פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שעה והרגלי שינה (?) לבת חודשיים ושבוע
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הקטנה שלי בת 9 שבועות. ישנה בלילה כ8-9 שעות אחרי טקס קבוע של טיול אמבטיה והנקה.
לצערי הרב היא נרדמת כמעט אך ורק בהנקה וישנה עליי הרבה.
אני מאוד רוצה לשנות את זה אבל חושבת לחכות שקצת תגדל. בהתחלה היו מיליון ניסיונות וניסיונות השכבה שלקחו שעות ובסוף נתתי לה יותר מגע שלי במנשא ולישון עליי וזה נותן לשתינו לנוח. לא אידאלי.. אני ממשיכה לנסות לתת לה לישון בעגלה ובמיטב שלה כשכבר רדומה או ישנה. שגם זה שיפור מבחינתי.
לאחרונה התפתח דפוס של שנת טרום לילה. חצי שעה ב19 כמעט במדוייק. ואז יוצא שהיא חזרה לבכות ולסבול במקלחת- אני מניחה כי היא עייפה ואז עצבנית נורא במהלך ואחרי וגם בהנקה היא קצת היסטרית אבל נרדמת כרגיל וישנה מ20:30, 21 עד 05.
לצערי היא לא לוקחת מוצץ ולכן אני הכלי שלה להרגיע את עצמה. ניסיתי טפיחות ולחישות. זה עובד רק אם רדומה ומתעוררת בהעברה.
בעבר ניסיתי להרדים על הכדור אבל כבר כבדה ממש לזה ואינה נכנסת
לשינה עמוקה אלא מתעוררת או בהנחה, או זמן קצר אחרי.
ביום ישנה בעזרתי- במנשא או אחרי הנקה כמעט בין כל ארוחה. בבוקר כשעה, שעה וחצי. צהריים כשעתיים. ובערב את שנת הטרום לילה ב19.
השאלות שלי הן :
1. האם להקדים את שעת האמבטיה והטקס והכל לפני 19 שתכלול את שנת הלילה? או למשוך אחרי שקמה כדי שתהנה מהאמבטיה ותלך לישון לא מותשת ועצבנית. והאם זה ישבש לה את שנת הלילה הטובה?
2. איך אפשר להתחיל ללמד אותה לישון שלא בעזרתי????
שתי האפשרויות טובות . אם את מקדימה לה הכל כך היא תלך לישון במקום למצי שעה לשנת לילה ובגיל הזה זה נכון ללכת בשעה כזו.
האפשרות השנייה היא לתת לה לישון את החצי שעה וכשהיא מתעוררת לשחק איתה מעט וכשהיא מראה שוב סימני עייפות אז לערוך את טקס השינה. לרוב בגיל הזה עדיפה האפשרות הראשונה.
ככלל אם היא הולכת לישון כשהיא לא עייפה זה רק ישפר את שנת הלילה שלה.
זה עדיין מורדם ללמד אותה להירדם הירדמות עצמאית. אבל כן אפשר להתחיל בהדרגה לתת לה יותר הזדמנויות להירדם במיטה שלה כרגע עם נידנוד/ליטוף שלך עד הירדמות אחרי שכל ההירדמויות שלה יהפכו להיות כאלה אז את יכולה להפסיק עם המגע להירדמות אבל כן לצורך הרגיה. תחעלה כשאת יושבת לידה ןאחכ יותר רחוק ממנה. סביבות גיל 5 חודשים תוכלי לגמאי לצאת מהחדר והיא תרדם עצמאית.
1. שעה והרגלי שינה (?) לבת חודשיים ושבוע
17/08/2012 16:14
הי, אשמח להתייעץ על הרגלי ושעת שינה. הקטנה שלי בת 9 שבועות. ישנה בלילה כ8-9 שעות אחרי טקס קבוע של טיול אמבטיה והנקה.
לצערי הרב היא נרדמת כמעט אך ורק בהנקה וישנה עליי הרבה.
אני מאוד רוצה לשנות את זה אבל חושבת לחכות שקצת תגדל. בהתחלה היו מיליון ניסיונות וניסיונות השכבה שלקחו שעות ובסוף נתתי לה יותר מגע שלי במנשא ולישון עליי וזה נותן לשתינו לנוח. לא אידאלי.. אני ממשיכה לנסות לתת לה לישון בעגלה ובמיטב שלה כשכבר רדומה או ישנה. שגם זה שיפור מבחינתי.
לאחרונה התפתח דפוס של שנת טרום לילה. חצי שעה ב19 כמעט במדוייק. ואז יוצא שהיא חזרה לבכות ולסבול במקלחת- אני מניחה כי היא עייפה ואז עצבנית נורא במהלך ואחרי וגם בהנקה היא קצת היסטרית אבל נרדמת כרגיל וישנה מ20:30, 21 עד 05.
לצערי היא לא לוקחת מוצץ ולכן אני הכלי שלה להרגיע את עצמה. ניסיתי טפיחות ולחישות. זה עובד רק אם רדומה ומתעוררת בהעברה.
בעבר ניסיתי להרדים על הכדור אבל כבר כבדה ממש לזה ואינה נכנסת
לשינה עמוקה אלא מתעוררת או בהנחה, או זמן קצר אחרי.
ביום ישנה בעזרתי- במנשא או אחרי הנקה כמעט בין כל ארוחה. בבוקר כשעה, שעה וחצי. צהריים כשעתיים. ובערב את שנת הטרום לילה ב19.
השאלות שלי הן :
1. האם להקדים את שעת האמבטיה והטקס והכל לפני 19 שתכלול את שנת הלילה? או למשוך אחרי שקמה כדי שתהנה מהאמבטיה ותלך לישון לא מותשת ועצבנית. והאם זה ישבש לה את שנת הלילה הטובה?
2. איך אפשר להתחיל ללמד אותה לישון שלא בעזרתי????
מאת: טל מייזל שי
2. הרגלי שינה
19/08/2012 12:24
היי טל.שתי האפשרויות טובות . אם את מקדימה לה הכל כך היא תלך לישון במקום למצי שעה לשנת לילה ובגיל הזה זה נכון ללכת בשעה כזו.
האפשרות השנייה היא לתת לה לישון את החצי שעה וכשהיא מתעוררת לשחק איתה מעט וכשהיא מראה שוב סימני עייפות אז לערוך את טקס השינה. לרוב בגיל הזה עדיפה האפשרות הראשונה.
ככלל אם היא הולכת לישון כשהיא לא עייפה זה רק ישפר את שנת הלילה שלה.
זה עדיין מורדם ללמד אותה להירדם הירדמות עצמאית. אבל כן אפשר להתחיל בהדרגה לתת לה יותר הזדמנויות להירדם במיטה שלה כרגע עם נידנוד/ליטוף שלך עד הירדמות אחרי שכל ההירדמויות שלה יהפכו להיות כאלה אז את יכולה להפסיק עם המגע להירדמות אבל כן לצורך הרגיה. תחעלה כשאת יושבת לידה ןאחכ יותר רחוק ממנה. סביבות גיל 5 חודשים תוכלי לגמאי לצאת מהחדר והיא תרדם עצמאית.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום