תינוק בן 3 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן 3 חודשים
18/09/2012 16:28
שלום עינת,

בני בן ה 3 חודשים ישן על הבטן,נרדם על הידיים. מגיל חודשיים הדפוס שינה בלילה די קבוע,הוא נרדם בסביבות 20 וישן עד 1:30 בלילה,קם לאכול בקבוק שלם וממשיך לישון. הבעיה מתחילה בערך ב4 לפנות בוקר הוא כביכול מתעורר,כלומר הוא רוצה לישון מתחיל להזיז את הראש מצד לצד דוחף עם הרגליים והכל בעיניים עצומות,ואם אני לא טופחת עליו הוא ממש מתעורר ובוכה ואז שוב מרדימה אותו. רואים שהוא רוצה לישון אבל לא מצליח.זה מתיש,ככה כל יום מ4 אני צריכה כל 10 דקות לטפוח עליו עד שמתעורר באופן מלא ב7 בבוקר.

מדוע השינה נהרסת כמעט לפנות בוקר,הוא לא סובל מגזים, והאם יש מה לעשות?

תודה וחג שמח אמא עייפה
מאת: אורח/ת
2. בהחלט יש מה לעשות...
19/09/2012 10:56
היי,

את מתארת תופעה שכיחה ונורמלית, מבחינה פיסיולוגית הורמון המלטונין נמצא ברמה נמוכה בגוף התינוק ולכן ההירדמות הרבה יותר קשה בשעות האלה.
יחד עם זאת, יש דברים שיכולים להשפיע על היקיצה הזו והם כמה זמן הוא ישן במהלך היום (ככל שיישן טוב יותר הסיכוי של היקיצה הזו לרדת גדול יותר) איך הוא מתחיל את הלילה (לא עייף מדי, לרוב שעה 20 מעט מאוחרת בגיל הזה, כמובן שזה תלוי בכמה הוא ישן לפני כן ובסמני עייפות שלו), וטקס תחילת יום ברור (ב07 שמראה שהבוקר התחיל).
בנוסף, יכול להיות שהוא כבר פיתח עמידות להירדמות עם הליטוף והמגע ויכול להיות ששווה להתחיל ללמד אותו להירדם שאת ממשיכה לשבת לידו אבל ללא ליטוף (כמובן גם בבוקר).

חג שמח ובהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד