פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרגלי שינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לנו תינוקת מקסימה בת 9 חודשים.
היא הייתה מתעוררת לינוק בלילה פעמיים ולפעמים נרדמת עליי ולפעמים במיטה שלה לבד.
היה לה קשה לישון לבד אז היינו מרדימים אותה, הכל היה בסדר כי לא הייתה לי בעיה לקום אליה פעמיים בלילה.
בגיל 5 חודשים היא נכנסה לגן וחזרתי לעבודה. היא התחילה להיות חולה ופחות הקפדנו לצור הרגלים טובים. היא ישנה במיטה שלנו או שהייתה חייבת אותנו כדי להרדם.
עכשיו, בגלל השיניים והאוזניים שמציקות לה אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות.
אנחנו משתדלים ליצור הרגלי שינה קבועים: מקלחת בין 6 וחצי ל7, מוזיקה רגועה, בקבוק ולישון. היא בדרך כלל הולכת לישון בין 7 ורבע רבע ל8. היא מתעוררת כשנופל לה המוצץ (לפעמים רק שעה אחרי שנרדמה), היא מתעוררת בלילה ובוכה שעות ונדמה לנו ששום דבר לא עוזר.
אני חייבת לציין, שהיא נרדמת רק כשבעלי אתה - אני כנראה לחוצה מדי - הוא מנדנד אותה, שר לה, שם אותה לישון אתנו...
בעצם כל הבית עייף וסובל.
אנחנו רוצים להקנות לה הרגלים טובים יותר, אנחנו רוצים שתישן לבד ואחנו רוצים לישון גם לילה שלם אך לא יודעים מה לעשות.
האם לתת לה לבכות?
כמה זמן לתת לה לבכות?
איך לגרום לה לקחת מוצץ לבד?
ואיך לגרום לה להרדם לבד?
בבקשה תעזרו לנו
תודה רבה
קלייר
יש גישות שאומרות לתת לתינוק לבכות. שיטת "לילה טוב" לא דוגלת בזה. אני מאמינה שתינוק צריך לקבל מענה תמידי ומידי לבכי שלו כדי לבנות לו ביטחון להישאר במיטה ולהתיידד עם המיטה והשינה ממקום חיובי.
תחילה כדאי לשבת לידה ולתת לה מגע כשהיא במיטה עד שהיא נרדמת ולאחר כמה לילות כשכבר לא יהיה בכי להפסיק עם המגע ולהרחיק את הנוכחות.
זה חייב להיות עקבי כדי שהיא תלמד את הדרך החדשה להירדמות וכשהיא בוכה אפשר גם להרים על הידיים כדי להרגיע אם צריך.
גם לקיחת מוצץ זה תהליך הדרגתי- קודם תני לה מהיד שלך ואח"כ הצביעי עליו במיטה.
אני ממליצה לך להתקשר למרכז שלנו ולשמוע על תהליך עם ליווי יום יומי של יועצת שינה שיעזור לך להגיע ללילות שלמים לך ולכל המשפחה.
בהצלחה.
1. הרגלי שינה
11/08/2012 18:04
שלום,יש לנו תינוקת מקסימה בת 9 חודשים.
היא הייתה מתעוררת לינוק בלילה פעמיים ולפעמים נרדמת עליי ולפעמים במיטה שלה לבד.
היה לה קשה לישון לבד אז היינו מרדימים אותה, הכל היה בסדר כי לא הייתה לי בעיה לקום אליה פעמיים בלילה.
בגיל 5 חודשים היא נכנסה לגן וחזרתי לעבודה. היא התחילה להיות חולה ופחות הקפדנו לצור הרגלים טובים. היא ישנה במיטה שלנו או שהייתה חייבת אותנו כדי להרדם.
עכשיו, בגלל השיניים והאוזניים שמציקות לה אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות.
אנחנו משתדלים ליצור הרגלי שינה קבועים: מקלחת בין 6 וחצי ל7, מוזיקה רגועה, בקבוק ולישון. היא בדרך כלל הולכת לישון בין 7 ורבע רבע ל8. היא מתעוררת כשנופל לה המוצץ (לפעמים רק שעה אחרי שנרדמה), היא מתעוררת בלילה ובוכה שעות ונדמה לנו ששום דבר לא עוזר.
אני חייבת לציין, שהיא נרדמת רק כשבעלי אתה - אני כנראה לחוצה מדי - הוא מנדנד אותה, שר לה, שם אותה לישון אתנו...
בעצם כל הבית עייף וסובל.
אנחנו רוצים להקנות לה הרגלים טובים יותר, אנחנו רוצים שתישן לבד ואחנו רוצים לישון גם לילה שלם אך לא יודעים מה לעשות.
האם לתת לה לבכות?
כמה זמן לתת לה לבכות?
איך לגרום לה לקחת מוצץ לבד?
ואיך לגרום לה להרדם לבד?
בבקשה תעזרו לנו
תודה רבה
קלייר
מאת: אורח/ת
2. תהליך הקניית הרגלי שינה
12/08/2012 23:29
הוא תהליך מורכב שכולל למידת הירדמות עצמאית. רק כך היא תוכל לישון לילות רצופים.יש גישות שאומרות לתת לתינוק לבכות. שיטת "לילה טוב" לא דוגלת בזה. אני מאמינה שתינוק צריך לקבל מענה תמידי ומידי לבכי שלו כדי לבנות לו ביטחון להישאר במיטה ולהתיידד עם המיטה והשינה ממקום חיובי.
תחילה כדאי לשבת לידה ולתת לה מגע כשהיא במיטה עד שהיא נרדמת ולאחר כמה לילות כשכבר לא יהיה בכי להפסיק עם המגע ולהרחיק את הנוכחות.
זה חייב להיות עקבי כדי שהיא תלמד את הדרך החדשה להירדמות וכשהיא בוכה אפשר גם להרים על הידיים כדי להרגיע אם צריך.
גם לקיחת מוצץ זה תהליך הדרגתי- קודם תני לה מהיד שלך ואח"כ הצביעי עליו במיטה.
אני ממליצה לך להתקשר למרכז שלנו ולשמוע על תהליך עם ליווי יום יומי של יועצת שינה שיעזור לך להגיע ללילות שלמים לך ולכל המשפחה.
בהצלחה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה