פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שנת לילה והירדמות - בן חמישה וחצי חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

דבר שני, בחודש האחרון הוא מתעורר באמצע הלילה לאכול או סתם והוא ערני לגמרי .. צריך ממש להרדים אותו מהתחלה וזה לוקח המון זמן. באחד הלילות הייתי ערה איתו קרוב לשעתיים !! מה יכולה להיות הסיבה להתעוררויות האלה ואיך אפשר למנוע אותן ?
תודה רבה !
סיוון
בנך תלוי בהירדמות על הידיים ואינו יודע לעשות אחרת בבית (תינוקות עושים הפרדה ברורה בין איך שמרגילים אותם לישון במסגרת ואיך בבית, ולכן הוא למד להירדם שם בצורה אחת אבל בבית הוא ממשיך לבקש את אותה הרדמה שהוא מכיר). היקיצות בלילה קצרות וארוכות הן תוצאה של אותה תלות שהוא פיתח אליה עמידות ולכן היא כבר לא עוזרת לו.
הדרך היחידה היא ללמד אותו בהדרגה להירדם עצמאית בבית וזה גם יסגור את חלונות הערות בלילה.
התחילי בזה שאת יושבת לידו וכשהוא במיטה את נותנת לו מגע/טפיחות/נדנוד וכו'.. עד שהוא נרדם. אם הוא בוכה הרימי על הידיים להרגיע והחזירי למיטה כשנרגע, עשי זאת גם בכל היקיצות במהלך הלילה. אחרי 2-3 לילות כאלה ההרדמות יתקצרו ויהיו ללא בכי ואז תוכלי להתחיל לנתק את המגע בשלב השלישי להתרחק ממנו ולבסוף לצאת מהחדר.
בהצלחה
1. שנת לילה והירדמות - בן חמישה וחצי חודשים
12/09/2012 17:23
היי אשמח לעצתכן, הקטן שלי בן חמישה וחצי חודשים, לפני כשבועיים נכנס למשפחתון. המטפלות אומרות שהוא כבר נרדם שם באופן עצמאי בלול בעוד בבית הוא עדיין נרדם רק על הידיים. אני מנסה להשכיב אותו במיטה כמו במשפחתון (עם אותה כרית שהוא ישן איתה) והוא או משחק או מקטר ובוכה בתסכול. איך אפשר להרגיל אותו לישון גם בבית ? נראה לי שהוא רגיל שבמיטה הוא רק משחק.. דבר שני, בחודש האחרון הוא מתעורר באמצע הלילה לאכול או סתם והוא ערני לגמרי .. צריך ממש להרדים אותו מהתחלה וזה לוקח המון זמן. באחד הלילות הייתי ערה איתו קרוב לשעתיים !! מה יכולה להיות הסיבה להתעוררויות האלה ואיך אפשר למנוע אותן ?
תודה רבה !
סיוון
מאת: אורח/ת
2. הירדמות בלילה
12/09/2012 20:44
היי סיון,בנך תלוי בהירדמות על הידיים ואינו יודע לעשות אחרת בבית (תינוקות עושים הפרדה ברורה בין איך שמרגילים אותם לישון במסגרת ואיך בבית, ולכן הוא למד להירדם שם בצורה אחת אבל בבית הוא ממשיך לבקש את אותה הרדמה שהוא מכיר). היקיצות בלילה קצרות וארוכות הן תוצאה של אותה תלות שהוא פיתח אליה עמידות ולכן היא כבר לא עוזרת לו.
הדרך היחידה היא ללמד אותו בהדרגה להירדם עצמאית בבית וזה גם יסגור את חלונות הערות בלילה.
התחילי בזה שאת יושבת לידו וכשהוא במיטה את נותנת לו מגע/טפיחות/נדנוד וכו'.. עד שהוא נרדם. אם הוא בוכה הרימי על הידיים להרגיע והחזירי למיטה כשנרגע, עשי זאת גם בכל היקיצות במהלך הלילה. אחרי 2-3 לילות כאלה ההרדמות יתקצרו ויהיו ללא בכי ואז תוכלי להתחיל לנתק את המגע בשלב השלישי להתרחק ממנו ולבסוף לצאת מהחדר.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה