקביות.
תבדקו מה קורה כשהוא לא הולך לישון בכלל בצהריים, האם זה עוזר להרדמה?
לגבי הומאופתיה- אני לא מתמצאת בזה, אפשר להתייעץ עם הומאופת.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. שוב המון תודה
31/07/2012 22:58
בעז"ה נבדוק עכשיו שהוא יוצא לחופש מהגן. מקווה שנצליח להחזיק אותו ער. (אגב עם הסיפורים הצבתי גבול אך זה לא עזר). מאת: אורח/ת
6. בהצלחה :-) (ל"ת)
01/08/2012 11:38
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של