הרגלים גרועים...איך לשנות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרגלים גרועים...איך לשנות
10/09/2012 22:46
הרגלתי את בני השני איתי, בן 11חודשים, לישון איתי במיטה ולינוק כמה שרוצה. חזרתי לעבודה וכעת אני רוצה להפסיק את ההנקה ולהרגיל אותו לישון במיטתו. כמובן שזה קשה מאוד כי הוא פשוט בוכה בלי הפסקה ולא מוכן לוותר על היניקה על הציצי המרגיע כי הוא לא לוקח מוצץ ועל הקרבה אלי בלילה.
אני יודעת שאני אשמה בכל ההרגלים הגרועים האלה... בבקשה אל תרדו עליי אגואיסטית שכמוני.
אבל זקוקה לעזרה איך לעשות את השינוי? פשוט להיות עקבית ולתת לו לבכות ולהתענות לילה שלם ועוד כמה כאלה עד שיבין שאין ברירה? איך מקלים עליו...?
יש לי חודש אחד לשנות בהדרגה כי בעוד חודש אני צריכה לנסוע לחול לשבוע מטעמי עבודה ...,והוא יישאר עם אביו. מה עושים???
מאת: אורח/ת
2. שינוי הרגלים
11/09/2012 12:11
היי,
אין לי שום כוונה לרדת עליך, ואני חושבת שגם את צריכה להיות עם פחות רגשי אשמה בקשר לזה, אמנם אין לו הרגלים טובים אך זה לגמרי לא מאוחר כדי לשנות ולתקן את זה.
אני חושבת שבעיקר בגלל שיש לך לחץ של זמן אני מציעה לך לפנות אלינו ולעשות את זה עם ליווי יומיומי של יועצת.
בכל מקרה, אני לא מאמינה שצריך לתת לתינוק לבכות ולהתמודד עם משהו שכרגע הוא עדיין לא יודע מה לעשות, אלא לתת לו מענה לכל בכי וללמד אותו מה הוא אמור לעשות.
לגבי ההנקה- להמשיך לתת לו לאכול אבל להקפיד שלא יירדם בזמן האוכל. לנתק אותו כשהוא משנה את קצב היניקות ולא ממש אוכל וכל כמה לילות לרווח בצורה יזומה את שעות האוכל (כל כמה ימים לדחות בשעה את האוכל).
הירדמות במיטה- שבי לידו ותני לו ליטוף/טפיחות וכו'.. עד שהוא נרדם. אם הוא בוכה הרימי להרגיע וכשהוא רגוע החזירי למיטה והמשיכי לשבת לידו עם מגע. אחרי כמה לילות בהם תהי עקבית הבכי יפחת עד שייפסק וזמן ההרדמה יתקצר.

בהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד