תינוקת בת 5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת 5 חודשים
14/08/2012 15:27
שלום,

בשבועיים האחרונים יש לנו ממש בעיה קשה בלהרדים אותה היא בוכה בכי היסטרי בהירדמות ( לא כל יום), אני מרדימה אותה בסביבות 19.00 אחרי טקס שינה אבל היא ממש מתבכיינת היא נרדמת רק על הבטן עם נענוע של העריסה עכשיו זה כבר לא מזיז לה בסוף היא הולכת לישון רק ב21.00, קמה מלא פעמים אני מביאה לה מוצץ זה יכול להימשך כל חצי שעה ממש קשה. ביום היא שינה כ3 שעות ובלילה זה לא ברור כי היא מתעוררת הרבה זה לא רציף.

כמה שאלות:
1. מה יכולה להיות הסיבה לקשיי ההרדמות וההתעורריות?
2. מתי מתחילים ללמד הירדמות עצמית ואם עכשיו אז איך?
3. איך אני מרגילה אותה לקחת מוצץ, אני שמה לה כמה במיטה אבל היא פשוט מתבכיינת ובכלל לא מחפשת אותו אפילו שהוא לידה.
4. אני רוצה להרגיל אותה לישון על הגב איך אני עושה זאת?
אשמח לתשובה על כל השאלות המון תודה
מאת: אורח/ת
2. שכחתי לציין
14/08/2012 15:31
שביום רוב הפעמים היא ערה עד שעתיים אולי זאת סיבה למשהו,
בנוסף כמה זמן אחרי שנת הצהריים שלה היא צרריכה ללכת לישון?
3. תינוקת בת 5 חודשים
15/08/2012 12:28
1. הקושי בהרדמות וההתעוררויות בלילה נובעות מהעובדה שהיא לא יכולה להירדם בכוחות עצמה. היא פיתחה תלות לנדנודים ולכן זה כבר לא עוזר. כשהיא תדע להירדם הירדמות עצמאית היקיצות יפחתו. בנוסף אם היא עייפה מדי אז כדאי להקדים לה את שעת ההשכבה בלילה.
2. עכשיו זה זמן מצוין. התחילי לנתק לה את התלות במגע. המשיכי לשבת לידה אבל לא ליזום מגע אלא רק כדי להרגיע מבכי וכשהיא רגועה להפסיק את המגע. אחרי שהיא תסתגל להרדמות האלה תוכלו להתחיל להתרחק ממנה וכשהיא לא תחפש את הנוכחות שלכם צאו מהחדר.
3. אם היא שולטת בתנועה הזו במהלך ערות בשעות היום. הציעי לה מוצץ מהיד שלך כדי שהיא תיקח אותו. אח"כ הצביעי לעברו במיטה. כך היא תתחיל לחפש אותו לבד.
4. בהדרגה. אם היא תצטרף יותר עזרה (ליטופים) אז תני לה אבל אם לאחר 2-3 פעמים היא תרדם על הגב היא תלמד לעשות את זה.
5. היא צריכה ללכת לישון כשהיא נראית עייפה. בדר"כ בגיל הזה זה יכול להיות בטווח של שעה וחצי- שלוש. שימי לב לסימני העייפות שלה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. נענוע של העריסה
17/08/2012 16:53
הי עינת,

קודם תודה על התשובה עזרת לי המון, שאלה קטנה רשמת לנתק מגע, אבל איך אני מפסיקה את הנענוע של העריסה הרי רק ככה היא נרדמת?
ואת אומרת שאם אני אשים אותה קבוע על הגב בסוף היא תתרגל לישון על הגב ?כי נכון לעכשיו כשאני שמה אותה על הגב היא פתאום הכי ערנית ובכלל לא רוצה לישון.

תודה
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד