קשיי שינה תינוק בן 9 חדשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קשיי שינה תינוק בן 9 חדשים
05/09/2012 17:55
שלום,
הייתי רוצה להתייעץ בנוגע להרגלי שינה של בני , בן 9 חודשים. הוא תינוק בריא, בעל משקל תקין, אני עדיין מניקה אותו והוא לעולם לא ישן לילה שלם.
עכשיו הוא בתקופה של בקיעת שיניים.ישן איתנו באותו החדר. הנני עובדת במשרה מלאה ולרב נשארת לעבוד גם שעות נוספות (חזרתי לעבוד כשהיה בן 4 חודשים)בעלי עובד ולומד לימודי ערב(כמעט ולא נמצא בבית), במהלך היום בני מטופל ע"י חמותי.
העייפות שלי הגיע למצב בלתי נסבל(לא ישנתי לילה שלם כבר 9 חודשים)!בני מתעורר כל 3 שעות במקרה הטוב ועכשיו עם השיניים זה יכול להיות גם כל חצי שעה-שעה. אנני יודעת מה הדרך הכי טובה ונכונה עבורנו ללמד את בני לישון לילה שלם ולהירדם בכוחות עצמו בערב. כשהייתי בחופשת לידה דאגתי שירדם במיטתו(לאחר טקס שינה) זה עבד לרב כשהיה מהופנט מהמובייל, אך לפעמים היה נרדם תוך כדי הנקה, וכשהיה מתעורר בלילה, הייתי מניקה אותו והוא היה נרדם.
כשחזרתי לעבודה וככל שהוא גדל העניינים התחילו להסתבך...
הסבתא הייתה מרדימה אותו בנדנודים על הידיים, מה שאילץ גם אותי לפעול באותה הדרך בהירדמות בערב(אחרת הוא לא היה נרדם), גם הנקה כבר לא עזרה, הוא הפך להיות עירני יותר ויותר(במיוחד כשלמד להתיישב ולעמוד)כאשר ניסיתי להרדים אותו בהנקה היה נושך אותי, הייתי עומדת איתו שרה לו שירים ומנדנדת על הידיים, זה היה קשה, אבל העייפות גברה וכל מה שרציתי זה שהוא יירדם כבר. בלילה הייתי מניקה אותו והוא היה נרדם מייד(מהר מאוד הוא עבר לישון איתנו במיטה כי כך היה לי הכי נוח להניק ולהירדם יחד איתו, פשוט עסקתי בכיבוי שריפות של אותו הרגע.)
אני ובעלי קיבלנו החלטה ללמד אותו להירדם לבד, בתקווה שגם ההתעוררויות באמצע הלילה יפסקו, אבל איננו יודעים כיצד לעשות את זה בצורה הטובה ביותר. כרגע כבר כמה ימים אנחנו מניחים אותו במיטה, בהתחלה הוא מקטר ואף מתחיל לבכות.אנחנו טופחים לו על הטוסיק, מחבקים, מנשקים, אומרים שששש..לאט לאט הוא נרדם, וכל פעם שמתעורר הסיפור חוזר חלילה.הבעיה שכשאנחנו כבר ישנים בעצמינו,אין לנו כוחות וסבלנות לעשות את אותו הדבר,אני לוקחת אותו אלי למיטה ומניקה והוא נרדם, האם זה עלול לבלבל אותו?האם ייתכן שהוא רעב?הוא מתעורר לינוק לעיתים ממש קרובות.אולי הוא פשוט רוצה להרגיש אותי קרוב אליו ולפצות על שעות היום שאני לא איתו?אני מאוד מקווה שתוכלי להדריך אותי כיצד ללמד אותו לישון בדרך הכי טובה, האם להפסיק לתת לו אוכל בלילה, האם להוציא אותו ממיטתינו(אגב, אנחנו מאוד נהנים לישון כולנו ביחד, למרות שלפעמים קצת צפוף:),אני מאוד מתגעגעת אליו ומרגישה שכייף לי להרגיש אותו לידי לפחות בלילה ומאמינה שגם לו) וכיצד לרכך לו את שעות ההיעדרות הרבות של שנינו?
סליחה שהרבתי במילים, ניסיתי לתאר לך את המצב כמה שיותר מדוייק.
מצפה בכיליון עיניים לתשובתך.
תודה רבה,
אולגה
מאת: אורח/ת
2. לימוד הרגלי שינה
05/09/2012 20:52
היי אולגה,
הצלחת לתאר טוב את הסיטואציה וזה אכן נשמע מאוד מעייף. כל הכבוד לך ולבעלך שהחלטתם ללמד את בנכם להירדם עצמאית זו אכן הדרך היחידה בה הוא יהיה מסוגל לישון לילות רצופים כי כשיתעורר ידע להחזיר את עצמו לישון.
כדי ללמד את בנך להירדם עצמאית צריך להיות מחויבים לזה ולעשות את אותו הדבר בכל ההרדמות. במידה וכל הרדמה תהיה שונה בוודאי שזה יבלבל אותו ועלול להוביל ליותר בכי.
אני מבינה שזה מאוד נעים לכם וכיף לישון יחד ולכן קודם כל את צריכה לשאול את עצמך האם את יכולה/רוצה לעשות את זה כי כאמור מה שאת עושה בתחילת הלילה את צריכה לעשות בכל יקיצה בלילה ובכל שנות היום (כולל בשישי שבת..) לצערי, רק ע"י עקביות ונחישות בנך יוכל ללמוד ולהבין את הדרך החדשה להרדמה.
לגבי אופן ההרדמה מה שאת עושה בתחילת הלילה הוא נכון מאוד. כאמור צריך לפעול כך גם במהלך היקיצות בלילה.
את הבקבוק, תני לו כרגע בכל 3 שעות אבל הקפידי שלא יירדם בזמן האוכל ולאחר שהוא סיים לאכול החזירי למיטה והרדימי שוב בעזרת המגע. לאחר כמה לילות התחילי לרווח בצורה יזומה את פערי האוכל. הוא בגיל שבו הוא מסוגל לישון לילה שלם ללא אוכל וגם אם הוא רעב, ארוחה אחת תספיק לו.
כיון שיש מספר גורמי תלות וזה יכול להיות תהליך מורכב, אני מציעה לך להיעזר בליווי יומיומי של יועצת שינה במידה ותסתבכי.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה
05/09/2012 22:11
עינת,
תודה רבה,עזרת לי מאוד.
אולגה
מאת: אורח/ת
4. בשמחה (ל"ת)
06/09/2012 9:16
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד