נמנון בדרך של 10-15 דק'....

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. נמנון בדרך של 10-15 דק'....
06/08/2012 21:50
הי,
שאלה ראשונה-
כשאני ובני בן ה- 8 ח' לסידורים או בילויים אז בדרך חזרה הביתה (אני משתדלת לא לנסוע רחוק מידי כדי להיות קרובה לבית כך שיהיו לו שעות שינה טובות ובמיטה ולא בנסיעה) קורה שהוא נרדם בדיוק 10 דק' לפני שאני מגיעה הביתה וכשאני מוציאה אותו מהסלקל- אף על פי שאני מרימה את הסל קל מהאוטו הביתה כדי שאולי יוכל להמשיך לישון הוא עירני וכל ה"טיימינג" של השינה מתפספס, הוא לא נרדם או שזה לוקח לו הרבה זמן.
מה לעשות?

שאלה שניייה-
בעוד יומיים בתי בת ה- 3 יוצאת לחופשה של שבועיים וקצת עד תחילת שנת הלימודים.
איך אני מספקת לה חוויות מהנות מחוץ לבית ולא פוגעת בזמני השינה של בני? אנחנו לא בכל יום ניסע מהבית אך גם אי אפשר "לכבול" אותנו לבית כדי שבני יישן כמו שצריך?
מה עושים?

שאלה שלישית:
יציאות בשינה- לאחרונה בני החל להתעורר עקב יציאה שהוא עושה במהלך הלילה, זה מפריע לו אני מחליפה לו טיטול ומזחריה אותו לישון, הוא חוזר בקלות יחסית ונרדם.
הוא אינו סובל מעצירות ובמהלך היום יש מספר יציאות גם כן.
מה המלצתך?

תודה מראש!!!
מאת: אורח/ת
2. שינוי שגרת שינה
07/08/2012 15:19
היי,
1. זה מאוד טבעי שאחרי שינה של 10 דקות שהוא התעורר ממנה קשה לו יותר להיכנס מחדש לשינה. הייתי ממתינה עוד כמה זמן לראות שהוא שוב עייף (לא יותר מחצי שעה) ואז מנסה להרדים אותו שוב.

2. ברור שאי אפשר להיות כל היום בבית, וזה בסדר ומומלץ לצאת החוצה, בפעמים האלה אפשר לנסות להרדים אותו בעגלה. אם הוא מגיע עייף מאוד הביתה לנסות לתת לו תנומה נוספת או להקדים לו את שעת השינה של הלילה.

3. בדקי האם עשית שינוי בתזונה. בדר"כ זה נפסק לבד אם לא עושים מזה "עניין גדול" אלא כמו שאת אומרת, מחליפה בשקט ובמהירות (מומלץ לא להוציא מהחדר או להדליק אור) ולהחזיר אותו לישון. אם זה מגיע בשעה קבועה נסי לבדוק האם שינוי שעת האוכל יעזור.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. הירדמות בעגלה?....
08/08/2012 20:44
תודה,

בעגלה השינה יכולה להיות רק על הגב...
הבן שלי רגיל ומצליח להרדם רק כשהוא שוכב על הבטן, מה עושים?

תודה
4. זה הרגל שאפשר לשנות
09/08/2012 15:02
בהדרגה, גם במיטה הרגילי אותו להירדם מדי פעם על הגב. להיות מקובע לתנוחה אחת זה לא מומלץ כי מה קורה כשהוא מתהפך? את נגשת אליו בכל פעם כדי להחזיר אותו לבטן?
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. ניסיתי בעגלה והיה נוראי!!!!
10/08/2012 16:08
הי,
היום יצאנו והיה נורא!!!הוא נרדם ל 5 דק' באוטו, הוצאתי אותו והעברתי אותו להעגלה והוא לא הצליח לחזור לשינה ובכה המון זמן, הרמתי הרגעי ובכל פעם שהחזרתי אותו לעגלה הוא פרץ בבכי.

במיטה אני משכיבה אותו על הבטן וככה הוא נשאר עד כשהוא מתעורר הוא לא מתהפך בלילה.

מה עושים????
6. יכול להיות שזה עוד יקרה
12/08/2012 23:07
כמו שציינתי זה תהליך הדרגתי ודורש יותר מניסיון אחד, ואולי להתחיל דווקא מהמיטה (שינה על הגב), ככל הנראה נעים לו וכיף לו לישון במיטה שלו וזה נהדר, ויחד עם זה קשה לו לצאת מהשגרה לשינוי חדש. אם יהיו לו מדי פעם הזדמנויות כאלה יכול להיות שהוא יקבל את זה טוב יותר ואם לא אז נסי למצוא פתרון שמשלב את הצרכים של השניים (יציאה אחרי שנת בוקר או אחרי שנת צהריים-בין זמני הערות שלו).
חשוב לזכור שהרבה פעמים אחרי הירדמות גם אם היא של כמה דקות זה מקשה על כניסה מחודשת לשינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

7. ניסיתי להשכיב על הגב במיטה, בכה ולא הצליח להרדם עד שהפכתי אותו...
13/08/2012 21:28
היי,
ניסיתי להשכיב במיטה אחרי שאכל בקבוק ולא הצליח להרדם, בכה, הרמתי הרגעתי והחזרתי לישון.

הוא כל הלילה זז על הבטן ולא מתהפך בשינה כלל, רק עושה "צלחות"....

המלצתך?

אתמול נרדם בעגלה כשיצאנו לטיול, עיניו לא היו סגורות לחלוטין, נשאר בהן חריץ, שנתו לא היתה מייטיבה כ"כ, אח"כ ישן שנת צהריים של כמעט 3 שעות.....הייתי המומה....
8. להמשיך לנסות
15/08/2012 12:04
אם הוא לא ישן במיטה על הגב כי לא מתהפך כרגע זה בסדר גמור. אבל כשיתחיל להתהפך יכול להיות שהוא יתחיל להתעורר יותר בכל פעם שיהיה על הגב. או שהוא ילמד לישון גם כך.

אני מאוד שמחה לשמוע שהוא הצליח להירדם בעגלה! גם אם זה כרגע מעט.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

9. התהפכות מבטן לגב...
16/08/2012 6:55
הי,
בני לא מתהפך רבות מבטן לגב, מהרגע שהוא גילה את השכיבה על הבטן (לפני כמה חודשים כבר) הוא מסרב להיות על הגב ובכל העת מתהפך חזרה לבטן.
גם בלילה הוא נרדם על הבטן ונשאר לישון על הבטן עד הבוקר במקומות שונים במיטתו.

תגובתך/ דעתך?...
10. שימצא בעצמו את התנוחה הנוחה לו
16/08/2012 12:39
אפשרו לו לישון איך שנוח לו. אבל כשיחליט להתהפך גם על הגב (ויכול להיות שזה עוד יגיע) הוא ידע לישון גם כך.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

11. סבבה (ל"ת)
17/08/2012 21:57
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB