קשיי הרדמות לבת חצי שנה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קשיי הרדמות לבת חצי שנה
29/08/2012 5:03
שלום!
ביתי בת חצי שנה. מההתחלה היה קשה להרדים אותה, עם הזמן לימדנו אותה להרדם במיטה ולא על הידיים וזה עזר קצת.
הבעייה היא שעדיין קשה לה להרדם, לפעמים ישר כשמתקרבים למיטה מתחילה לבכות.
היא נהיית עייפה (משפשפת עיניים ומפהקת) בדרך כלל כשעה לאחר שמתעוררת כל פעם. ניסיתי לקחת אותה מיד כשאני רואה שעייפה וניסיתי למשוך אותה ולפעמים זה עוזר ולפעמים לא.

רציתי לדעת אם זה בסדר למשוך אותה ערה, (כשעתיים-שלוש מההתעוררות) עד שאני לוקחת אותה למיטה. היא עייפה כבר כעבור שעה. אני מפחדת שזה לא בריא למשוך תינוק עייף ויכול לעשות נזק כלשהו.

בנוסף הייתי רוצה לדעת אם במקרה שבוכה ואני לא מצליחה להרדים אותה כמה זמן כדאי לצאת מהחדר וכעבור כמה זמן לחזור ולנסות או שיש להתעקש באותה הפעם בהנחה שהיא בטוח עייפה.

מה לדעתך הסיבה לבכי שלה כשמנסים להרדים אותה?

תודה רבה מראש
מאת: אורח/ת
2. קשיי הירדמות
29/08/2012 10:54
היי,

אחת הסיבות לבכי ולקושי להירדם זה עייפות יתר. לכן, לא מומלץ למשוך תינוק עייף אלא להשכיב אותו לישון כשאת מזהה סמני עייפות, גם אם זה רק שעה אחרי שהיא התעוררה. עייפות יתר גם גורמת לשינה לא איכותית במהלך הלילה ולכן יכול להיות שהיא עייפה מהר יותר, אחרי שהיא תישן טוב יותר היא תפתח יותר פערי ערות.

סיבה נוספת לבכי זה מעבר מהיר מדי לשינה, צרי טקס שינה נעים ורגוע שכולל תוכן (כמו סיפור/שיר/עיסוי וכו'..)

וסיבה נוספת היא אופן ההרדמה, אם היא רגילה להירדם עם עזרה היא צריכה את אותה העזרה, למדי אותה בהדרגה להירדם בלי אותה עזרה ולאט לאט הבכי יפחת.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד