פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0התעוררויות מרובות של בת שנתיים וחודשיים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הבת שלי בת שנתיים וחודשיים עברה לישון במיטה שלה לפני כשבועיים.
עד אז היא ישנה במיטה הזוגית איתי.
מאז היא מרבה להתעורר במהלך הלילה.
היא הולכת לישון ב- 8, אחרי בקבוק, סיפור ומעט ליטופים ואז אני יוצאת מהחדר.
בסביבות 3 לפנות בוקר היא מתעוררת בבכי קולני (נראה לי שבהתחלה מתוך שינה) וקוראת לי, אחרי זה מבקשת בקבוק, ליטופים, לצאת מהמיטה וכו'.
אני לא מוציאה, מגיעה אליה לחדר , היא נשכבת ואחרי 10 דקות חוזר חלילה. זה יכול להימשך עד הבוקר, בסביבות 5 שאז אני כבר מוציאה אותה מהמיטה.
מה עושים?
תודה,
גלית
המעבר למיטה שלה הוא רק "טריגר" להתעוררויות, הוא לא הסיבה להן.
ממה שאת מתארת ככל הנראה יש קשר לליטופים ואולי גם לבקבוק. כשאת מסיימת את טקס השינה (שכולל חיבוק ונשיקה בסוף) צאי מהחדר ואל תמשיכי ללטף כשהיא רגועה (אלא לצורך הרגעה מבכי אם היא צריכה).
אותו הדבר בשלוש שזו השעה הקשה עבורה, גשי ולטפי אותה להרגיע מהבכי ואז צאי מהחדר, כשזה יהיה מדויק יותר היא פחות תזדקק לעזרה שלך.
בנוסף, במידה ובסופו של תהליך אחרי שעתיים קשות ומעייפות את מוציאה אותה מהמיטה היא ממשיכה להתעורר בציפייה לכך שבסוף תוציאי אותה מהחדר. כשאת מתחילה הרדמה כזו חשוב לסיים אותה בסופו של דבר בשינה. רק לאחר שהיא נרדמת במיטה שלה וישנה שינה ממושכת (לא של 10 דקות) אפשר להוציא אותה מהחדר וכך הזמנים יתחילו להתקצר.
לגבי הבקבוק, הייתי בודקת למה היא עדיין מבקשת אותו (האם עדיין יש לה קשר כלשהו בין אוכל לשינה).
בדקי גם האם יש לה גורמי תלות נוספים והאם היא ישנה מספיק בשנות היום.
1. התעוררויות מרובות של בת שנתיים וחודשיים
02/08/2012 9:34
שלום,הבת שלי בת שנתיים וחודשיים עברה לישון במיטה שלה לפני כשבועיים.
עד אז היא ישנה במיטה הזוגית איתי.
מאז היא מרבה להתעורר במהלך הלילה.
היא הולכת לישון ב- 8, אחרי בקבוק, סיפור ומעט ליטופים ואז אני יוצאת מהחדר.
בסביבות 3 לפנות בוקר היא מתעוררת בבכי קולני (נראה לי שבהתחלה מתוך שינה) וקוראת לי, אחרי זה מבקשת בקבוק, ליטופים, לצאת מהמיטה וכו'.
אני לא מוציאה, מגיעה אליה לחדר , היא נשכבת ואחרי 10 דקות חוזר חלילה. זה יכול להימשך עד הבוקר, בסביבות 5 שאז אני כבר מוציאה אותה מהמיטה.
מה עושים?
תודה,
גלית
מאת: אורח/ת
2. התעוררויות בלילה
03/08/2012 18:48
היי גלית,המעבר למיטה שלה הוא רק "טריגר" להתעוררויות, הוא לא הסיבה להן.
ממה שאת מתארת ככל הנראה יש קשר לליטופים ואולי גם לבקבוק. כשאת מסיימת את טקס השינה (שכולל חיבוק ונשיקה בסוף) צאי מהחדר ואל תמשיכי ללטף כשהיא רגועה (אלא לצורך הרגעה מבכי אם היא צריכה).
אותו הדבר בשלוש שזו השעה הקשה עבורה, גשי ולטפי אותה להרגיע מהבכי ואז צאי מהחדר, כשזה יהיה מדויק יותר היא פחות תזדקק לעזרה שלך.
בנוסף, במידה ובסופו של תהליך אחרי שעתיים קשות ומעייפות את מוציאה אותה מהמיטה היא ממשיכה להתעורר בציפייה לכך שבסוף תוציאי אותה מהחדר. כשאת מתחילה הרדמה כזו חשוב לסיים אותה בסופו של דבר בשינה. רק לאחר שהיא נרדמת במיטה שלה וישנה שינה ממושכת (לא של 10 דקות) אפשר להוציא אותה מהחדר וכך הזמנים יתחילו להתקצר.
לגבי הבקבוק, הייתי בודקת למה היא עדיין מבקשת אותו (האם עדיין יש לה קשר כלשהו בין אוכל לשינה).
בדקי גם האם יש לה גורמי תלות נוספים והאם היא ישנה מספיק בשנות היום.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום