פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0רגרסיה בהרדמות ביום
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת 6.5 חודשים.
עד לפני שבועיים נרדמה לבדה גם בשנות היום וגם בלילה, שכבה מספר דקות במיטה עד שנרדמה. לאחרונה יש רגרסיה. בבוקר ובצהריים לא מצליחה להרדם לבד, התוצאה הסופית היא הרבה בכי, ואני לידה מנסה להרגיע. גם בלילה קשה לה יותר.
חשבתי שאולי היא לא עייפה מספיק אבל ישנה לאחר מכן שינה טובה של כשעה - שעה וחצי.
ממה יכולה לנבוע חזרה כזו אחורה? (לא התחלתי בהרדמה על הידיים למעט בשבתות כשלא היינו בבית...) וכמה זמן לוקח להחזיר את ההרגל הישן והטוב?
היא פשוט זזה במיטה מצד לצד ולא מוצאת מנוחה... עד שזה נגרר לבכי של תסכול ועייפות...
תודה!
אם זה עניין של עייפות ושעות מתאימות ברגע שתמצאי את השעות הטובות זה מיד יחזור להיות כקודם (וכמובן גם הלילה).
בהמשך לשאלתי מלפני מספר ימים
אכן אני מנסה להשכיב אחרי זמן ערות רב יותר,
יש שיפור ופחות בכי,
נרדמת לבד
העניין הוא שהיא מתעוררת מספר פעמים תוך כדיי ההרדמה, אחרי שנרדמה, מתעוררת בבהלה ובבכי, לוקח בערך כרבע שעה- חצי שעה עד שנרדמת לגמרי.
גם קרה שנרדמה למספר דקות בצהריים התעוררה בבכי, והיה צריך להוציא אותה מהמיטה ממש כי כבר עברה ההזדמנות לשינה...
ממה יכול לנבוע הבכי? ההרדמות היא עצמית לחלוטין, אני מרגיעה מאט ועוזרת לה כשהיא במיטה אבל את ההרדמות עושה בעצמה לבד... האם יכול להיות קשור לחלומות בגיל הזה? לחרדת נטישה?
תודה!
וודאי שאין לה כל גורם תלות (מוזיקה?)
יכול להיות שיש קשר לחרדת נטישה אבל זה משהו שאמור להשפיע על כל היום ולא רק בשינה.
יש גם חלומות לעיתים.
בעיקר נראה לי שזה קשור לעובדה שבבוקר לפעמים את מוציאה אותה אחרי שינה של כמה דקות. גם אם היא מתעוררת אחרי כמה דקות חשוב להחזיר אותה לישון, אולי בפעמים הראשונות זה ייקח יותר זמן אבל זה חשוב כדי שהיא תישן טוב יותר ושלא תפתח דפוס של הירדמויות קצרות.
1. רגרסיה בהרדמות ביום
13/08/2012 10:41
שלום רב, ביתי בת 6.5 חודשים.
עד לפני שבועיים נרדמה לבדה גם בשנות היום וגם בלילה, שכבה מספר דקות במיטה עד שנרדמה. לאחרונה יש רגרסיה. בבוקר ובצהריים לא מצליחה להרדם לבד, התוצאה הסופית היא הרבה בכי, ואני לידה מנסה להרגיע. גם בלילה קשה לה יותר.
חשבתי שאולי היא לא עייפה מספיק אבל ישנה לאחר מכן שינה טובה של כשעה - שעה וחצי.
ממה יכולה לנבוע חזרה כזו אחורה? (לא התחלתי בהרדמה על הידיים למעט בשבתות כשלא היינו בבית...) וכמה זמן לוקח להחזיר את ההרגל הישן והטוב?
היא פשוט זזה במיטה מצד לצד ולא מוצאת מנוחה... עד שזה נגרר לבכי של תסכול ועייפות...
תודה!
מאת: אורח/ת
2. יכול להיות שיש שינוי בשעות השינה
13/08/2012 12:52
ייתכן והיא גדלה ויכולה לפתוח פערי ערות גדולים יותר. התחילי בהרדמות רק כשאת בטוחה שהיא עייפה ושהיא מגלה סמני עייפות. המשיכי להגיע אליה רק כדי להרגיע וכשהיא רגועה צאי מהחדר כדי שתמשיך בהירדמות לבד כמו קודם.אם זה עניין של עייפות ושעות מתאימות ברגע שתמצאי את השעות הטובות זה מיד יחזור להיות כקודם (וכמובן גם הלילה).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה רבה! (ל"ת)
13/08/2012 15:25
4. המשך... הרדמות ביום ובלילה
14/08/2012 22:06
שלום, בהמשך לשאלתי מלפני מספר ימים
אכן אני מנסה להשכיב אחרי זמן ערות רב יותר,
יש שיפור ופחות בכי,
נרדמת לבד
העניין הוא שהיא מתעוררת מספר פעמים תוך כדיי ההרדמה, אחרי שנרדמה, מתעוררת בבהלה ובבכי, לוקח בערך כרבע שעה- חצי שעה עד שנרדמת לגמרי.
גם קרה שנרדמה למספר דקות בצהריים התעוררה בבכי, והיה צריך להוציא אותה מהמיטה ממש כי כבר עברה ההזדמנות לשינה...
ממה יכול לנבוע הבכי? ההרדמות היא עצמית לחלוטין, אני מרגיעה מאט ועוזרת לה כשהיא במיטה אבל את ההרדמות עושה בעצמה לבד... האם יכול להיות קשור לחלומות בגיל הזה? לחרדת נטישה?
תודה!
5. החזרה לשינה
15/08/2012 12:35
המשיכי לחפש את השעה המתאימה. וודאי שאין לה כל גורם תלות (מוזיקה?)
יכול להיות שיש קשר לחרדת נטישה אבל זה משהו שאמור להשפיע על כל היום ולא רק בשינה.
יש גם חלומות לעיתים.
בעיקר נראה לי שזה קשור לעובדה שבבוקר לפעמים את מוציאה אותה אחרי שינה של כמה דקות. גם אם היא מתעוררת אחרי כמה דקות חשוב להחזיר אותה לישון, אולי בפעמים הראשונות זה ייקח יותר זמן אבל זה חשוב כדי שהיא תישן טוב יותר ושלא תפתח דפוס של הירדמויות קצרות.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום