פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0כיצד מלמדים פעוט בן שנה לישון רצוף?
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ב0130 הוא מתעורר ומתישב ואני משכיבה אותו.
ב0300 הוא מתעורר וטיפה בוכה, אני לוקחת על הידיים, כשהוא נרגע אני מניחה אותו במיטתו (לפעמים, על מנת שהבכי לא יתפרץ, אני נותנת לו קצת מים).
ב0430 הבכי כבר יותר חזק, אני מניקה והוא חוזר לישון.
ב0630 הוא קם, יונק, וקם סופית ב0730 (ההנקה של 0630 היא ארוחת הבוקר שלו, כי אח"כ הוא אוכל ב0830...)
כלומר, הוא עדיין מתעורר בסוף כל מחזור שינה. כיצד אני יכולה ללמד אותו לישון רצוף?
בנך לא ישן רצוף כיוון שאינו יודע להירדם לבד, ברגע שילמד להירדם עצמאית הוא ידע להחזיר עצמו לישון ללא עזרתכם גם במהלך הלילה, הרי ההתעוררויות הן טבעיות, לכולנו יש יקיצה ספונטנית קצרצרה אחרי מחזור שינה או בין השלבים במחזור השינה אך רובנו שיודעים להרדים עצמם ללא עזרה חיצונית עושים זאת לבד ולרוב אפילו בלי לזכור בבוקר שאכן זה קרה. בתחילת הלילה בנך תלוי בנוכחות שלך בכדי להירדם ובלילה בכל פעם שמתעורר צריך שוב את הנוכחות או המגע שלך, מה גם שהוא ישן על רצפה עם מזרון ואתם על המיטה, זה נראה לי מעט בעייתי כי מקומו של ילד כמונו הוא במיטתו, למדי אותו להירדם במיטתו ואולי אפילו בחדר נפרד אם זה אפשרי כדי שלא יהיה תלוי בנוכחות שלך, ולאט לאט התרחקי ממנו, בשלב הראשון שבי רחוק ממנו כך שכשהוא שוכב הוא לא יוכל לראותך אבל אם יתרומם יוכל לראותך וכך לאחר זמן מה שגם תראי שיפור בהשכבה וגם ביקיצות בלילה תוכלי לעבור אף לשלב של יציאה מהחדר, כאשר בכל השלבים את תמיד נענית לבכי שלו. בהמשך כשילמד לישון טוב יותר את יכולה גם להוריד את האוכל בלילה, בגילו זה כבר מיותר.
1. כיצד מלמדים פעוט בן שנה לישון רצוף?
21/12/2009 11:37
בני בן שנה וחודש. יש לנו טקס שינה שבו הוא יונק הרבה ושומע שירי ערש. לאחר מכן, כשהוא ער לגמרי, אני מניחה אותו במיטתו ויושבת לידו עד שהוא נרדם. לפעמים הוא מתישב, ואני משכיבה אותו. אם הוא רגוע אני מתרחקת קצת. הוא נרדם בסביבות 2030. הוא ישן על מזרון ליד המיטה שלנו.ב0130 הוא מתעורר ומתישב ואני משכיבה אותו.
ב0300 הוא מתעורר וטיפה בוכה, אני לוקחת על הידיים, כשהוא נרגע אני מניחה אותו במיטתו (לפעמים, על מנת שהבכי לא יתפרץ, אני נותנת לו קצת מים).
ב0430 הבכי כבר יותר חזק, אני מניקה והוא חוזר לישון.
ב0630 הוא קם, יונק, וקם סופית ב0730 (ההנקה של 0630 היא ארוחת הבוקר שלו, כי אח"כ הוא אוכל ב0830...)
כלומר, הוא עדיין מתעורר בסוף כל מחזור שינה. כיצד אני יכולה ללמד אותו לישון רצוף?
מאת: אורח/ת
2. כיצד מלמדים תינוק בן שנה לישון רצוף
22/12/2009 8:16
הי,בנך לא ישן רצוף כיוון שאינו יודע להירדם לבד, ברגע שילמד להירדם עצמאית הוא ידע להחזיר עצמו לישון ללא עזרתכם גם במהלך הלילה, הרי ההתעוררויות הן טבעיות, לכולנו יש יקיצה ספונטנית קצרצרה אחרי מחזור שינה או בין השלבים במחזור השינה אך רובנו שיודעים להרדים עצמם ללא עזרה חיצונית עושים זאת לבד ולרוב אפילו בלי לזכור בבוקר שאכן זה קרה. בתחילת הלילה בנך תלוי בנוכחות שלך בכדי להירדם ובלילה בכל פעם שמתעורר צריך שוב את הנוכחות או המגע שלך, מה גם שהוא ישן על רצפה עם מזרון ואתם על המיטה, זה נראה לי מעט בעייתי כי מקומו של ילד כמונו הוא במיטתו, למדי אותו להירדם במיטתו ואולי אפילו בחדר נפרד אם זה אפשרי כדי שלא יהיה תלוי בנוכחות שלך, ולאט לאט התרחקי ממנו, בשלב הראשון שבי רחוק ממנו כך שכשהוא שוכב הוא לא יוכל לראותך אבל אם יתרומם יוכל לראותך וכך לאחר זמן מה שגם תראי שיפור בהשכבה וגם ביקיצות בלילה תוכלי לעבור אף לשלב של יציאה מהחדר, כאשר בכל השלבים את תמיד נענית לבכי שלו. בהמשך כשילמד לישון טוב יותר את יכולה גם להוריד את האוכל בלילה, בגילו זה כבר מיותר.
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות