כיצד מלמדים פעוט בן שנה לישון רצוף?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. כיצד מלמדים פעוט בן שנה לישון רצוף?
21/12/2009 11:37
בני בן שנה וחודש. יש לנו טקס שינה שבו הוא יונק הרבה ושומע שירי ערש. לאחר מכן, כשהוא ער לגמרי, אני מניחה אותו במיטתו ויושבת לידו עד שהוא נרדם. לפעמים הוא מתישב, ואני משכיבה אותו. אם הוא רגוע אני מתרחקת קצת. הוא נרדם בסביבות 2030. הוא ישן על מזרון ליד המיטה שלנו.
ב0130 הוא מתעורר ומתישב ואני משכיבה אותו.
ב0300 הוא מתעורר וטיפה בוכה, אני לוקחת על הידיים, כשהוא נרגע אני מניחה אותו במיטתו (לפעמים, על מנת שהבכי לא יתפרץ, אני נותנת לו קצת מים).
ב0430 הבכי כבר יותר חזק, אני מניקה והוא חוזר לישון.
ב0630 הוא קם, יונק, וקם סופית ב0730 (ההנקה של 0630 היא ארוחת הבוקר שלו, כי אח"כ הוא אוכל ב0830...)

כלומר, הוא עדיין מתעורר בסוף כל מחזור שינה. כיצד אני יכולה ללמד אותו לישון רצוף?
מאת: אורח/ת
2. כיצד מלמדים תינוק בן שנה לישון רצוף
22/12/2009 8:16
הי,
בנך לא ישן רצוף כיוון שאינו יודע להירדם לבד, ברגע שילמד להירדם עצמאית הוא ידע להחזיר עצמו לישון ללא עזרתכם גם במהלך הלילה, הרי ההתעוררויות הן טבעיות, לכולנו יש יקיצה ספונטנית קצרצרה אחרי מחזור שינה או בין השלבים במחזור השינה אך רובנו שיודעים להרדים עצמם ללא עזרה חיצונית עושים זאת לבד ולרוב אפילו בלי לזכור בבוקר שאכן זה קרה. בתחילת הלילה בנך תלוי בנוכחות שלך בכדי להירדם ובלילה בכל פעם שמתעורר צריך שוב את הנוכחות או המגע שלך, מה גם שהוא ישן על רצפה עם מזרון ואתם על המיטה, זה נראה לי מעט בעייתי כי מקומו של ילד כמונו הוא במיטתו, למדי אותו להירדם במיטתו ואולי אפילו בחדר נפרד אם זה אפשרי כדי שלא יהיה תלוי בנוכחות שלך, ולאט לאט התרחקי ממנו, בשלב הראשון שבי רחוק ממנו כך שכשהוא שוכב הוא לא יוכל לראותך אבל אם יתרומם יוכל לראותך וכך לאחר זמן מה שגם תראי שיפור בהשכבה וגם ביקיצות בלילה תוכלי לעבור אף לשלב של יציאה מהחדר, כאשר בכל השלבים את תמיד נענית לבכי שלו. בהמשך כשילמד לישון טוב יותר את יכולה גם להוריד את האוכל בלילה, בגילו זה כבר מיותר.
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה