בעיות שינה לבת שנה וחצי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיות שינה לבת שנה וחצי
21/08/2012 20:50
שלום,
במהלך השנה האחרונה לא היו לנו בעיות בהירדמות, לאחרונה ולאחר שביתי סבלה מוירוס של שבועיים היא התחילה למרוד בתהליך ההשכבה. התהליך כולל אמבטיה, בקבוק ושיר, היום ברגע שאנחנו מתחילים עם האמבטיה היא כבר מתחילה לבכות שהיא לא רוצה ובוכה, וכך כל הטקס
עד שהיא מגיעה למיטה היא לרוב עצבנית. ניסינו ללטף אותה לשבת איתה בחדר לתת לה מוצץ אבל היא זורקת אותו ומטיחה את עצמה בלול בצרחות עד שאנחנו מוציאים אותה לסלון (היא לא מוכנה להירגע על הידיים אצלה בחדר)
אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות
בעייה נוספת שלא התייחסתי אליה כי כבר התרגלתי זה שהיא קמה ב 4 וחצי לפנות בוקר בצרחות אימה ורק אחרי בקבוק היא חוזרת לישון לעוד שעה וחצי
כמו כן היא מתעוררת בלילה לפחות 3 פעמים למוצץ ונרדמת חזרה

אשמח אם תוכלו לתת עצה
תודה רבה רבה
מאת: אורח/ת
2. ממני באמפתיה...
22/08/2012 16:17
ואוו אני מבינה לליבך ולקשיים שתארת יש פתרון רק צריך למצוא אותו.
1. וירוס או מחלה כשלהי יכולה ליצור רגרסיה לכל מיני הרגלים שהיו כבר בשגרה והרעיון הוא לשוב להרגלים ש"עבדו" לפני כן ולאט לאט העניינים יסתדרו.
2. טקס ההשכבה- לפי מה שאת כותבת הטקס הוא מצויין, הייתי מציעה לכם עקב גילה להוסיף כבר סיפור לפני השינה וכך גם היא תרוויח עוד זמן איתכם לפני השינה והפרידה של הלילה וגם תרוויח העשרה.
3. לדעתי מרגע שמתחיל טקס ההשכבה ניתן לומר לה שעכשיו לילה ומתחילים להתארגן לשינה ונעשה 1,2,3....ואחרי שנכנסים לחדר נשארים בו. (הכוונה היא שהיא תדע שגם אם היא תצרח לא תצאו איתה לסלון, ביציאה לסלון איתכם היא בטוח מרוויחה משהו...).
4. האכלה בלילה- האם אוכלת מספ]יק במשל היום? האם עולה במשקל בסדר?
5. מוצץ- עליה ללמוד למצוא את המוצץ בלילה במיטתה ולקחת אותו בעצמה.

בהצלחה!
3. תודה רבה, אני אנסה ואעדכן:) (ל"ת)
22/08/2012 18:38
4. הכי חשוב זה להיות עקביים באופן ההרגעה וההרדמה
23/08/2012 20:56
הקפידי שהיא לא תרדם בזמן הבקבוק גם בתחילת הלילה וגם בארבע ו/או בזמן השיר.
חשוב להיות חזקים ולהמשיך ולהרגיע אותה על הידיים, לא להוריד אותה למיטה במצב של בכי ולא לצאת איתה לסלון כי כך זה ממשיך כל לילה כיון שהיא למדה שזו הדרך שבה היא צריכה לפעול כדי לצאת לסלון או בבוקר לקבל אוכל.
לאחר כמה לילות שהיא תלמד בהם שהיא יכולה להירגע בחיבוק חזק של אימא/אבא ובסוף להירדם במיטה בזמן שאתם יושבים לידה ומלטפים ההרדמות יחזרו להיות רגועות ונעימות.
בבוקר, אם את מתכוונת לתת לה את האוכל אז הגישי לה אותו מיד ואין צורך להמתין עד שיהיו צרחות. לחילופים אם את מחליטה להוריד את הארוחה אז להמשיך להרגיע אותה עד שהיא נרגעת וחוזרת לישון. בכל דרך בה תבחרי חשוב להתמיד בה עד הסוף כדי שבתך תדע למה לצפות והיא תהיה הרבה יותר רגועה.
לגבי בכי בזמן המקלחת, הייתי גם בודקת האם היא לא עייפה מדי כבר בשעת המקלחת.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. זה עובד
06/09/2012 10:19
תודה רבה לכן, אני יכולה להגיד שאחרי שבועיים של עקביות והוספת הסיפור, יש שיפור דרסטי בהשכבה :-) ממש לא האמנתי, אומנם זה לוקח זמן אבל שווה כל רגע.

אני קצת מתלבטת לגבי ההאכלה ב- 4 בבוקר כי היא כבר גדולה(יחסית) ואין כבר ממש צורך באכילה מבקבוק. אני אנסה להרגיע בלי מקווה שיצליח
6. איזה כיף לשמוע. תודה על השיתוף
06/09/2012 13:58
לגבי האוכל, היא אכן בגיל שהו היא כבר לא צריכה לאכול, כרגע הצורך שלה הוא מתוך הרגל ולא מתוך רעב. לכן, כמו בכל שינוי הרגלים, זה מוביל לבכי עד שמסתגלים לדבר החדש (גם אנחנו לא אוהבים שינויים..).
כדי להוריד את הבקבוק עשי זאת בהדרגה. כמה ימים שהיא מקבלת בקבוק אבל את מקפידה שלא תרדם עליו, ואח"כ הוציאי את הבקבוק מהלילה. אם היא תבכה חבקי חזק והרגיעי וכשהיא רגועה החזירי למיטה. יכול להיות שיהיו 2-3 לילות קשים יותר ובהדרגה היקיצה הזו תתקצר עד שתרד לגמרי.

בהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד