פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0מוצץ ועוד כמה דברים...
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן שנה כבר כמה זמן שאני עובדת איתו על השינה וכרגע המצב הוא שאחרי טקס קבוע כמובן אני מניחה אותו במיטה עם מוצץ בלילה טוב קורא לי רק 3-4 פעמים אחרי שזרק את המוצץ אני נותנת מוצץ ומשכיבה עם הוא עומד ויוצאת. הבעיה היא שיש ימים שהוא זורק את המוצץ כל כך הרבה פעמים (ואז קורא לי) שזה מתיש... ואני יציין שאת המוצץ לרוב הוא תוקע בין הקיר למיטה או זורק מאחורי המיטה כך שאני חייבת להביא מוצץ חדש... יש לנו בגלל זה אוסף מוצצים גדול וכל בוקר אני אוספת מהחדר בממוצע 6-7 מוצצים...מוגזם לא?
השאלה שלי מתחלקת לשתיים: אני כבר חודש חודשיים כמעט משכיבה בצורה זו והוא עדיין קורא לי המון, מתי צפוי שיפור? אוליי כדאי לגמול מהמוצץ? מבחינתו זה סוג של בדיחה... אם אין לי ברירה אלא לחלץ מוצץ הוא נעמד ונקרע מצחוק...חמוד ככל שזה יהיה זה לא לעיניין.
שאלה נוספת אנחנו טסים לחודש במהלכם נשהה בשלוש בתי מלון שונים והוא כמובן יישן איתנו בחדר איך כדי לנהל את ההרדמה במצב זה? אני לא אוכל לצאת כשאני מרדימה...
תודה מראש
היית אמורה לראות שיפור והפסקת הקריאות האלה לאחר מספר ימים. חודש חודשיים סימן שיש משהו לא ברור במסר ואולי לא עקבי והוא עדיין מצפה לעזרה.
לגבי המוצץ, למדי אותו לקחת את המוצץ בעצמו ופחות לעזור לו. אם הוא זורק בכוונה מוצצים אז צריך לשבור את הריטואל "זריקה-הרמה", פעם אחת להחזיר מהר מוצץ פעם שנייה קודם להרגיע ולהחזיר למיטה ורק אח"כ מוצץ וכו'.. ואם לאחר כמה פעמים הוא עדיין ממשיך אז להרדים אותו ללא מוצץ. לא במטרה לגמול אותו אלה כדי למנוע ממנו לזרוק בכוונה מוצצים. (למרות שהוא באמת נשמע חמוד).
לגמול ממוצצים זאת החלטה שלך, אפשר גם בלי זה.
לגבי הטיסה, התנהלי כאילו יש "קיר דמיוני" בניכם. המשיכי לגשת אליו רק בבכי וכשאת מסיימת את ההרדמה חזרי למיטה שלך. השתדלי להמשיך באותן הרדמות כמה שאפשר כמו היום. ייתכן, וכשתחזרו לארץ תהיה לכם "עבודה" על הרגלי שינה כדי להחזיר אותו לשגרה של היום.
בהצלחה.
אני אנסה את הנושא עם המוצץ, לקחת מוצץ לבד הוא יודע בלילה אחרי שהוא נרדם אני משאירה לו מוצצים במיטה ואני רואה שהמוצץ מתחלף... ולשמחתי נדיר שהוא מתעורר בלילה.
בעיה נוספת שאשמח להתייעץ היא שאני מנסה לדחות את היקיצה לעיתים מתעורר בין 5:30 ל 6:00 ואז אני לא מחזירה לישון אך לעיתים מתעורר באזור 5:00 ואני מחזירה לישון (יכול להיות שזו הנקודה בה לא הייתי עקבית, לעיתים זה כל כך קשה..) הבעיה היא שלפעמים ההחזרה אורכת שעתיים וזה הופך להיות במקום שנת בוקר... ולמעשה משבש את כל היום..
בהצלחה.
1. מוצץ ועוד כמה דברים...
12/08/2012 19:10
שלום רבבני בן שנה כבר כמה זמן שאני עובדת איתו על השינה וכרגע המצב הוא שאחרי טקס קבוע כמובן אני מניחה אותו במיטה עם מוצץ בלילה טוב קורא לי רק 3-4 פעמים אחרי שזרק את המוצץ אני נותנת מוצץ ומשכיבה עם הוא עומד ויוצאת. הבעיה היא שיש ימים שהוא זורק את המוצץ כל כך הרבה פעמים (ואז קורא לי) שזה מתיש... ואני יציין שאת המוצץ לרוב הוא תוקע בין הקיר למיטה או זורק מאחורי המיטה כך שאני חייבת להביא מוצץ חדש... יש לנו בגלל זה אוסף מוצצים גדול וכל בוקר אני אוספת מהחדר בממוצע 6-7 מוצצים...מוגזם לא?
השאלה שלי מתחלקת לשתיים: אני כבר חודש חודשיים כמעט משכיבה בצורה זו והוא עדיין קורא לי המון, מתי צפוי שיפור? אוליי כדאי לגמול מהמוצץ? מבחינתו זה סוג של בדיחה... אם אין לי ברירה אלא לחלץ מוצץ הוא נעמד ונקרע מצחוק...חמוד ככל שזה יהיה זה לא לעיניין.
שאלה נוספת אנחנו טסים לחודש במהלכם נשהה בשלוש בתי מלון שונים והוא כמובן יישן איתנו בחדר איך כדי לנהל את ההרדמה במצב זה? אני לא אוכל לצאת כשאני מרדימה...
תודה מראש
מאת: אורח/ת
2. מוצץ
12/08/2012 23:56
היי,היית אמורה לראות שיפור והפסקת הקריאות האלה לאחר מספר ימים. חודש חודשיים סימן שיש משהו לא ברור במסר ואולי לא עקבי והוא עדיין מצפה לעזרה.
לגבי המוצץ, למדי אותו לקחת את המוצץ בעצמו ופחות לעזור לו. אם הוא זורק בכוונה מוצצים אז צריך לשבור את הריטואל "זריקה-הרמה", פעם אחת להחזיר מהר מוצץ פעם שנייה קודם להרגיע ולהחזיר למיטה ורק אח"כ מוצץ וכו'.. ואם לאחר כמה פעמים הוא עדיין ממשיך אז להרדים אותו ללא מוצץ. לא במטרה לגמול אותו אלה כדי למנוע ממנו לזרוק בכוונה מוצצים. (למרות שהוא באמת נשמע חמוד).
לגמול ממוצצים זאת החלטה שלך, אפשר גם בלי זה.
לגבי הטיסה, התנהלי כאילו יש "קיר דמיוני" בניכם. המשיכי לגשת אליו רק בבכי וכשאת מסיימת את ההרדמה חזרי למיטה שלך. השתדלי להמשיך באותן הרדמות כמה שאפשר כמו היום. ייתכן, וכשתחזרו לארץ תהיה לכם "עבודה" על הרגלי שינה כדי להחזיר אותו לשגרה של היום.
בהצלחה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. מוצץ
13/08/2012 8:47
תודה על תשובתך.אני אנסה את הנושא עם המוצץ, לקחת מוצץ לבד הוא יודע בלילה אחרי שהוא נרדם אני משאירה לו מוצצים במיטה ואני רואה שהמוצץ מתחלף... ולשמחתי נדיר שהוא מתעורר בלילה.
בעיה נוספת שאשמח להתייעץ היא שאני מנסה לדחות את היקיצה לעיתים מתעורר בין 5:30 ל 6:00 ואז אני לא מחזירה לישון אך לעיתים מתעורר באזור 5:00 ואני מחזירה לישון (יכול להיות שזו הנקודה בה לא הייתי עקבית, לעיתים זה כל כך קשה..) הבעיה היא שלפעמים ההחזרה אורכת שעתיים וזה הופך להיות במקום שנת בוקר... ולמעשה משבש את כל היום..
מאת: אורח/ת
4. יקיצה מוקדמת
13/08/2012 12:49
זה באמת אחד הדברים שבעיני הכי קשים, אבל כשתהי עקבית במשך 2-3 פעמים זה יסתיים. הרעיון הוא לקבוע לך שעה שממנה את מתחילה את היום וכל יקיצה לפני כן להחזיר לישון עד הירדמות גם אם זה לוקח הרבה זמן. כאמור, עקביות זה שם המשחק.בהצלחה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום