סירוב לישון בעריסה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. סירוב לישון בעריסה
31/08/2012 13:00
שלום.
ביתי בת שבועיים מסרבת בכל תוקף לישון בעריסה,
נרדמת עליי וכך מוכנה לישון לילה שלם אך איך שאנסה להעביר אותה לישון בעריסה מיד מתערורת בצרחות איימים.
יתכן ויש לה גזים אך אנני יודעת כבר איך להתמודד ,אנחנו ישנות כשהיא עליי ,אני עייפה נורא ולא יודעת איך לגרום לה לישון בעריסה שלה.

אשמח לעזרתך המקצועית
אני
מאת: אורח/ת
2. רק מניסיון
02/09/2012 16:10
היי, אני לא מחליפה כאן את היועצות כמובן..אבל מניסיון שלי
על אף התיסכול הרב בעניין הזה..שהיא ישנה רק עליך,על הידים, על נדנדה, תוך כדי קפצוץ על הכדור..
היא כל כך קטנה..היא רק לפני שבועיים יצאה מהבטן..היא צריכה את המגע והחום, וזה ממש מקובל שהיא תרדם עדין עליך..
אני התעקשתי עם הבת שלי ..ולפעמים אני חושבת שהגזמתי..כי היא היתה כל כך קטנה
כל הזמן חשבתי מה יהיה..האם היא לנצח תשן עלי, או לנצח תרדם על הידים
והיום היא בת 3 וחצי חודשים..והיא כבר נרדמת לבד במיטה, לפעמים בעזרתי עדין..
כמו שהיועצת כותבת כאן, קשה עדין עם הרגלים, חשוב לעשות טקס שינה..שעל זה באמת הקפדתי, ולהשתדל לשים לב מתי היא מתחילה להתעייף..
חוץ מזה שגם רמת המלטונין שלה נמוכה אז יותר קשה לה לישון על עריסה מאשר חום הגוף של אמא ובתנועה..
מקווה שעזרתי לפחות בנחמה..
הדברים ישתנו כל הזמן..
מאת: אורח/ת
3. שינה על אימא
03/09/2012 12:53
היי,

אני מסכימה עם הנאמר שבגיל הזה היא עדיין מאוד זקוקה לך. יש שאומרים שעד גיל 3 חודשים זה למעשה השליש הרביעי של ההיריון. זה בסדר אם היא נרדמת עליך ונעזרת בך.
יחד עם זאת, את לא צריכה לסבול מזה ולא לישון לילות שלמים, גם את זקוקה לנוחות ולשעות השינה שלך.
טקס שינה וסמני עייפות הם חשובים בכל גיל, לאחר טקס השינה בערב (אפילו בסביבות 18:00) אפשר לנסות לשים אותה בעריסה מראש (בחדר חשוך) ושם לנדנד/ללטף/ללחוש וכו'.. עד שהיא תרדם שם. אם היא בוכה להרים על הידיים ולהרגיע וכשהיא רגועה להניח במיטה. בבוקר היא יכולה גם לישון על הידיים/מנשא. מה שכן, צריך להיות רגישים לתינוקת ולראות האם זה מתאים לה (היא צריכה להסתגל לזה אחרי 3-5 לילות).
לפעמים גם עיטוף בשמיכה/חיתול עוזרים בגיל הזה (תחפשי באינטרנט איך מבצעים את העיטוף).
לפעמים גם שינה בפוף מתאים לתינוקות בתנוחת עירסול יכול לעזור.
מה שחשוב זה לא להפוך את זה להרגל ולקראת גיל 3 חודשים לתת יותר ויותר הזדמנויות של הירדמויות במיטה ולא עליך/בעיטוף/פוף/מנשא וכו'...
גם עם הגזים אפשר ללמוד איך לעזור לה במהלך היום (עיסוי, ערסול וכו'..).

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד