איך להרגיל בת 1.4 להרדם לבד?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. איך להרגיל בת 1.4 להרדם לבד?
12/08/2012 8:57
שלום,
בתי בת שנה וארבעה חודשים. לפני יומיים העברנו אותה לחדר משלה.
עד היום אינה יודעת להרדם באופן עצמאי. טקס השינה כרוך באמבטיה בקבוק והרדמות במיטת ההורים ואח"כ היינו מעבירים אותה למיטתה.
ניסינו מספר פעמים להרגיל אותה להרדם לבד אבל היא פשוט בוכה ללא הפסקה, בכי קורע לב, לעיתים כרוך בהקאה והיינו מוותרים וחוזרים לשגרה.
עכשיו, כשעברה לחדר משלה חשוב לנו שתלמד להרדם לבד. שוב עושים טקס לפני שינה- מקלחת, בקבוק, סיפור וכשאני שמה אותה במיטה היא בוכה. אני יושבת לידה על כסא, מנסה להרגיעה, אך היא פשוט צורחת ונתלית עליי.
בגן, היא נרדמת לבד בלול. אך בבית היא פשוט לא מוכנה. בוכה ללא הפסקה.
מה לעשות?
איך לעשות?
מה הדרך הטובה ביותר? בשילוב העניין שהיא בחדר לבד עכשיו..
האם רק הורה אחד צריך להתמיד עד ששתרגל או שניתן לנסות לסירוגין?
(לרוב אני מרדימה אותה).
אודה לייעוץ והדרכה.
קארין.
מאת: karinb
2. עקביות והתמדה מאוד חשובים
12/08/2012 23:47
מה שאת עושה כרגע הוא נכון. לשבת לידה ולתת לה מגע עד שהיא נרדמת. אם היא בוכה להרים על הידיים להרגעה וכשהיא רגועה להחזיר למיטה ולהמשיך עם המגע. אם זה לא משתפר לאחר 3-4 לילות סימן שמשהו לא נעשה נכון (שאולי יש עוד התנמנמויות והירדמויות שלא במיטה)ושאין עקביות.
אפשר בהחלט לעשות הרדמות לסירוגין את ובעליך וזה אפילו מומלץ אבל כדאי שמי שהתחיל הרדמה מסוימת שיסיים אותה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד