פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה של אחים בהפרשים צמודים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לי בן בן שנתיים וחודשיים ובת בת שנה. הבן נמצא בחדרו והבת בחדרנו. עשינו את הפיצול הזה משום שהם מעירים אחד את השניה. מספיק שאחד מתעורר גם השני/ה ...ממש כמו אצל תאומים.
1. איך ממלמדים את התינוקת הקטנה לחזור לישון כשהיא מתעוררת ב-4 בבוקר מבלי שתעיר את אחיה... הרי זה כולל בכי, והוא ישר מתעורר מזה (למרות שהם בחדרים שונים, אבל חדר ליד חדר).
2. איך מעבירים אותם לחדר משותף בתנאים הללו? האם כדאי בכלל?
3. ונניחשמסתדרים עם הלילה...והם באותו החדר איך מסתדרים עם שנת הצהרים? הוא בגן וחוזר ב13:00 ישר לישון והיא בבית עדין וישנה בבוקר ולכן הולכת לישון צהרים מאוחר יותר ולפעמים לוקח לה זמן להרדם (ואני חוששת שתעיר אותו).
ברצוני לציין ששניהם בעיקרון נרדמים במיטות שלהם לבד (עם חיתול ומוצץ) הקטנה לא תמיד (היא יודעת, אבל לפעמים כשצריך להתעקש אנחנו מוותרים שוב מהחשש שתעיר אותו).
כמו-כן השינה של הגדול לפנות בוקר יחסית קלה...
מה את ממליצה לעשות בנסיבות כאלו?
אכן המקרה שלך מאוד דומה לתהליכים שאני עוברת עם תאומים אם כי קל יותר כיוון שבנך הגדול יחסית בוגר, מניסיוני כאשר ילד יודע להירדם בכוחות עצמו ולישון רצוף במהלך הלילה אין שום בעיה להכניס אח נוסף כיוון שאולי תחילה הוא יתעורר אבל יחזור לישון מהר (בהנחה שיש בידיו את הכלים להירדם לבד) אחרי 2-3 לילות זה מסתדר והבכי האחד של השני מפסיק להשפיע עליהם.
המעבר צריך להיות פשוט, העבירי את שניהם לאותו חדר ותראי שמהר מאוד זה כבר לא מפריע. יש לי ניסיון רב בעבודה עם אחים ותאומים ובמקרה שלי אני מתחילה את התהליכים כאשר הילדים אינם יודעים להירדם לבד שזה קשה בהרבה אבל כמו שכתבתי, אני מתחילת התהליך מעבירה את שניהם לאותו חדר וכעבור כמה לילות כבר הם אינם מעירים אחד את השני.
הירדמות עצמאית משמע: את משכיבה במיטה אחרי סיפור או טקס שינה ויוצאת והם ערים במיטה ונרדמים בקצב שלהם לבד, כך גם קורה במהלך הלילה שגם אם הם מתעוררים הם חוזרים לישון מבלי שתדעי אפילו, אם זה המצב אצלכם אז ממש אין לך מה לחשוש, כנ"ל עם שנת הצהריים,
גנית
1. שינה של אחים בהפרשים צמודים
20/12/2009 12:24
היי גנית!יש לי בן בן שנתיים וחודשיים ובת בת שנה. הבן נמצא בחדרו והבת בחדרנו. עשינו את הפיצול הזה משום שהם מעירים אחד את השניה. מספיק שאחד מתעורר גם השני/ה ...ממש כמו אצל תאומים.
1. איך ממלמדים את התינוקת הקטנה לחזור לישון כשהיא מתעוררת ב-4 בבוקר מבלי שתעיר את אחיה... הרי זה כולל בכי, והוא ישר מתעורר מזה (למרות שהם בחדרים שונים, אבל חדר ליד חדר).
2. איך מעבירים אותם לחדר משותף בתנאים הללו? האם כדאי בכלל?
3. ונניחשמסתדרים עם הלילה...והם באותו החדר איך מסתדרים עם שנת הצהרים? הוא בגן וחוזר ב13:00 ישר לישון והיא בבית עדין וישנה בבוקר ולכן הולכת לישון צהרים מאוחר יותר ולפעמים לוקח לה זמן להרדם (ואני חוששת שתעיר אותו).
ברצוני לציין ששניהם בעיקרון נרדמים במיטות שלהם לבד (עם חיתול ומוצץ) הקטנה לא תמיד (היא יודעת, אבל לפעמים כשצריך להתעקש אנחנו מוותרים שוב מהחשש שתעיר אותו).
כמו-כן השינה של הגדול לפנות בוקר יחסית קלה...
מה את ממליצה לעשות בנסיבות כאלו?
מאת: אמא לנסיכים
2. שינה של אחים בהפרשים צמודים
21/12/2009 6:54
הי,אכן המקרה שלך מאוד דומה לתהליכים שאני עוברת עם תאומים אם כי קל יותר כיוון שבנך הגדול יחסית בוגר, מניסיוני כאשר ילד יודע להירדם בכוחות עצמו ולישון רצוף במהלך הלילה אין שום בעיה להכניס אח נוסף כיוון שאולי תחילה הוא יתעורר אבל יחזור לישון מהר (בהנחה שיש בידיו את הכלים להירדם לבד) אחרי 2-3 לילות זה מסתדר והבכי האחד של השני מפסיק להשפיע עליהם.
המעבר צריך להיות פשוט, העבירי את שניהם לאותו חדר ותראי שמהר מאוד זה כבר לא מפריע. יש לי ניסיון רב בעבודה עם אחים ותאומים ובמקרה שלי אני מתחילה את התהליכים כאשר הילדים אינם יודעים להירדם לבד שזה קשה בהרבה אבל כמו שכתבתי, אני מתחילת התהליך מעבירה את שניהם לאותו חדר וכעבור כמה לילות כבר הם אינם מעירים אחד את השני.
הירדמות עצמאית משמע: את משכיבה במיטה אחרי סיפור או טקס שינה ויוצאת והם ערים במיטה ונרדמים בקצב שלהם לבד, כך גם קורה במהלך הלילה שגם אם הם מתעוררים הם חוזרים לישון מבלי שתדעי אפילו, אם זה המצב אצלכם אז ממש אין לך מה לחשוש, כנ"ל עם שנת הצהריים,
גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום