בת חודשיים וחצי מתקשה להרדם

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת חודשיים וחצי מתקשה להרדם
30/08/2012 22:37
שלום רב,
בתי בת חודשיים וחצי, תינוקת ערנית מאוד. בתחילת הדרך התקשתה מאוד להרדם בעקר ביום. בלילה נהגה להתעורר אחת לשעתיים בכדי לינוק. יצוין, כי אני מניקה אותה הנקה מלאה. כיום, היא ישנה בממוצע 4-5 שעות ביום, ובלילה מתעוררת פעם אחת בד"כ ב 3:00. הבעיה המרכזית היא בתהליך ההרדמה (גם לפנות בוקר). הוא מלווה בבכי היסטרי וצווחות במשך דקות ארוכות ובערב אף במשך שעה וחצי. היא נרדמת על הידיים לרוב על כסא הנדנדה. בכל פעם כשאנו מנסים להניח אותה בעריסה היא צווחת. ניסינו להניח אותה ממש עם הפיהוק הראשון על מנת לא להגיע לעייפות יתר, אך לאחר מס' דקות היא מתחילה לבכות. מעבר לבכי ההיסטרי, לעתים לאחר שהיא נרדמת ואנו מניחים אותה בעריסה, היא מתעוררת ומתחילה שוב לבכות. ניסינו לתת לה מוצץ, אך היא מסרבת לקחת ונכנעת רק במצב בו היא ממש עייפה ומתוסכלת. הבעיה הגדולה יותר היא בערב. בשעה 1900 מקלחת ואז טקס שינה עם מוזיקת רקע באוירה רגועה. לרוב היא לא רוצה לינוק ומעדיפה להרדם לתנומה קלה ואז להתעורר ולינוק. כל התהליך הזה כרוך בבכי היסטרי וצווחות. חשבנו להתחיל להרגיל אותה להרדם לבד בשיטת לחישה-טפיחה. האם זה מוקדם מדי? כיצד נוכל לייעל את תהליך ההשכבה על מנת להופכו נעים יותר עבורה ועבורנו, וכמובן , היכן אנו שוגים?
אשמח לקבל סיוע בנושא. תודה מראש, דפנה.
מאת: אורח/ת
2. משהו נוסף..
01/09/2012 4:38
בלילה ( סביבות 3) היא מתעוררת בכדי לאכול, יונקת כ 10 דק ואז מתעוררת ולא מוכנה לחזור לישון. עיריית, מחייכת וכלל לא עייפה. מה עושים?? 
3. קשיי הירדמות
03/09/2012 12:39
היי דפנה,
בתך רגילה להירדם על הידיים והתהליך הזה שבו הוא מונחת במיטה מעיר אותה, החוויה שלה היא, שהיא נרדמת במקום אחד בטוח ונעים ומתעוררת במקום אחר, וזו חוויה שיכולה להיות לא נעימה. לכן, אפשר להתחיל וללמד אותה להירדם מראש במיטה שלה מבלי "המעברים" בדרך.
הייתי מנסה להקדים את טקס השינה (שימו לב בעיקר מתי היא מראה סמני עייפות) ואז היא גם לא תהיה כ"כ עייפה שאין לה כוח לאכול, אחרי האמבטיה או לפניה לתת לה את הארוחה כך שהיא תלך לישון עם בטן מלאה ולאחר מכן להניח במיטה ולתת טפיחות/לחישות עד שהיא נרדמת. אם היא בוכה אפשר להרים על הידיים ולהחזיר למיטה כשהיא רגועה ולהמשיך עם הטפיחות עד להירדמות.
את אותו הדבר עשו גם ב-3. יש סיכוי שזה גם קשור לעייפות ואם היא תלך לישון מוקדם יותר החזרה לשינה בשעה הזו תהיה קלה יותר. בכל מקרה, חשוב להמשיך עם ההרדמה עד שלבסוף היא אכן נרדמת באותה צורה כמו בתחילת הלילה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. ניכר שיפור!
07/09/2012 16:08
הי עינת,

תודה על התגובה. זהו היום החמישי בו אנו מיישמים את שיטת ההרדמה בעריסה ואני חייבת לציין שניכר שיפור. ביומיים וחצי הראשונים היא בכתה וצווחה ללא הפסקה (אפילו חששנו שמרוב בכי היא תרד במשקל..). היום, דרושים מספר נסיונות עד שהיא נרדמת בעריסה, אך היא אינה נרתעת כבעבר. אנו ממשיכים עד שנראה כי היא לחלוטין מסוגלת להירדם לבדה. אמשיך לעדכן!

יש לי שאלה נוספת. היא מתעוררת פעם אחת באמצע הלילה, אני מאכילה אותה ומרדימה אותה שוב. כיצד ניתן להרגילה לישון לילה רציף? האם יש שיטה לכך? ניסיתי "האכלת חלום" אך היא עדיין התעוררה לפנות בוקר. בנוסף, היא יונקת רק כשהיא רעבה וזה יכול להיות בתדירות של 3-4 שעות ולעתים אף מעט יותר. לכן, לא אוכל "להאביס" אותה בערב על מנת שתישן על "בטן מלאה" כל הלילה. ניסיתי מוצץ, אך ללא הצלחה. מה עושים?
5. איזה כיף לשמוע!
09/09/2012 11:29
בגיל הזה עדיין לא הייתי מורידה לה שום ארוחה ונותנת לה לאכול כשהיא מתעוררת. מה שכן, אני לא ממליצה על "האכלת חלום" כי כרגע זה לא משפיע ובעתיד זה יקשר לה את האוכל והשינה והיא תצטרך יותר אוכל כדי לחזור לישון.
המשיכי לתת לה לאכול אבל השתדלי שלא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל והיא תתחיל להגדיל את הפער ואולי להוריד לבד ארוחות. רק בגיל 5-6 חודשים הייתי מתחילה להוריד אוכל בצורה יזומה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד