שאלה לגבי תזונה בלילה אצל תינוקת בת חודשיים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שאלה לגבי תזונה בלילה אצל תינוקת בת חודשיים
12/09/2012 20:28
שלום רב,

הרגלי השינה של בתי בת החודשיים נכון לשבועיים האחרונים שעה בבוקר, שעה לקראת הצהריים ועוד כשעתיים בצהריים.
בין שש ל-שש וחצי מתחילה את שנת הלילה
במהלך היום היא אוכלת כל ארבע שעות תחליף חלב.
בד"כ הארוחה האחרונה שלה היא בארבע אחה"צ ואז כשעתיים לאחר מכן היא נכנסת לשנת הלילה.
במהלך השבועיים האחרונים (מאז שסיגלה לעצמה שגרה זו) אנו נותנים לה בשעה תשע בערב בערך ארוחה מתוך שינה ואז היא מתעוררת פעם נוספת בשלוש בערך לארוחה.
חוזרת לישון ושוב מתעוררת בין חמש לשש וחצי בבוקר לארוחה.

שאלה ראשונה היא האם נכון לתת לה את אותה ארוחה בתשע בערב מתוך שינה או להמתין ליקיצות הטבעיות שלה במהלך הלילה לארוחה ובעצם להניח לה לסגל בגיל זה את זמן הארוחות?
שאלה שניה באיזה גיל כדאי לתת האכלה מתוך שינה אם בכלל, על מנת להסדיר שנת לילה רצופה?
מאת: אורח/ת
2. האכלות בלילה
12/09/2012 21:41
הפורום הזה עוסק בנושא השינה לכן אתן לך את התשובה בהיבט של שינה ולא של תזונה.
באופן כללי אני לא ממליצה על האכלה מתוך שינה כיון שהיא יוצרת קשר ברור בין אוכל לשינה וגורמת בטווח הרחוק ליותר ויותר יקיצות לאוכל.
אני גם לא ממליצה להעיר תינוק לצורך אכילה (אלא אם כן יש הנחייה רפואית כזו) הכי נכון זה לתת לה להתעורר בטבעיות ואז להאכיל אותה.
שנת לילה רצופה יכולה להגיע החל מגיל 5-6 חודשים והיא תלויה בעיקר באופן ההרדמה של התינוק. אם היא תלמד עד אז להירדם עצמאית לחלוטין היא תוכל לעשות לילות שלמים, וזה בדיוק ההפך מהאכלה מתוך שינה.
תני לה לאכול כשהיא זקוקה לזה ובסביבות גיל 3 חודשים אפשר יהיה גם לתת לה לאכול אבל מבלי שהיא תרדם בזמן האוכל ולנתק יותר את הקשר והיא תוריד לעצמה את הארוחות.
* יחד עם זאת, יש לזכור שישנם תינוקות שזקוקים לארוחה אחת בלילה גם עד גיל שנה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד