פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שעת שינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

לפני מספר שבועות גמלתי את בתי בת התשעה חודשים מאכילה בלילה (עד אז הייתה מתעוררת פעמיים- שלוש בלילה לאכול), היא קיבלה די מהר את העובדה שלא מקבלת אוכל בלילה, אך מאז התחילה לקום בסביבות חמש- חמש וחצי ולפעמים אפילו קצת קודם (לפני הגמילה היתה מתעוררת בסביבות שש- שש וחצי) בבכי.
מכיוון שאני לא רוצה לתת לה בקבוק ואז להשכיב אותה שוב לישון, אני מוציאה אותה מהמיטה בשעה זו ומתחילה איתה את הבוקר.
הבעיה היא שהיא הולכת לישון בשעה 8 ולכן ישנה רק 9 שעות בלילה ובמהלך היום ישנה כ3 תנומות של חצי שעה בכל פעם (לפעמים אני מצליחה להחזיר אותה לישון בצהריים לשינה מעט יותר ארוכה אבל לרוב לא). אני מפחדת שהיא ישנה מעט מדי שעות ביממה לגילה ולכן שאלתי היא האם למשוך לה את שעת ההשכמה, כלומר לריב איתה בשעה חמש עד שהיא תחזור לישון ?(זה יכול לקחת למעלה משעה וחצי).
האם ישנה דרך אחרת לפתור את הבעיה?
אשמח מאוד לעזרה בפתרון הבעיה
אני חושבת שמעבר מ3 ארוחות בלילה בבת אחת לליללה ללא ארוחות הוא מעבר קשה מידי ולכן הייתי מורידה בהדרגה לשתי האכלות, אחכ להאכלה אחת ולקראת גיל שנה מורידה גם את ההאכלה האחרונה.
אם את עדיין חושבת שזוהי הדרך הנכונה הייתי ממליצה לתת לבתך בקבוק בחמש וחצי כדי שהיא תוכל להשלים לפחות מחזור של 10 שעות שינה הנחוצות לה בגיל זה.
מדוע התנומות שלה במשך היות ככ קצרות? מחזור שינה הוא בן שעה לפחות.....נסי לבדוק איך את עוזרת לה להשלים מחזור של שינה מלא ואז ייתכן ותישן לך 2 תנומות במהלך היום ארוכות יותר.
בהצלחה!
1. שעת שינה
17/08/2012 17:30
שלום רב,לפני מספר שבועות גמלתי את בתי בת התשעה חודשים מאכילה בלילה (עד אז הייתה מתעוררת פעמיים- שלוש בלילה לאכול), היא קיבלה די מהר את העובדה שלא מקבלת אוכל בלילה, אך מאז התחילה לקום בסביבות חמש- חמש וחצי ולפעמים אפילו קצת קודם (לפני הגמילה היתה מתעוררת בסביבות שש- שש וחצי) בבכי.
מכיוון שאני לא רוצה לתת לה בקבוק ואז להשכיב אותה שוב לישון, אני מוציאה אותה מהמיטה בשעה זו ומתחילה איתה את הבוקר.
הבעיה היא שהיא הולכת לישון בשעה 8 ולכן ישנה רק 9 שעות בלילה ובמהלך היום ישנה כ3 תנומות של חצי שעה בכל פעם (לפעמים אני מצליחה להחזיר אותה לישון בצהריים לשינה מעט יותר ארוכה אבל לרוב לא). אני מפחדת שהיא ישנה מעט מדי שעות ביממה לגילה ולכן שאלתי היא האם למשוך לה את שעת ההשכמה, כלומר לריב איתה בשעה חמש עד שהיא תחזור לישון ?(זה יכול לקחת למעלה משעה וחצי).
האם ישנה דרך אחרת לפתור את הבעיה?
אשמח מאוד לעזרה בפתרון הבעיה
מאת: אורח/ת
2. הדרגתיות זה שם המשחק לדעתי...
17/08/2012 22:02
הי,אני חושבת שמעבר מ3 ארוחות בלילה בבת אחת לליללה ללא ארוחות הוא מעבר קשה מידי ולכן הייתי מורידה בהדרגה לשתי האכלות, אחכ להאכלה אחת ולקראת גיל שנה מורידה גם את ההאכלה האחרונה.
אם את עדיין חושבת שזוהי הדרך הנכונה הייתי ממליצה לתת לבתך בקבוק בחמש וחצי כדי שהיא תוכל להשלים לפחות מחזור של 10 שעות שינה הנחוצות לה בגיל זה.
מדוע התנומות שלה במשך היות ככ קצרות? מחזור שינה הוא בן שעה לפחות.....נסי לבדוק איך את עוזרת לה להשלים מחזור של שינה מלא ואז ייתכן ותישן לך 2 תנומות במהלך היום ארוכות יותר.
בהצלחה!
מאת: אורח/ת
3. גמילה מהנקה
19/08/2012 12:36
כיון שכבר הורדת את ההנקה לחלוטין לא הייתי מחזירה אותה ללילה אלא ממשיכה כרגע לתת לה לאכול בבוקר כשהיא קמה. אני לא ממליצה להחזיר אוכל ללילה לאחר שכבר הורדת אותו. הייתי בודקת אפשרות להקדים לה את שעת השינה ולשנןת לה את השעות בשנות היום כדי שיהיו ארוכות יותר וזה יעזור לך ליקיצה המוקדמת. אחרי שתוודאי שהיא כבר לא דורשת אוכל מיד כשהיא קמה ושאפשר "למשוך"אותה עוד ללא ארוחה אז הייתי מתחילה לעבוד על היקיצה המוקדמת ולהחזיר אותה לשינה מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות