בן 3.5 חודשים מתעורר הרבה בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן 3.5 חודשים מתעורר הרבה בלילה
08/08/2012 14:09
שלום,
בשבועיים האחרונים חלה "הרעה" בשנה של בני בלילה.
הוא הולך לישון לבד במיטתו, בלי מוצץ ובלי עזרה שלנו, סביב 18:30 לאחר טקס שינה קבוע (בדר"כ היה סביב 18:45-19:00, אבל לאחרונה מאוד עייף אז הקדמנו קצת). סביב חודשיים היה מתעורר פעם אחת בלבד לאכול בלילה, אך לאחר כמה זמן זה הפך להיות פעמיים, ולפני כשבוע-שבוע וחצי הפך לשלוש, ובלילה האחרון כבר התעורר 4 פעמים (בפעם ה- 4 כבר לא ניגשתי, כי היו רק מספר קיטורים שלא התפתחו והוא חזר לישון). אני אציין שאני תמיד נותנת לו דקה-שתיים-שלוש לקטר עד שאני ניגשת, כדי לראות אם יחזור לישון לבד, ורק אם הקיטורים מתחזקים אני באה.
לפעמים אני גם מנסה להרדים קודם עם טפיחה ו-ששש, זה עבד פעם אחת, אבל ביתר הפעמים לא, אז אני מוציאה ומניקה ואז אוכל יפה וחוזר לישון (בדר"כ נרדם על הציצי, אבל לא תמיד, גם אם לא, חוזר לישון מיד במיטתו).
שמעתי שהרבה פעמים סביב 4 חודשים שנת הלילה "משתבשת", האם יכול להיות שזו הסיבה? גם אם כן וגם אם לא, בכל מקרה השאלה מה כדאי לעשות? אני יודעת שזה מוקדם לגמול אותו לחלוטין מארוחה בלילה, אבל ברור לי שאינו צריך לאכול כל שעתיים (לפעמים זה המרווח של ההתעוררויות), במיוחד שלפני כמה שבועות כלל לא היה מתעורר לאוכל ככ הרבה.
האם בכלל כדאי לעשות משהו בגיל הזה? או שגם הדפוס הזה ישתנה שוב ופשוט לחכות "שיעבור לו"?
אוסיף שבמשך היום ישן כ- 4-5 שעות על פני 3-4 שינות, והלילה שלו 11-12 שעות.
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. אפשר להתחיל לנתק את הקשר עם השינה והאוכל
09/08/2012 15:26
היי,

זה נכון שהשינה בגיל 4 חודשים הרבה פעמים משתבשת. כדאי להתחיל עכשיו ולהקנות הרגלי שינה טובים כי עכשיו הם מתחילים להתקבע.
ההרעה שאתם חווים היא "עמידות" להרדמות בזמן האוכל. סביבות גיל 3 חודשים תינוק כבר מסוגל לאכול מבלי להתעייף ולהירדם בזמן האוכל ולכן אפשר להתחיל ליצור את ניתוק הקשר הזה. תחילה המשיכי לתת לו לאכול אבל הקפידי שלא יירדם בזמן האוכל. ייתכן וחלק מהארוחות כבר יתחילו לרדת והוא יפתח פער גדול יותר, במידה ולא, סביב גיל 5 חודשים התחילי לרווח בצורה יזומה את שעות האוכל עד שזה יצא מהלילה בסביבות גיל 5.5-6 חודשים.
אני מאוד מסכימה איתך שאם קודם לכן הוא לא אכל סביר להניח שזה לא מרעב אלא מהתלות אבל עדיין כדאי לעשות את זה בהדרגה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד